Jukurit teki vuoden kiekkoteon — palkittiin Liigagaalassa

Miika Koivisto valittiin parhaaksi puolustajaksi.

Mari Koukkula

Jukurit ja Marko Kauppinen pukeutuivat pinkkipaitaan ottelussa JYPiä vastaan viime vuoden lokakuussa. Pelin jälkeen paidat huutokaupattiin ja varat ohjattiin Syöpäsäätiölle.
Jukurit ja Marko Kauppinen pukeutuivat pinkkipaitaan ottelussa JYPiä vastaan viime vuoden lokakuussa. Pelin jälkeen paidat huutokaupattiin ja varat ohjattiin Syöpäsäätiölle.

Jukurien laaja ja laadukas yhteiskunnallinen toiminta sai ansaitsemansa palkinnon, kun jääkiekon SM-liiga vietti kauden päätösgaalaansa ja palkitsi parhaitaan perjantai-iltana Tampereella. Jääkiekkotoimittajat arvostivat mikkeliläisten toiminnan Vuoden kiekkotekona.
— Meille on iso juttu kaikki se, mikä valtakunnallisesti huomioidaan, iloitsi Jukurien myynti- ja markkinointijohtaja Joni Vesalainen.
Kauden aikana Jukurit järjesti tai oli auttamassa muita järjestämään koko joukon tapahtumia. Jokaisessa 31 kotipelissä oli mukana voittoa tavoittelematon ottelujärjestäjä. Sen lisäksi muita isompia tapahtumia oli kymmenen.
— Lähtökohta oli, että näiden tapahtumien kautta kentän ulkopuolellakin olevat juurtuisivat mukaan. Että Jukurit olisi kaikkien juttu.
Kolmeksi suurimmaksi jutuksi, kivijalaksi, Vesalainen nosti Etelä-Savon sosiaali- ja terveysalan järjestöjen tuki ry:n kautta tulleet ottelujärjestöt, 2500 turvaliivin jakamisen päiväkoteihin ja Roosa-nauha pelipaitahuutokaupan.
Jukurit otti kantaa ja tuki myös Mikkelin keskussairaalaa, kaupunginorkesteria, järjesti koulukiertueita, perhepäivän ja hyväntekeväisyysillan, jalkautui kaupungille, keräsi lahjoja jouluna lapsille ja pehmoleluja keskussairaalalle ja oli mukana Pipolätkä-turnauksessa, joka kantaa huolta ilmastomuutoksesta.
Eniten rahaa valtakunnallisesti tuotti Movember-kampanja, jolla edistetään miesten terveyttä. Jukurien HIFK-ottelussa käyttämät pelipaidat huutokaupattiin Roosa nauha -pelipaitojen tapaan. Euroa niistä saatiin 7392.
— Tämä on meidän valitsemamme malli. Meillä on oma yhteiskuntavastuuohjelma, jota tulemme jatkamaan, lupasi Vesalainen.
— Haemme koko ajan laajempaa toimintaa. Ensi kaudella tulemme pelaamaan kuusilla erilaisilla pelipaidoilla, raotti Vesalainen tulevaa.
Jukurien pelaajista palkinnoille pääsi Miika Koivisto. Hän sai Pekka Rautakallio -tunnustuspalkinnon, joka myönnetään SM-liigan parhaalle puolustajalle. Koivisto valiittin myös All stars-kentälliseen.
Oulun Kärppiin ensi kaudeksi siirtyvä 26-vuotias Koivisto sijoittui puolustajien pistepörssissä runkosarjassa toiseksi 4 maalillaan ja 33 syötöllään.
Koivisto nousi hyvien otteiden ansiosta myös Suomen jääkiekkomaajoukkueeseen.

Osallistu keskusteluun

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.