Jukureille huonoja uutisia: Loukkaantunut Jesper Piitulainen on sivussa pitkään, myös Joonas Kalliola on todennäköisesti sivussa keskiviikon pelissä

Maanantain jääharjoituksista sivussa oli neljä pelaajaa.

Vesa Vuorela

Jesper Piitulainen ei pääse tekemään maaleja Jukureille vähään aikaan.
Jesper Piitulainen ei pääse tekemään maaleja Jukureille vähään aikaan.

Jyväskylän Jypin toistamiseen lyhyen ajan sisällä kohtaava Jukurit joutuu parsimaan jälleen kokoopanoaan. Lauantain HPK-ottelu toi lisää jobinpostia, sillä Hämeenlinnassa pelin kesken jättänyt Joonas Kalliola on todennäköisesti sivussa.

Kalliolan lisäksi Jukurien maanantain aamujäiltä puuttui kolme muutakin pelaajaa: Sport-ottelussa loukkaantuneet hyökkääjät Jesper Piitulainen ja Ville Leskinen, sekä puolustaja Samuel Kemppainen.

— Piitulainen on sivussa pidempään ja Leskinen on toivon mukaan keskiviikkona mukana, Jukurien päävalmentaja Pekka Kangasalusta sanoi maanantaina.

Piitulaisen poissaolon pituudessa on kyse viikoista. Kemppainen joutunee seuraamaan katsomosta tämän viikon pelit. Lisäksi harjoituksissa mukana ollut maalivahti Juhana Aho on myös merkitty loukkaantuneeksi SM-liigan sivuilla.

— Juhana pystyy jotain juttuja tekemään jäällä ja tilanne on päivä kerrallaan. Tämän vuoksi Eetu Randelin on nyt mukanamme, totesi Kangasalusta.

 Ei pelaajakaupoille

Jukurit ei ole lähdössä pelaajakaupoille poissaolojen vuoksi. Maanantain jääharjoituksissa mukana oli myös alkukauden A-nuorissa pelannut Henri Nikkanen, joten nuorta sentteriä voi odotella myös mukaan liigapeleihin.

— Näillä mennään, keitä tuossa on, tiivisti Kangasalusta.

Nikkasen lisäksi pelikuntoon on palannut myös Kristian Tanus. Kuumeesta kärsinyt sentteri oli normaalisti joukkueen mukana.

Jukurien viikko pitää sisällään kaksi ottelua, kun lauantaina edessä on kauden ensimmäinen vierailu Kouvolaan. Ensin joukkue kuitenkin hakee revanssia Jypistä.

— Viimeksi pelaamisemme jäi heitä vastaan vajaaksi, ehkä osin murheellisesta alustakin johtuen. Jyp on pelannut hyvin viime ajat ja vanhempi Honka on tuonut sinne paljon lisää, Kangasalusta toteaa.

Jyp sai vahvuuteensa NHL:ssä ilman pelipaikkaa jääneen Julius Hongan, joka on Jukureissa viime kevään pelanneen Anttoni Hongan isoveli. Viime kerralla Mikkelissä Jyp iski avausmaalin jo seitsemän sekunnin jälkeen.

KooKoo on saanut alkukauden jälkeen pelinsä hyvään lentoon, joten vierasreissusta ei tule helppoa.

— Emme ole viime aikoina saaneet samanlaisia hyökkäyspään myllyjä kuin alkukaudesta. Meihin ei ehkä enää suhtauduta kuin heittopussiin, joten meidän on nostettava tasoamme ja vastattava odotuksiin, joita pelaamalla olemme luoneet, linjasi Kangasalusta.

Luetuimmat