Firmino hakee pelipaikkaa MP:stä koesopimuksella

Omista nuorista edustuksen rinkiin nostetaan Santeri Karjalainen ja Veikka Stålhand. Tuomo Hiltunen jatkaa maalivahtiosastolla.

Mika Korpela

Lyon Dantas Firmino hakee pelipaikkaa MP:stä koesopimuksella.  Santeri Karjalainen teki kolmivuotisen juniorisopimuksen.
Lyon Dantas Firmino hakee pelipaikkaa MP:stä koesopimuksella. Santeri Karjalainen teki kolmivuotisen juniorisopimuksen.

Ykkösessä pelaava Mikkelin Palloilijat ja brasilialainen Lyon Dantas Firmino ovat tehneet kuluvaa kautta koskevan pelaajasopimuksen, jossa on helmikuun loppuun asti kestävä koeaika.

Lisäksi oman juniorin Santeri Karjalaisen kanssa on tehty kolmevuotinen pelaajasopimus ja maalivahtiosastolle mukaan tulevat tutut Tuomo Hiltunen sekä Veikka Stålhand.

MP:llä on nyt koossa 24 pelaajasopimusta.

26-vuotias laituri Firmino on ollut kolmisen viikkoa mukana MP:n harjoituksissa ja hän on pelannut harjoitusotteluissa sekä FC Lahtea että JJK:ta vastaan. Sunnuntaina Jyväskylässä Firmino viimeisteli maalin ja syötti toisen 1-4 -voitossa.

Firmino myös puolustaa

Toissa kaudella Firmino pelasi SJK Akatemiassa seitsemän Kakkosen ottelua ja viimeisteli niissä kuusi maalia.

– Haluan tuoda kokemukseni tälle melko nuorelle joukkueelle ja tietenkin haluan oppia uutta ja kehittyä pelaajana, kertoo Firmino MP:n tiedotteessa.

– Firmino on hieman epätyypillinen eteläamerikkalainen pelaaja, joka tekee myös puolustussuuntaan töitä. Hän on taitava ja nopea pelaaja, jolta odotetaan hyökkäyspäässä tehoja, kuvaa MP:n päävalmentaja Juha Pasoja Firminoa.

Firmino on hieman epätyypillinen eteläamerikkalainen pelaaja, joka tekee myös puolustussuuntaan töitä. — Juha Pasoja

Ennen Suomeen tuloaan Firminon seurat olivat Boavista SC, Nova Iguaçu FC, Atlético Rio FC, Duque de Caxias FC, São Mateus FC, União Recreativo FC ja EC Resende/Rio.

Ensi viikolla 17 vuotta täyttävä hyökkääjä Santeri Karjalainen on ollut harjoitellut marraskuusta lähtien edustusjoukkueen mukana ja hänelle on kertynyt ensimmäiset peliminuutit miesten peleissä kahdessa edellisessä harjoitusottelussa.

– Totta kai hyvillä mielin tulen mukaan porukkaan ja tavoitteena on harjoitella hyvin ja kehittyä pelaajana. Tietenkin peliaikaakin olisi mukava saada, sanoo Karjalainen.

Maalivahteja tarvitaan Ndjockin tuuraajaksi

Maalivahtiosastoa täydentävät viime kauden varamaalivahti Tuomo Hiltunen, 26 sekä A-junioreissa pelaava Veikka Stålhand, 19. Maalivahtiosasto tarvitsi täydennystä, sillä kamerunilainen Sammy Ndjock ei ole vielä saapunut maahan.

Toiselle maalivahdille MP:ssä on käyttöä, sillä MP:n A-nuoret pelaavat loppukuusta alkaen SM-karsintasarjaa.

– Santeri ja Veikka ovat lupaavia omia kasvatteja ja he tulevat junnusopimuksilla mukaan porukkaan. Pojat ovat harjoitelleet hyvin edustuksen mukana nyt alkutalven ja sopimuksien myötä saamme käyttää heitä Suomen Cupissa, kertoo Pasoja.

Suomen cupissa MP kohtaa MyPan lauantaina kello 15. alkavassa ottelussa Urpolan tekonurmella.