Huuhkajien Taylor ja Jensen kurittivat Bulgariaa – Suomi on voittanut kolmesta Kansojen liigan pelistään kaksi

Suomi on lohkossaan tukevasti kakkospaikalla.

Jussi Nukari

Paulus Arajuuri ja Tim Sparv juhlivat Fredrik Jensenin kanssa Suomen toista maalia.
Paulus Arajuuri ja Tim Sparv juhlivat Fredrik Jensenin kanssa Suomen toista maalia.

Suomen miesten jalkapallomaajoukkue oli tyly isäntä Bulgarialle Kansojen liigassa ja voitti 2–0. Helsingin olympiastadionilla pelatun ottelun maalit tekivät toisella puoliajalla Robert Taylor ja Fredrik Jensen.

Suomella on kolmesta Kansojen liigan B-divisioonan ottelustaan koossa yksi tappio ja kaksi voittoa. Bulgaria on yhdessä pisteessä.

Aiemmin sunnuntaina Irlanti ja Wales pelasivat Dublinissa maalittoman tasatuloksen. Seitsemässä pisteessä oleva Wales johtaa lohkoa. Irlannilla on kaksi pistettä, joten Huuhkajat on tukevasti kakkospaikalla.

Taylorilla paikka avauspuoliajalla

Bulgaria tuli sunnuntain kamppailuun terävästi, ja Suomella oli ensimmäisen kymmenen minuutin aikana hienoisia vaikeuksia.

Huuhkajat otti puoliajan edetessä otteen pelistä ja sai luotua avauspuoliajalla pari laatupaikkaa. Glen Kamara pyöritti Huuhkajien peliä totutun vahvasti.

Puoliajan paras maalipaikka tuli varttitunnin kohdalla Taylorille, jonka laukauksen Martin Lukov torjui komeasti. Hetkeä myöhemmin Teemu Pukki hätyytteli maalia, mutta Lukov torjui Vasil Bozhikovista suuntaa muuttaneen pallon.

Suomen pelinavaaminen ja -rakentelu paranivat avauspuoliajan edetessä. Huuhkajat piti vastustajaansa enemmän palloa, ja Bulgaria etsi vastahyökkäyspaikkoja.

Huuhkajat karkasi toisella puoliajalla

 Tämä oli tärkeä voitto, loistava tulos kotiyleisön edessä. — Robert Taylor

Toisen puoliajan alkuminuuteilla Bulgaria oli vaarallinen ja painoi pelin Lukas Hradeckyn vartioimalle maalille. Suomi kuitenkin sai pelaamisensa nopeasti uomiinsa ja siirtyi johtoon.

Avausosuma syntyi 52. minuutilla, kun Jere Uronen keskitti ja Joel Pohjanpalo pelasi pallon päällään Pukille, jonka laukaus epäonnistui. Taylor oli kärppänä paikalla ja tuikkasi pallon läheltä maaliin. Osuma oli Taylorille A-maajoukkueuran ensimmäinen.

– Se oli hyvä hyökkäys. Teme (Pukki) sai pallon ja syötti, siinä oli reagoitava nopeasti ja pistettävä pallo pussiin. Ei voinut muuta, Taylor myhäili Ruutu+-kanavan haastattelussa debyyttimaaliaan.

Jensen osui taas heti

Jatkoa seurasi, kun kaksi minuuttia aiemmin vaihdosta kentälle tullut Jensen laukoi pallon 67. minuutilla komeasti maaliin. Lukov sai laukaukseen kättään väliin, mutta pallo painui tolppaa nuollen verkon perukoille.

Päävalmentaja Markku Kanerva mylläsi odotetusti avauskokoonpanonsa uusiksi keskiviikon Puola-otteluun verrattuna.

4–4–2-ryhmityksessä maalilla pelasi Hradecky, puolustuslinjassa vasemmalta lukien Jere Uronen, Paulus Arajuuri, Joona Toivio sekä Jukka Raitala ja keskikentällä Taylor, Kamara, Tim Sparv sekä Ilmari Niskanen. Hyökkäyksessä aloittivat Pukki ja Pohjanpalo.

Huuhkajat jatkaa Kansojen liigan urakkaansa keskiviikkona kotipelillä Irlantia vastaan.

– Tämä oli tärkeä voitto, loistava tulos kotiyleisön edessä, Taylor summasi hyvin sujuneen sunnuntai-illan kiitellen yleisöä, jota oli paikalla 6 587.