Hänskin jäädytys alkaa viikonloppuna — Rantakylän ensilumenladun lumenajoonkin päästään tulevalla viikolla

Jään luistelukuntoon saattamiseen menee kahdesta kolmeen viikkoon.

Jaakko Avikainen

Hännikentän tekojään jäädytys käynnistyy viikonloppuna. Tiistaina Hänskissä pystyi vielä potkimaan palloa.
Hännikentän tekojään jäädytys käynnistyy viikonloppuna. Tiistaina Hänskissä pystyi vielä potkimaan palloa.

Hänninkentän tekojään ja Rantakylän ensilumenladun valmisteluissa edetään suunnitelmien ja viime vuoden tapaan. Säiden salliessa kumpaisenkin liikuntapaikan pitäisi olla avoinna luistelijoille ja hiihtäjille isänpäivänä 11. marraskuuta.

Hänskissä jään valmistelut on jo aloitettu.

 Kaksi päivää olemme laskeneet vettä kentän pintaan ja viikonloppuna alkaa jäädytys. — Pekka Turunen

— Kaksi päivää olemme laskeneet vettä kentän pintaan ja viikonloppuna alkaa jäädytys, kertoo Mikkelin kaupungin liikuntapaikkapäällikkö Pekka Turunen.

Valmistelut Hänskissä on mahdollistanut säiden kylmeneminen. Jotta jäätä voidaan tehdä, on vuorokauden keskilämpötilan oltava alle +5 astetta. Sellaista keliä kymmenen seuraavan vuorokauden sääennuste lupaa Mikkeliin.

— Luntakin on luvassa, mutta sitä ei tarvitsisi tulla, sanoo Turunen.

Isänpäivänä luistellaan koko perheen voimin

Jään luistelukuntoon saattamiseen menee kahdesta kolmeen viikkoon. Valmista olisi oltava viimeistään isänpäivänä sunnuntaina, jolloin Hänskiin on suunniteltu koko perheen luistelutapahtuma.

Jo tätä ennen Hänskin jäälle aikoo päästä jääpallon Bandyliigaan valmistautuva Mikkelin Kampparit, jonka tavoitteena on pelata harjoitusottelu WP 35:ttä vastaan perjantaina 9.11.

Bandyliiga käynnistyy viikkoa myöhemmin (16.11.), jolloin JPS saapuu Mikkeliin.

Lunta latupohjille ensi viikolla

Rantakylän ensilumenladulle lunta aletaan kärrätä ensi viikolla sen jälkeen kun kaivinkoneurakoitsija on ensin raivannut sahanpurut pois Ratatien varteen varastoidun lumen päältä.

Valmistuessaan Rantakeitaan lähistön ladulle kertyy pituutta 2,1 kilometriä. Sitä ennen innokkaimmat hiihtäjät ilmestynevät ladulle kiertämään pikkulenkkejä aikaisempien vuosien malliin.

— Samalla sapluunalla Rantakylässäkin mennään kuin vuosi sitten, kertoo Turunen.

Hänskin tapaan ensilumenladulla järjestetään avajaispäivänä tapahtuma, ilmainen isänpäivän hiihto. Tuolloin latu on kaikkien käytettävissä kello 9–17.

Muutoin ladun käytöstä peritään maksu, johon on tullut pieni korotus. Kausikortin saa nyt 85 eurolla ja päivälipun 8,5 eurolla.

Viime vuonna ensilumenladun maksullisuus päättyi vuodenvaihteeseen.