Denis palaa MP:n hyökkäykseen — ”Hienoa olla taas Suomessa ja ennen kaikkea Mikkelissä”

MP päätyi hyökkääjää etsittyään tuttuun vaihtoehtoon.

Taru Hokkanen

MP:n Denis oli vuosina 2011—2014 paha pideltävä Kakkosessa. Kuopiolaisen KuFu-98:n puolustajat eivät pysyneet brassin perässä.
MP:n Denis oli vuosina 2011—2014 paha pideltävä Kakkosessa. Kuopiolaisen KuFu-98:n puolustajat eivät pysyneet brassin perässä.

Mikkelin Palloilijoiden hyökkäys vahvistuu ensi kaudeksi Denis Lima de Assisilla, taiteilijanimeltään Denis. Pitkänhuiskea brassihyökkääjä pelasi MP:ssä vuodet 2011—2014 ja iski 75 Kakkosen ottelussa 66 maalia ja antoi 30 maalisyöttöä. Lukemilla Denis, 29, on MP:n 2000-luvun tehokkain pelaaja. Denisin sopimus on vuoden mittainen.

— Hienoa olla taas Suomessa ja ennen kaikkea Mikkelissä, joka on minulle kuin toinen koti. Vietin täällä loistavat vuodet ja täältä löytyy paljon ystäviä. On todella loistava juttu, että pääsen taas pelaamaan ja tekemään maaleja MP:n sinisessä paidassa, Denis kertoo MP:n tiedotteessa.

MP:stä Denis siirtyi tuolloin Veikkausliigassa pelanneeseen Pietarsaaren Jaroon. Jaron paidassa sujui myös viime kausi, tuolloin Ykkösessä syntyi yhdeksässä ottelussa yksi maali. Denis on ehtinyt pelata myös Brasilian C-liigan Tirandentesissa ja Hongkongin pääsarjan Hong Kong Rangersin ja Lee Manin riveissä.

— Haluan tuoda joukkueeseen kokemukseni sekä brasilialaista pelaamisen iloa. Toivottavasti ne sekä maalini ja syöttöni auttavat meidät taisteluun lohkon kärkisijoista ja nousuun Ykköseen, Denis kertoo.

Paluu oli lähellä jo 2017

Denisin lähtö MP:stä syksyllä 2014 synnytti pienimuotoisen kohun. MP:n kausi Kakkosessa oli pettymys ja turhautunut brassi poistui kentältä FC Myllypuroa vastaan kesken ottelun. Denis sai lähtöpassit MP:stä samoin tein. Tuolloin MP:n seurajohto ilmoitti, ettei pelaajalla ole asiaa seuraan.

Ongelmia seuran ja pelaajan välillä ei kuitenkaan ole ollut vuosiin.

— Ne asiat sovittiin jo samana syksynä Deniksen kanssa, MP:n joukkueenjohtaja Mika Korpela kertoo.

Denis oli lähellä palata Mikkeliin jo pari vuotta sitten. Tuolloin siirto Hongkongiin meni kuitenkin edelle.

— Toissa kaudella meillä oli Deniksen kanssa jo alustava sopimus. Siinä oli kuitenkin aikaraja, josko hän saisi jostain muualta tarjouksen. Silloin Denis meni Hongkongiin, sanoo Korpela.

Vielä yksi hyökkääjä

MP tiedottaa myös, että joukkue täydentyy vielä yhdellä hyökkäyspään pelaajalla ensi viikon alkupuolella. Tällä hetkellä MP:llä on 22 pelaajasopimusta ja ensi viikolla julkaistavan hyökkääjän jälkeen joukkue on valmis.

— Hänellä on sellainen statistiikka Suomen sarjoista, jota ei kovin monella muulla ole. Hän on todella monipuolinen hyökkääjä, joka tuo uusia ulottuvuuksia tämän kauden pelitapaamme, MP:n päävalmentaja Janne Wilkman luonnehtii Denistä.

MP aloitti hyökkääjän kartoittamisen jo viime kaudella, kun Miikka Oinosen lopettamispäätös sinetöityi. Monivuotinen luottohyökkääjä jätti ”Sinisten” kokoonpanoon ison aukon.

— Meillä on ollut tarjolla mielenkiintoisia nimiä niin Suomesta kuin ulkomailta, mutta pelaajatyypit eivät ole osuneet niihin ajatuksiin millaista hyökkääjää olemme hakeneet. Kriteerit hyökkääjälle olivat kovat ja olemme tehneet ison työn, jotta olemme saaneet kriteerimme täyttävän pelaajan hankittua, Wilkman kertoo.

Juttua päivitetty 9.3. klo 16.01 ja klo 16.22: lisätty maininta syksystä 2014 ja pelaajan aiemmasta yhteydenpidosta MP:n suuntaan.