Bandyliigan mitalipelit pelataan ilman yleisöä – Hänskin ottelua ei voi seurata kadultakaan

Kampparit on saanut pelaajia takaisin sairastuvalta. Ottelu nähtäneen suorana Youtuben kautta.

Vesa Vuorela

Kampparit ja JPS ratkaisevat Bandyliigan pronssin perjantaina ilman yleisöä.
Kampparit ja JPS ratkaisevat Bandyliigan pronssin perjantaina ilman yleisöä.

Suomen hallituksen päätös kieltää yli 500 katsojan yleisötapahtumat koronaviruksen vuoksi aiheuttaa myös sen, että Bandyliigan mitalit ratkeavat ilman yleisöä. Jääpalloliitto tiedotti asiasta torstaina.

– Tilanne on täysin poikkeuksellinen. Olemme kuitenkin päättäneet, että haluamme pelata kauden loppuun. Jääpallofinaalin kansanjuhlana peruuntuminen on koko lajin ja järjestäjien kannalta erittäin ikävää, mutta järjestäjinä luonnollisesti noudatamme Suomen hallituksen linjaa, sanoo Jääpalloliiton puheenjohtaja Jari Kettunen tiedotteessa.

Näin ollen yleisö ei pääse tänään pelattavaan Kampparien ja JPS:n pronssiotteluun. Kampparien osalta asian tekee ongelmalliseksi Hänninkentän sijainti kaupungin keskellä. Otteluiden tapahtuma-aluetta ovat myös Brahenkatu ja Päiviönkadun Hänninkentän puolinen jalkakäytävä, joten Kampparien on ottelun järjestäjänä huolehdittava, etteivät ihmiset jää kadun varrellekaan seuraamaan yleisöä.

– Ohjeistus on, siitä ettei ottelun tapahtuma-alueelle pääse muita kuin ottelutapahtuman kannalta tärkeät henkilöt, Kampparien toiminnanjohtaja ja pelaaja Kimmo Huotelin.

Suora lähetys Youtubessa

Pelillisesti Kampparien tilanne otteluun lähtiessä on hyvä. Välieräsarjassa Porvoon Akillesta vastaan mikkeliläiset kärsivät poissaoloista, mutta kuluneen puolentoista viikon aikana pelaajia on palannut kokoonpanoon.

Poissaolo-tilanne on helpottamaan päin. — Antero Levänen

– Poissaolotilanne on helpottamaan päin. Sami Mikkola, Jari Purovirta ja Alpo Kaartinen ovat varmasti pelikunnossa, Kampparien päävalmentaja Antero Levänen sanoo.

Kampparit ja JPS hävisivät välieräsarjat suoraan kolmessa ottelussa, joten molemmilla on ollut aikaa palautua tappioista. Levänen odottaa, että pelistä tulee vauhdikas.

– Molemmilta välierät menivät enemmän tai vähemmän ohi, joten peliin on ehditty latautua hyvin.

– Toki Mikkelissä on vuosien saatossa pelattu mitalipelejä hyvässä tunnelmassa, mutta nyt on hiljaista. Siinä mielessä pelistä tulee varmasti erilainen ja unohtumaton, Levänen tuumii.

Medialla on pääsy otteluihin, joten Kampparien ottelu lähetetään suorana Youtube-videopalvelussa Kari Nuolingon kanavalla.

Lauantaina pelattava Bandyliigan finaaliottelu Akilles–Veiterä tulee jääpalloliiton torstai-illan tietojen mukaan suorana Yle Areenasta. Ottelu alkaa lauantaina kello 18.