Maalin peli kääntyi Hatsinan tappioksi

Kolme häviötä putkeen ei muuta mikkeliläisten liigakarsintatavoitetta.

Jaakko Avikainen

Hatsinan maalilla pelannut Miia Maaranen teki useita huippupelastuksia ja piti kotijoukkueen pelissä mukana.

Hatsinan naiset hävisivät toisenkin viikonlopun otteluistaan salibandyn 1. divisioonassa, kun sarjanousija FBC Loisto oli maalein 5–4 (1–2, 3–1, 1–1) parempi sunnuntaina Sport Forumissa.
Kauden kolmannen peräkkäisen tappion myötä liigakarsintapaikan tavoitteekseen asettaneiden mikkeliläisten ero sarjakärki Pelicansiin kasvoi jo kuuteen pisteeseen.
— Tavoitetta ei lähdetä muuttamaan, sanoi Hatsinan valmentaja Jouni Huotari ja uskoi pelin vielä loksahtavan kohdilleen.
Otteluja on jäljellä 16 ja kaksi parasta joukkuetta menee liigakarsintoihin.
— Tällaiset maalin pelit, kuten eilinenkin ottelu Pirkkoja vastaan, kysyvät pelaajien mentaalista puolta. Mutta ne myös kasvattavat.

Huotari luottaa myös siihen, että sarjassa, jota hän pitää hyvin tasaisena, pelataan jatkossa paljon otteluja ristiin.
Seuraavaksi Hatsina kohtaa vieraissa kahden viikon kuluttua HuKun ja SB Vantaan.
— Niistä otteluista lähdetään hakemaan neljää pistettä.

Loistoa vastaan Hatsina aloitti hyvin noudattaen sovittua pelitaktiikkaa ja vei avauserän Laura Lahtisen ja Johanna Väliahon maaleilla 2–1.
Toisen erän alku oli synkkä. Turkulaiset iskivät kolme maalia kymmenessä minuutissa ja siirtyivät 4–2 -johtoon.
— Jouduttiin purjeeseen. Kaveri puhkoi meidän karvauksen, emmekä oikein päässeet pois omasta kenttäpäädystä, harmitteli Huotari.

Hatsinan onneksi maalivahti Miia Maaranen ja Veera Lokka olivat pelipäällä. Maaranen piti erän yhdeksällä ja koko ottelun 20 torjunnalla kotijoukkueen taistelussa mukana ja Lokka iski kaksi maalia.
Lokka kavensi ensin 3–4:ään ajassa 31.23. ja toi heti kolmannen erän alussa Hatsinan 4–4 -tasoihin.
— Miia teki monta huippupelastusta, kiitteli Huotari.
Maija Väätäjän kolmas maali oli lopulta kuitenkin liikaa. Vajaat 10 minuuttia ennen loppua syntyneen osuman jälkeen Hatsina pääsi vielä kahdesti pelaamaan ylivoimalla, mutta ne, sen paremmin kuin Maarasen vetäminen pois maalilta eivät tuottaneet tulosta.
— Meille tuli siinä pieni virhe ja kaveri pääsi tekemään ratkaisun, sanoi Huotari samalla kun myönsi myös maalien teon tuottavan edelleen tuskaa.

Joukkueen parhaimmistoon Huotari nosti Lokan, Maarasen ja taas hyvää työtä puolustuksessa tehneet Sanna Hyvösen ja Henna Väänäsen.
Myös liigaseura O2-Jyväskylästä lainassa olleet Johanna Väliaho, Alisa Huisman ja uutena Susanna Kuusisto onnistuivat. Väliaho teki maalin, Kuusisto syötti kaksi ja Hatsinan parhaana palkittu Huisman antoi yhden syötön.
— Koko joukkueelle täytyy antaa kiitos siitä, että he jaksoivat taistella loppuun asti.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet