Nyt valitaan Etelä-Savon viime vuoden sykähdyttävin urheiluhetki — äänestä tästä

Ehdokkaana mm. St Michel, kouluviestikarnevaalit, Jessica Kähärän mestaruudet sekä SaPKo ja Jukurit.

Vesa Vuorela

Oliko St Michel mielestäsi vuoden sykähdyttävin urheiluhetki?
Oliko St Michel mielestäsi vuoden sykähdyttävin urheiluhetki?

Etelä-Savon vuoden 2016 parhaat urheilijat ja urheiluelämän vaikuttajat palkitaan Etelä-Savon urheilugaalassa Mikkelissä 27.1.2017. Yleisö valitsee maakunnan vuoden sykähdyttävimmän hetken. Ehdokkaiden lajikirjo on laaja kilpaveneilystä taitoluisteluun. Ehdokkaat ja äänestyslomakkeen löydät alta.

Äänestäneiden kesken arvotaan kaksi 60 euron arvoista lippua gaalaan. Äänestysaikaa on 21. tammikuuta saakka.

Urheilugaalassa palkitaan lisäksi muun muassa maakunnan vuoden urheilija, vammaisurheilija sekä vuoden valmentaja.

Sykähdyttävin urheiluhetki -ehdokkaat:

Etelä-Savon kouluviestikarnevaalit Mikkelissä
Kannustushuudot kaikuivat ja ilo pursui kun 1700 päinen koululaisjoukko kisasi kouluviestikarnevaaleissa. Liikunnan riemua parhaimmillaan.

Jukurien suosikkeja kumartamaton avaus SM-liigassa
Mikkelin Jukurit nousi SM-liigaan ja on pelannut huikean syksyn. Vastoin odotuksia joukkue on pystynyt voittamaan jopa sarjan kärkijoukkueita. Jukurit on vakavasti otettava playoff-paikan tavoittelija avauskaudellaan. Liigan avausottelu päättyi 1-3 tappioon Sportille, mutta heti seuraavana päivänä kaatui KalPa 4-2.

Vaakuna-ralli, Etelä-Savon kansainvälinen urheilutapahtuma
Mikkelin Urheiluautoilijat kokosi Suomen kansallisen ralliparhaimmiston jälleen helmikuiseen MM-ralliin Mikkeliin. Torilla tunnelma nousi taivaisiin, kun Juha Salo kukisti tiukassa sekuntikamppailussa norjalaisen Ole Christain Veibyn 2,3 sekunnilla ja kaarsi voittajakorokkeelle.

Reetta Jorosen Ruotsi-Suomi maaottelun voitto 800 m:llä
Savonlinnan Riennon kasvatti Reetta Joronen voitti 17-vuotiaiden Ruotsi-ottelun 800 metriä Tampereen Ratinassa. Joronen oli selkeä ykkönen ajalla 2.18,68. Juoksu oli hieno päätös loistavalle kaudelle joka tuotti Reetalle myös kaksi SM-kultaa!

SaPKon nousu Mestiksen kärkeen
Perinteikäs kiekkoseura on tehnyt syksyn kuluessa väkevän paluun parrasvaloihin. Vuosien Mestiksen keskikastissa keikkunut SaPKo on johtanut sarjaa lähes koko alkukauden.

Taitoluistelun SM-kisat
Yksinluistelun ja jäätanssin SM-kisoissa Mikkelissä ratkottiin mestaruudet poikien ja tyttöjen SM-juniorit-, miesten ja naisten SM-seniorit- sekä junioreiden ja senioreiden jäätanssisarjoissa. SM-kisat olivat kotimaisen yksinluistelu- ja jäätanssikauden huipennus.

St Michel-ravit
Yli 10 000-päinen raviyleisö pauhasi, kun Mikkelin seudulta kotoisin oleva Elina Kupiainen talutti ranskalaisen Un Mec d´Heripreen St Michel-lähdön voittajaesittelyyn. Ori runnoi maililla 70 000 euron arvoiseen voittoon km-ajalla 09,5.

Valtteri Viitasen Suomen mestaruus kotiyleisön kannustamana
Mikkelin Nyrkkeilijöiden lupaava iskijä Valtteri Viitanen voitti B-nuorten 63 kilon sarjan loppuottelun nuorten SM-nyrkkeilyissä Rantakeitaalla. Viitasen työskentely kehässä ei jättänyt paremmuudesta mitään epäselvyyttä ja mestaruustitteli heltisi hänelle kaikin tuomariäänin 3—0.

Jessica Kähärän kolme Suomen mestaruutta
Mikkelin Kilpa-Veikkojen Jessica Kähärä uusi vuodentakaisen korkeuden ja kolmiloikan tuplansa 15-vuotiaiden sarjassa loistavin tuloksin. Korkeudessa Kähärä ponnisti 178. Kolmiloikassa voittotulos 12,33 on puolestaan kaikkien aikojen seiskatulos. Kolmas SM-mestaruus tuli viisiottelussa pistein 2884.

Mikkelin Kampparien Juho Liukkonen kaatamassa Ruotsia jääpallon MM-kisoissa
Suomi järjesti jääpallon MM-kisojen suurimman yllätyksen, kun se eteni loppuotteluun kaadettuaan Ruotsin välierässä 3-2. Edellisestä MM-mitalista oli kulunut viisi vuotta. Mikkelin Juho Liukkonen palasi kisoista hopeamitali kaulassaan. Kampparien sarjakausi on alkanut hienosti ja Liukkonen johtaa maalipörssiä.

Esa-Pekka Lappi WRC 2 -luokan maailmanmestari – siirtyy Toyotan tehdaskuljettajaksi
Pieksämäen ralliässä varmisti luokkansa maailmanmestaruuden Australian osakilpailussa. Huippunopea kuljettaja siirtyy 2017 Toyotan WRC-talliin Tommi Mäkiselle.

Ilkka Rytkönen, kilpaveneily, MM-hopeaa formula 350 -luokassa
Ilkka Rytkönen tuuletti MM-hopeaa Formula 350 -luokan kisassa Tšekin Jedovnicessa. Kilpailun alun ongelmista huolimatta suomalaiskuljettaja paransi ajoaan MM-kilpailun loppua kohden, ajaen elämänsä toistaiseksi parhaan kilpailun. MM-mitali oli Suomen ensimmäinen Formula 350 -luokan MM-mitali.

Tomi Tiilikainen

Osallistu keskusteluun

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.