Navin Joonas Ahola voitti suunnistuksen Fin5-viikon —  Venäjän maajoukkueveljekset jäivät taakse

Ahola voitti kokonaiskilpailun viimeisen päivän onnistuneella suorituksella.

Joonas Ahola otti itsestään kaiken irti.
Joonas Ahola otti itsestään kaiken irti.

Fin5-suunnistusviikko suunnistettiin Pohjois-Savossa Rautavaaralla ja Tahkovuorella viiden osakilpailun viikkona. Navin Joonas Ahola voitti miesten pääsarjan kokonaiskilpailun viimeisen päivän onnistuneella suorituksella.

Aholan alkuviikko oli tasaista hyvää suorittamista, mutta näytti siltä, että Venäjän maajoukkueveljekset Leonid ja Valentin Novikov karkaavat liian kauaksi. Viimeiseen osakilpailuun Ahola starttasi sijalta neljä reilut kolme ja puoli minuuttia Novikovien jälkeen. Takaa-ajolähtönä suoritettu kilpailu tarjosi herkullisen lopun, kun Ahola tavoitti puhtaalla suorituksellaan Valentin Novikovin.

— Lähdin viimeiseen kisaan mielessä suorittaa puhdas suunnistus ja tavoitin Valentinin ennen lisälenkkiä. Lopussa olikin taktiikka odottaa hänen virhettään ja mennä ohi, analysoi Ahola loppuratkaisua.

Novikov teki virheen ennen viimeistä rastia ja fyysisesti vahva Ahola kuittasi ohi ja kuittasi kokonaiskilpailun voiton 37 sekunnin turvin. Ahola oli myös viimeisen päivän nopein. Edellinen FIN5-osakilpailun eteläsavolainen voittaja on juvalainen Mika Kuisma vuonna 1993.

Topias Ahola onnistui myös kokonaiskilpailussa erinomaisesti oltuaan viides.

— Lähdin lomailufiiliksellä kisaan, mutta loppua kohti suoritus parani ja pääsin Helsingin Suunnistajien Tuomas Heikkilän ohi loppumetreillä. totesi Topias Ahola.

Loppukauden ohjelma veljeksillä eroaa, kun Joonas lähtee Tsekin rastiviikolle tavoitteena ensi vuoden EM-kilpailut. Topias suuntaa sprinttiharjoituksiin tavoitteena loppukauden maailman cupin osakilpailuihin pääseminen.

Muissa sarjoissa Anttolan Urheilijoiden Aku-Pekka Rasa voitti H16A-sarjan Navin Konsta Räihä sijoittui kolmanneksi H12 TR-sarjassa.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset