MiKV:n Erik Unger otti nuorten yllätyshopeaa Lahdesta — Martti Majurille ensimmäinen SM-mitali

Puumalan Martti Majuri juoksi myös hopealle ja Haukivuoren Jarmo Eromäki pronssille. Joonas Pulkkinen heitti uuden ennätyksensä ja otti hopeaa.

Sakari Kekki

MiKV:n Erik Unger tuli maaliin toisena Alavieskan Virin Kristian Hautakosken jälkeen. Tampereen Pyrinnön Konsta Uuttera juoksi kolmanneksi.
MiKV:n Erik Unger tuli maaliin toisena Alavieskan Virin Kristian Hautakosken jälkeen. Tampereen Pyrinnön Konsta Uuttera juoksi kolmanneksi.

Mikkelin Kilpa-Veikkojen Erik Unger nappasi yllätyshopeaa P14-sarjan 800 metrillä Lahdessa ennätysajallaan 2.05,59. Pojan entinen ennätys koheni lähes kuudella sekunnilla.

Juoksun voitti loppusuoran kovalla kirillään sarjan tilastokärki Alavieskan Virin Kristian Hautakoski 2.05,00

Unger lähti kovaa ja veti porukan hajalle ensimmäisellä kierroksella. Vain Hautakoski pysyi tuntumassa ja ohitti aivan lopussa Ungerin.

— Taktiikkani on aina lähteä kovalla vauhdilla. Taakseni en katsonut, toivoin vain, ettei montaa kaveria ohi pääse. Ennätystä osasin odottaa, sillä harjoitukset ovat menneet tosi hyvin.

— Mitaliin olen tyytyväinen. Päämatkani on sunnuntaina juostava 2000 metriä. Aion siinäkin lähteä kovaa ja toivon voittavani kilpailun, Unger kertoi.

Mikkelissä syntynyt ja Mäntyharjulla lapsuutensa elänyt Unger muutti perheensä mukana Kanadaan 7 vuotta sitten. Isä oli Mäntyharjussa töissä Exelillä.

Joka kesän perhe viettää Mäntyharjun mökillään. Kanadassa isänsä valmentama Unger edustaa Suomessa ollessaan Mikkelin Kilpaveikkoja Mikko Haverisen ohjauksessa.

Haukivuoren Kisailijoiden Jarmo Eromäki juoksi pronssille P15-sarjan 100 metrillä. Aika 2,4 sekunnin myötätuulessa oli 11,41. Tiukassa mitalitaistossa kultaan jäi eroa 0,13 ja hopeaan 0,03 sekuntia.

Tilastokärkenä ajalla 11,43 matkaan lähtenyt Eromäki oli pettynyt suoritukseensa.

— Voitto oli tavoite, mutta nyt kävi näin. No, ensi vuonna sitten toisin päin. Oli kyllä ihan hyvä juoksu sinänsä, ei vaan saanut enempää irti. Kyllähän tämä ketuttaa, Eromäki huokaili.

Majurille ensimmäinen mitali

Puumalassa asuva Martti Majuri vaihtoi viime syksynä Viristä Lappeenrannan Urheilumiehiin ja sai uudessa seurassaan uransa ensimmäisen SM-mitalin kiriessään hopealle P15-sarjan 800 metrillä omalla ennätyksellään 2.06,77. Entinen ennätys parani yli kaksi sekuntia.

Tahmeasti sujuneen kesän jälkeen Majuri iloitsi mitalistaan.

— Kaikki kisat ovat jollain lailla epäonnistuneet tähän mennessä. Nyt sitten onnistuin. Kyllä on hyvä mieli, kun pystyi antamaan kaikkensa ja näyttämään, että kuntoa on, Majuri totesi.

Juvan Urheilijoiden Veeti Hietalahti sijoittui P15-sarjan kuulassa viidenneksi tuloksella 13.81.

— Tavoite oli päästä finaaliin ja se toteutui. Tulos olisi kyllä saanut olla vähän parempi, sanoi puoli metriä ennätyksestään jäänyt Hietalahti.

Kangasniemen Kalskeen Ville Kyrönlahti paransi P15-sarjan 100 metrin aidoissa ennätystään kahdella kymmenyksellä sijoittuen viidenneksi ajalla 14,37.

Oman ennätyksensä teki myös Kilpa-Veikkojen Topi Taskinen sijoittuen P14-sarjan pituudessa kuudenneksi tuloksella 5.55.

Kilpa-Veikkojen Aada Äikäs oli T14-sarjan pituudessa 14:s tuloksella 4.69 ja Lotta Häkkänen 33:s tuloksella 4.36. Joukkuekilpailussa MiKV oli seitsemäs.

Pulkkinen paransi lähes viisi metriä

Ristiinan Urheilijoiden Joonas Pulkkinen heitti lähes viisi metriä pidemmälle kuin aiemmin ja otti hopeaa 17-vuotiaiden kiekkokisassa Kankaanpään SM-kisoissa lauantaina.

Pulkkinen oli heittänyt ennen SM-kisoja 43,62, mutta lauantain jälkeen ennätys kirjataan lukemin 48,15.

— Treeneissä on heitot lähteneet hyvin, joten oli tiedossa, että olen ennätyskunnossa. Lähdin haastamaan ykkössuosikkia, mutta vielä olisi pitänyt olla kovempi parannus, että olisin kyennyt voittoon, 49,29 heittäneelle Kankaanpään Seudun Leiskun Johannes Kivirannalle taipunut Pulkkinen huomautti.

Pulkkisella harjoittelun pääpaino on ollut kuulassa, mutta kiekossa tekniikkaa on saatu kesän mittaan eteenpäin. Työ palkittiin Kankaanpäässä.

— Työskentelen nyt aktiivisemmin ringissä ja saan käytettyä jalkoja ja lantiota aiempaa paremmin. Heitotkin saan nyt ylemmäksi, Pulkkinen analysoi.

Wilma Taavitsainen oli 16-vuotiaiden 200 metrin alkuerissä 18:s lukemin 28,55.

Juvan Urheilijoiden Noora Laakso oli seitsemäs 17-vuotiaiden kuulassa. Laakson pisin työntö kantoi tulokseen 12,86.

Mikkelin Kilpa-Veikkojen Heljä Halonen oli 16-vuotiaiden korkeuden 11:s tuloksella 140. Halonen loikki kolmiloikassa sijan 18 tuloksella 9,82.