Jukurit kohtaa Jokerit, joka ei ole kuuteen vuoteen pelannut SM-liigajoukkuetta vastaan – Urheilujohtaja Jukka Holtari: "Saamme varmasti hyvätasoiset pelit ja tärkeää tietoa siitä, missä mennään"

Jukurit aloittaa kautensa harjoitusotteluilla Jokereita ja Ketterää vastaan. Aiemmin ilmoitetun KooKoo-ottelun päivämäärä on muuttunut.

Karoliina Paatos

Arkistokuva Marski cupista vuodelta 2005. Jukurit (sinisissä) hävisi Jokereille maalein 1–5. Kuvassa vasemmalta Tomek Valtonen, Ilkka Kallioinen, Kari Martikainen ja Kaj Lindström. Maalin takana hääräsi Petri Varis.
Arkistokuva Marski cupista vuodelta 2005. Jukurit (sinisissä) hävisi Jokereille maalein 1–5. Kuvassa vasemmalta Tomek Valtonen, Ilkka Kallioinen, Kari Martikainen ja Kaj Lindström. Maalin takana hääräsi Petri Varis.

Mikkelin Jukurit kohtaa elokuussa Imatralla pelattavassa Bauer Games -turnauksessa KHL-joukkue Helsingin Jokerit ja hallitsevan Mestis-mestarin Imatran Ketterän.

Torstaina 20. elokuuta Jukurit kohtaa Jokereita ja perjantaina 21. elokuuta joukkue pelaa Ketterää vastaan. Jukurit on ensimmäinen SM-liigajoukkue, jota vastaan Jokerit pelaa sitten vuoden 2014. Viimeksi joukkueet kohtasivat Kalevankankaalla vuonna 2005.

Jukurien urheilujohtaja Jukka Holtari näkee tärkeäksi, että Jukurit saa heti preseason-kauden alkuun kovatasoiset harjoituspelit.

– Molemmat vastustajat ovat omissa sarjoissaan ehdottomasti kärkipään joukkueita, joten saamme varmasti hyvätasoiset pelit ja meille tärkeää tietoa siitä, missä joukkueen osalta mennään, kun yhteisharjoittelua on tuolloin takana noin kuukausi, Holtari sanoo tiedotteessa.

Karoliina Paatos

Vuonna 2005 Jukureita olivat kannattamassa muiden muassa Anna Nyyssönen ja Marja Huupponen.
Vuonna 2005 Jukureita olivat kannattamassa muiden muassa Anna Nyyssönen ja Marja Huupponen.

Jukureille oli tarkoitus tulla enemmänkin kansainvälisiä vieraita, mutta korona muutti suunnitelmat

Jukurit pelasi viimeksi KHL-joukkuetta vastaan edelliskauden harjoitusjaksolla, jolloin se haastoi venäläisen HK Vitjaz Podolskin. Ottelu päättyi vieraiden voittoon maalein 3–4.

Tälle kaudelle Mikkeliin oli tarkoitus tuoda enemmänkin kansainvälisiä joukkueita, sillä Jukureiden suunnitelmissa oli juhlakauden aloittava kansainvälinen turnaus. Koronaepidemian vuoksi tapahtumaa ei kuitenkaan nähty mahdolliseksi järjestää.

– Nyt Bauer Gamesiin osallistuminen tukee sikälikin harjoitteluamme, että saamme näin harjoitusjaksolle kahdeksan päivän sisään neljä laadukasta ottelua, Holtari sanoo.

Vuodesta 2015 Imatralla järjestetty Bauer-turnaus tunnetaan jatkossa nimellä Bauer Games. Ketterän isännöimässä tapahtumassa ovat tänä vuonna mukana Jukurien ja Jokerien lisäksi myös Kouvolan KooKoo ja Porin Ässät.

Bauer Gamesin ottelut lähetetään suorina lähetyksinä selostettuna. Näistä kuitenkin tiedotetaan myöhemmin.

Mikkelin Jukurit

Harjoitusottelut kaudella 2020–2021

20.8. Jokerit–Jukurit, Imatra

21.8. Ketterä–Jukurit, Imatra

26.8. KalPa–Jukurit, Varkaus

28.8. Jukurit–SaPKo, Mikkeli

17.9. Jukurit–KooKoo, Mikkeli

22.9. KooKoo–Jukurit, Kouvola

25.9. SaiPa–Jukurit, Lappeenranta

26.9. Jukurit–SaiPa, Mikkeli

Tilanne 3. heinäkuuta. Huomioi KooKoo-ottelun muuttunut päivämäärä.

Juttua muokattu 3.7.2020 klo 16.50: korjattu Jukurit–KooKoo-ottelun päivämäärä oikeaksi.