Jukurit A:n vatsa ei ole vielä täynnä — Nuorten SM-liigan pelit jatkuvat ensi vuoden puolella

Jukurit A saavutti tavoitteensa ja pelaa varsinaisessa ikäluokan SM-liigassa. A-nuorten SM-liigan alkusarja päättyi kotitappioon ja kuudenteen sijaan.

Taru Hokkanen

Jokerien Ilmari Karhapään ja Mikael Pakkasen keskellä taiteillut Heikki Huttunen on Jukurien syyskauden tehokkain pistemies.
Jokerien Ilmari Karhapään ja Mikael Pakkasen keskellä taiteillut Heikki Huttunen on Jukurien syyskauden tehokkain pistemies.

Mikkelin Jukurien A-nuorten keskittyminen ei tainnut olla ihan parhaalla mahdollisella tasolla, kun ikäluokan SM-liigan alkusarja päättyi sunnuntaina. Helsingin Jokerit kuittasi sarjapisteet Mikkelistä lukemin 2—7 (1—4, 1—1, 0—2).

Jokerit karkasi avauserässä neljän maalin johtoon. Kolme ensimmäistä osumaa syntyi ylivoimalla, kun tuomaristo osoitti Jukurien Morten Jurgensin suihkun puolelle polvitaklauksesta.

— Kaverin ylivoima oli tehokas. Emme olleet valmiita pelaamaan alivoimaa. Alivoima on normaalisti ollut hyvää, mutta nyt se rakoili. Moraaliasiat ja tietynlainen kamppailupeli pettivät, maajoukkuetehtävissä ollutta päävalmentaja Marko Kauppista tuurannut Teemu Suokas kertoo.

Jukurit nousi parhaimmillaan kahden maalin päähän, mutta eroa oli jo liikaa.

— Jokerit oli hyvällä jalalla ja erittäin nälkäinen. Paransimme ensimmäisen erän jälkeen, mutta olimme tänään askeleen jäljessä, Suokas toteaa.

Joukkue saavutti tavoitteensa

Jukurit päätti SM-liigan alkusarjan kuudenteen sijaan, kun kymmenen parasta jatkaa varsinaiseen SM-liigaan. Se oli myös Jukurien tavoitteena, mutta joukkueessa ei olla vielä tyytyväisiä.

— Erittäin hyvä syksy, mutta tästähän ne työt vasta tosissaan jatkuvat. Vatsamme eivät ole vielä täynnä ja emme tyydy tähän. Kyllä meillä on halu kamppailla vielä tosissaan keväällä, Suokas sanoo.

Suokkaan mukaan Jukurien parantuneet otteet ovat perustuneet laadukkaaseen arkeen ja kovaan työhön.

— Onneen ei ole kenelläkään avaimia, vaan arki on avainsana. Joukkue on todella sitoutunut tekemään töitä. Iso juttu meille on se, että olemme kaikki yhdessä ja teemme töitä yhteisen asian eteen. Menestys tulee jokaisen omistautumisen ja työn kautta, summaa Suokas.

Jukurien tehokkain pistemies alkusarjassa oli tehot 11+30=41 kerännyt Heikki Huttunen. Tehopisteet ovat jakautuneet laajalle rintamalle ja kymmenen maalin rajapyykin syksyllä ylittivät lisäksi Matias Mutikainen ja Nicklas Rintamäki. Sitä, saako joku mahdollisuuden Jukurien liigajoukkueessa, ei Suokas halua spekuloida.

— Joukkueessa on potentiaalisia pelaajia miesten peleihin, mutta me keskitymme tekemään töitä ja menemme päivä kerrallaan. Kutsut edustusjoukkueeseen tulevat, jos ovat tullakseen, liigajoukkueen valmennusryhmään kuuluva Suokas tuumii.

Nuorten SM-liigan pelit jatkuvat vuodenvaihteen jälkeen. Kymmenen joukkuetta pelaa kaksinkertaisen runkosarjan ja joukkueista yhdeksän pääsee suoraan pudotuspeleihin. Kymmenes karsii pudotuspelipaikasta alemman jatkosarjan voittajaa vastaan.

Kausi alkaa vierasreissulla

Jukurit aloittaa kevätkauden vierasreissulla Ouluun ja Vaasaan.

— Pitkä reissu tulee heti alkuun, mutta toisaalta on hienoa päästä mittaamaan heti kovia joukkueita vastaan. Kovia pelejä sarjassa ovatkin kaikki, Suokas toteaa.

Oulun Kärpät oli alkusarjan neljäs ja Sport viides. Alkusarjan pisteet ja maalit jäävät voimaan kevätkaudelle.

— Joukkueen kanssa asetetaan yhteinen tavoite, kunhan menemme lähemmäs sarjan jatkumista.

Joukkue harjoittelee vielä tällä viikolla ennen joulutaukoa.

— Välipäivinä pidetään kunnon rypistys ja sitten pelirumba jo jatkuukin.

Uusimmat uutiset