Jasmin Kähärän hiihto sortui kaatumiseen – Tärkeä näyttö jäi antamatta

Katri Lylynperä ja Joni Mäki Suomen cupin sprintin voittajat Taivalkoskella.

Sakari Kekki

Jasmin Kähärä oli mukana kärkitaistossa, mutta kaatui ja tärkeä näyttö jäi antamatta.
Jasmin Kähärä oli mukana kärkitaistossa, mutta kaatui ja tärkeä näyttö jäi antamatta.

Hiihdon Suomen cup jatkui lauantaina Taivalkoskella perinteisen tyylin sprinteillä. Kilpailu oli hiihtäjille samalla katsastus Rukan maailmancupiin.

Mikkelin Hiihtäjien Jasmin Kähärän tärkeä näyttöpäivä alkoi hyvin. Karsinnassa Kähärä lykki hyvää vauhtia ollen kahdeksanneksi nopein.

– Se oli oikein hyvä pertsan karsinta. Ei edes tuntunut siltä, että olisi ollut kaikki pelissä. Yllättävän hyvä tulos oli, Kähärä totesi.

Alkuerässä Kähärä pysyi hyvin joukon mukana toisena-kolmantena.

Jäisessä mutkalaskussa Kähärä kuitenkin tupsahti nurin ja putosi erän viimeiseksi.

Lopputuloksissa Kähärä sijoittui 26:nneksi.

– Ärsyttää, ärsyttää tosi paljon. Siinä vaan jäisessä kohdassa sukset menivät alta ja nurin mentiin, ei mahtanut mitään, Kähärä manaili.

Pyhän kymppi arvoitus

Sunnuntaina Taivalkoskella naisilla on 10 kilometrin vapaan tyylin kilpailu. Siihen ehkä kaatumisen myötä jäi enemmän palautusaikaa, mutta se ei Kähärää lohduttanut.

Siinä vaan jäisessä kohdassa sukset menivät alta ja nurin mentiin. — Jasmin Kähärä

– Tämä oli se päivä, milloin olisin halunnut hiihtää hyvin ja ehdottomasti aina finaaliin asti. Nyt en osaa ajatella, että jäikö kympille enemmän voimia, kun sprintti päättyi jo alkuerään.

– Ärsytys päällä tästä nyt kuitenkin sunnuntain kympille lähdetään. Katsotaan, miten se kulkee, Kähärä sanoi.

Naisten sprintin voitti yllättäen Vuokatti Ski Teamin Katri Lylynperä, joka loppukirissä kukisti Vieremän Koiton Kerttu Niskasen ja Kainuun Hiihtoseuran Anne Kyllösen.

Mäki sai voiton helpolla

Miesten sprintissä Pohti Ski Teamin Joni Mäki sujutteli voittoon ennen Hollolan Urheilijoiden Verneri Suhosta ja Vuokatin Juho Mikkosta.

Mäki sai voiton suhteellisen helposti, kun karsinnan nopein Lauri Vuorinen kaatui johdettuaan finaalia selvästi siihen saakka.

– Lauri karkasi, mutta antoi sitten kunnon lahjan kaaduttuaan tasaisella hyllyllä. Pääsin siinä kärkeen ja lopussa sain jo katsella taakse, missä muut tulevat. Tämä päivä oli hyvä harjoitus Rukan maailmancupiin, Mäki tuumasi.

Juvan Urheilijoiden Topi Huttunen hiihti karsinnassa 33:nneksi ja putosi jatkosta vajaalla sekunnilla.

– Jatkoon piti hiihtää, mutta harmittavasti se jäi. Ei ollut ollenkaan hyvä hiihto. Kylmässä kelissä kangistuin pahasti jo eka mäen päällä enkä saanut kunnon rytmiä ollenkaan, Huttunen sanoi.

Mikkelin Hiihtäjien Jussi Karkkulainen oli 72:s. Juvan Juha Hyyryläinen ja Jeremias Lipsanen kaatuivat karsinnassa ja lopun löysästi hiihtäen sijoittuivat 93:nneksi ja 94:nneksi.