Kiinnostaako maastohiihto? – Mikkelin Hiihtäjät ja Meijän Mikkeli Sport -hanke järjestävät maksuttoman aikuisten hiihtokoulun

Ensimmäistä kertaa hiihtokoulu on koolla 17. marraskuuta.

Jaakko Avikainen

Maastohiihto on suomalaisittain suosittu harrastus. Tänä syksynä siihen voi perehtyä maksuttomassa aikuisten hiihtokoulussa.
Maastohiihto on suomalaisittain suosittu harrastus. Tänä syksynä siihen voi perehtyä maksuttomassa aikuisten hiihtokoulussa.

Mikkelin Hiihtäjät ja Meijän Mikkeli Sport -hanke järjestävät aikuisten hiihtokoulun. Mikkelin Hiihtäjien puheenjohtaja Juha Vuori toteaa, että maastohiihto liikuntamuotona kiinnostaa yhä enemmän.

– Ihmiset haluavat yhä enemmissä määrin oppia maastohiihdon salat sekä harrastaa hiihtoa yhtenä liikuntamuotona, Vuori sanoo tiedotteessa.

Hiihtokoulu alkaa tiistaina 17. marraskuuta Rantakylän ensilumenladulla. Koulua järjestetään neljä kertaa vuoden puolella ja joulutauon jälkeen 5.1. alkaen toiset neljä kertaa.

Hiihtotekniikan lisäksi koulussa käydään läpi muun muassa suksien oikeaoppista voitelua. Koulun vetäjänä toimii Mikkelin Hiihtäjien Noora Tivinen.

– Aloitettiin jo alkusyksystä hiihtokauteen valmistautuminen sauvatreeneillä Urpolassa pari kertaa viikossa. Tuu koittaa! -sauvatreenit vetivät mukavasti liikkujia ja saatiin kasaan kiva vakio treeniporukka. Toivottavasti saadaan myös uusia hiihdosta innostuneita mukaan nyt kun päästään siirtymään lumille, Tivinen sanoo MH:n tiedotteessa.

Aikuiset liikkeelle

Meijän Mikkeli Sport -hankkeen yksi päätavoite on saada aikuisia liikkeelle ja osallistumaan seurojen tapahtumiin.

– Hankkeen puitteissa on hyvä tilaisuus yhdessä Mikkelin Hiihtäjien kanssa käynnistää aikuisten hiihtokoulu. Luonnollisesti ajatuksenamme on, että hiihtokoulu saavuttaa harrastajien parissa jalansijaa ja tälle saadaan jatkoa tuleviksi talviksi, Meijän Mikkeli Sport -hankkeen Heikki Siitonen sanoo tiedotteessa.

Yksi aikuisten hiihtokoulun tavoitteista on myös osallistuminen Savonia-hiihtoon, joka järjestetään 13. helmikuuta 2021.

Hiihtokoulu on osallistujille maksuton, mutta järjestäjät pyytävät kiinnostuneita ilmoittautumaan sähköpostitse. Ilmoittautua voi osoitteeseen heikki.siitonen@esliikunta.fi tai toimisto@mikkelinhiihtajat.fi.