Kamppari-kasvatteja tyrkyllä jääpallon MM-kisoihin – Lopullinen kisaryhmä selviää myöhemmin

Jääpallon MM-kisat pelataan maalis-huhtikuun vaihteessa Irkutskissa.

Jaakko Avikainen

Viime kaudella Kamppareissa hurjat tehot tehnyt Kalle Lempinen on pelannut hyvin myös Ruotsissa. Ruotsin Elitserieniin nousseen AIK:n paidassa on syntynyt 11 maalia.
Viime kaudella Kamppareissa hurjat tehot tehnyt Kalle Lempinen on pelannut hyvin myös Ruotsissa. Ruotsin Elitserieniin nousseen AIK:n paidassa on syntynyt 11 maalia.

Suomen jääpallomaajoukkueen 25 pelaajan MM-ryhmään on valittu kolme Kampparien kasvattia. IFK Vänersborgissa pelaavat maalivahti Kimmo Kyllönen ja sivutuki Juho Liukkonen ja Tukholman AIK:n hyökkääjä Kalle Lempinen ovat osa Ari Holopaisen ryhmää, josta valitaan 18 kenttäpelaajan ja kahden maalivahdin kisajoukkue.

Lisäksi IFK Motalassa pelaava Kasperi Hirvonen on tuttu myös Kampparien pelipaidasta.

– Ennen lopullisia valintoja valmennusjohto seuraa vielä pelaajien edesottamuksia seurajoukkueissa. MM-kilpailujen myöhäinen ajankohta on haaste kaikille maille ja toivomme, että säästymme loukkaantumisista ja sairasteluista, Holopainen kommentoi jääpalloliiton verkkosivuilla.

Jääpallon maailmanmestaruutta ratkotaan tänä vuonna Venäjän Irkutskissa. Kisat pelataan 29.3.–5.4. ja Suomi matkustaa kisapaikalle 26.3.

– Meillä on erittäin hyvä joukkue. Tästä kertoo se, että valmistavat tapahtumat ovat sujuneet tuloksellisesti hyvin ja olemme hävinneet vaan yhden kauden viidestä ottelusta huippumaita vastaan, sanoo Holopainen.

Kohti Irkutskia

Jääpallon MM-ryhmä

Maalivahdit: Jussi Aaltonen (IFK Motala), Kimmo Kyllönen (IFK Vänersborg), Topi Peuhkuri (Veiterä).

Puolustus: Elias Gillgren (IFK Motala), Tommi Määttä (Edsbyns IF), Ilari Moisala (Tukholman AIK), Santtu Nurmi (Vetlanda BK).

Sivutuet: Samuli Helavuori (Bollnäs GIF), Juho Liukkonen (IFK Vänersborg), Ere Verhelä (Veiterä), Kasperi Hirvonen (IFK Motala).

Keskikenttä: Ville Aaltonen (Bollnäs GIF), Tuomas Määttä (Edsbyns IF), Eetu Peuhkukri (Vetlanda BK), Janne Rintala (Västerås SK), Teemu Määttä (IF Sirius), Jaakko Hyvönen (Narukerä), Lasse Tammilehto (JPS), Aleksi Seppänen (Veiterä).

Hyökkääjät: Emil Fedorov (Vetlanda BK), Jimi Heinonen (IF Sirius), Kalle Lempinen (Tukholman AIK), Niklas Holopainen (IFK Kungälv), RIku Hämäläinen (JPS), Markus Kumpuoja (IF Sirius).