Mikkelin Hiihtäjillä kultaiset tytöt — Katariina Neuvonen, Anniina Neuvonen ja Jasmin Kähärä voittivat nuorten SM-viestissä kultaa

Sama joukkue aloitti Hopeasommassa ja päätti nuorten sarjojen vuotensa SM-viestien kultaan.

Sakari Kekki

Katariina Neuvonen, Jasmin Kähärä ja Anniina Neuvonen voittivat kultaa 20-vuotiaiden SM-viestissä.
Katariina Neuvonen, Jasmin Kähärä ja Anniina Neuvonen voittivat kultaa 20-vuotiaiden SM-viestissä.

Mikkelin Hiihtäjien tyttökolmikko Katariina Neuvonen, Anniina Neuvonen ja Jasmin Kähärä kruunasi nuorten sarjojen yhteiset vuotensa SM-viestien kultaan Kontiolahdella.

Viestimitalien saalistaminen alkoi vuonna 2014 Hopeasomman finaalissa Kalajoella hopealla.

Seuraavana vuonna Kuopion Puijolla tuli ensimmäinen Suomen mestaruus. Sen jälkeen MH on ollut tyttöjen mestari joka vuosi.

Kultajoukkueen kokoonpano on vuosittain hieman vaihdellut, mutta ensimmäisellä kultakerralla Puijolla N16-sarjassa hiihtäjät olivat aivan samoja kuin nyt heidän nuorten sarjan viimeisenä vuotena N20-sarjassa Kontiolahdella.

Ensi vuonna kolmikko siirtyy naisten sarjaan.

– Kyllä se Puijon loppuhuipennus on parhaiten jäänyt mieleen. Anniina oli silloin ankkurina. Oli kyllä tosi jännää ja aivan huikeaa. Ja nyt tuntuu upealta, kun nyt samalla porukalla saatiin päättää nuorten sarjat mestaruudella, kultatrio riemuitsi.

Ero ei ollut liian suuri

Kontiolahdella MH:n viestin avasi Katariina Neuvonen tullen vaihtoon viidentenä puoli minuuttia kärjen jälkeen.

Viestit ovat tärkeitä juttuja ja talven kohokohtia. — Jasmin Kähärä

– Odotin itseltäni parempaa hiihtoa. Turhan isoksi ero kärkeen venähti. Tuntui, että tuli elämäni surkein hiihto ja meidän mahdollisuudet meni. Onneksi ero ei sitten ollutkaan liian suuri, aloittaja huokaili.

Anniina Neuvonen lähetti Kähärän matkaan kuudentena 37 sekuntia kärkeä jäljessä.

– Sain tehtyä ihan ok-hiihdon. Aikamoinen happo iski lopussa ja piti taistella, ettei ero kasva liikaa, Anniina Neuvonen sanoi.

Kähärän suksi toimi

Kähärä oli laskenut etukäteen, että puoli minuuttia voisi olla kiinni otettavissa.

– Kun ekan alamäkivoittoisen pätkän jälkeen kuulin eron pienenneen jo paljon, niin tiesin, että ainakin suksi on hyvä. Tasaisella vauhdilla jatkoin ja noin kilometrin ennen maalia seinänousussa pääsin keulille. Loppua ei tarvinnut enää täysillä lykkiä, Kähärä kertoi.

Viestivoiton myötä Kähärästä tuli kisojen kolminkertainen mestari.

– Aina voiton jälkeen on toki hieno tunne, mutta viestissä on lisäksi jotain erityistä. Viestit ovat tärkeitä juttuja ja talven kohokohtia. Yhdessä menestyminen tuo aina tosi mukavan tunteen, Kähärä tuumasi.