KalPan Matti Järvinen iski neljä maalia — Jukurit sai selkäsaunan Niiralan montussa

KalPa murjoi kahteen peliin 13 osumaa mikkeliläisten verkkoon.

Tuire Punkki

Matti Järvinen ja KalPa pyörittelivät Jukureita pahasti Niiralan lauantai-illassa. Juhana Aho ja Miika Roine saivat seurata sivusta kuopiolaisten tuuletuksia.
Matti Järvinen ja KalPa pyörittelivät Jukureita pahasti Niiralan lauantai-illassa. Juhana Aho ja Miika Roine saivat seurata sivusta kuopiolaisten tuuletuksia.

Jukurit ui juuri tällä hetkellä syvällä. Perjantaina Mikkelistä 2—5-voitolla pisteet hakenut KalPa juhlisti Savon herruutta lauantaina kotihallissa murjomalla taululle lukemat 8—1 (2—1, 4—0, 2—0).

— Kyllä tässä menee hetki sulatellessa ja etsiessä uusia askelmerkkejä. Viikolla, kun harjoiteltiin, tuntui, että asiat olivat hyvällä tolalla ja joukkueessa tekemisen meininki, mutta pelissä selkäranka natkuu aika pahasti, maanantaina Jukurien valmennusvastuun ottanut Marko Kauppinen ihmetteli.

En usko, että joukkueessa oli luovutusmielialaa, vaikka KalPa karkasi. — Marko Kauppinen

Jukurien ottelun alku oli Kuopiossa murheellinen. KalPan Kai Kantola ehti istua avausminuutilla jäähyään vain 11 sekuntia, kun kuopiolaisten Matti Järvinen iski 1—0-alivoimalla.

Reilua minuuttia myöhemmin Jukurit nousi tasoihin upealla ylivoimamaalilla. Jesper Piitulainen laukoi Samu Perhosen vartioiman maalin yläkulmaan suoraan Mika Partasen syötöstä. Siihen Jukurien ilonaiheet ottelussa loppuivatkin, vaikka joukkue pysyi tuntumassa toisen erän alkupuolelle saakka.

— Mielestäni pelasimme KalPan 3—1-maaliin saakka paljon paremmin kuin perjantaina. Sen jälkeen alkoi tulla pahoja henkilökohtaisia virheitä ja KalPa rankaisi tehokkaasti, Kauppinen kertasi.

Järviselle tehot 4+1

KalPan ykköstykki oli lauantainakin Järvinen. Perjantaina Kalevankankaalla kaksi maalia tehnyt 30-vuotias keskushyökkääjä laukoi kuopiolaisten maaleista nyt neljä ja syötti yhden.

Ensimmäistä kauttaan Kuopiossa pelaava espoolaisen Jäähongan kasvatti viimeisteli kauden 36:een ensimmäiseen otteluun kuusi maalia, mutta tuplasi maalimääränsä Jukurien kustannuksella reilussa vuorokaudessa.

Järvisen superiltaa alleviivaa se, että myös 4—1-johtomaali syntyi alivoimalla ja täsmälleen samalla kaavalla kuin 1-0-osuma. Järvinen voitti puolustuspään aloituksen. Ryan Wilson pisti Janne Keräsen vauhtiin ja 11 sekuntia myöhemmin Järvinen oli toisessa päädyssä pistämässä laatan mikkeliläisten verkkoon.

Jukurien päävalmentaja Kauppinen vaihtoi Kuopiossa Sami Rajaniemen maalilta jo ajassa 6.48, kun Juuso Könönen ohjasi KalPan 2—1-johtomaalin. Rajaniemi ehti torjua kolmesti. Tilalle tulleelle Juhana Aholle kirjattiin koko otteluun 22 torjuntaa. KalPan päädyssä Samu Perhoselle kertyi koko ottelussa vain 11 torjuntaa ja niistä kuusi jo avauserässä.

Jukurit on voittanut 15 edellisestä ottelustaan vain yhden.

— En usko, että joukkueessa oli luovutusmielialaa, vaikka KalPa karkasi. Kun tappioita on tullut, karkaa keskittyminen tappioasemassa vääriin asioihin ja viisikkopelaaminen unohtuu. Meidän on pystyttävä löytämään yhtenäisyys ja pystyttävä pelaamaan ehjiä 60-minuuttisia, Kauppinen korosti.

Jukurit jatkaa pelejä keskiviikkona, kun Mikkelissä vierailee Ilves.

Näin pelattiin

1. erä: 0.36 Matti Järvinen (Janne Keränen) 1—0av, 1.42 Jesper Piitulainen (Mika Partanen, Teemu Henritius) 1—1yv, 6.48 Juuso Könönen (Balasz Sebok, Otto Huttunen) 2—1sr.

Jäähyt: 0.25 Kai Kantola K 2 min, 19.46 Kantola K 2 min.

2. erä: 22.44 Keränen 3—1, 26.17 Järvinen (Keränen, Ryan Wilson) 3—1, 31.56 Järvinen (Jesse Graham) 5—1, 39.04 Graham (Järvinen, Kantola) 6—1.

Jäähyt: 26.06 Santeri Salmela K 2 min, 32.59 Martins Dzierkals J 2 min, 37.02 Vadim Pereskokov J 2 min.

3. erä: 47.38 Järvinen (Jussi Timonen, Keränen) 7—1sr, 58.05 Salmela (Aleksi Klemetti, Leevi Aaltonen) 8—1.

Jäähyt: 51.41 Timonen K 2 min, 54.39 Ville Leskinen J 2 min.

Jäähyt yhteensä: KalPa 4x2 min=8 min, Jukurit 3x2 min=6 min.

Maalivahtien torjunnat: Samu Perhonen KalPa 6+2+3=11, Sami Rajaniemi Jukurit 3+0+0=3 (vaihto 6.48), Juhana Aho Jukurit 7+7+6=20.

Erotuomarit: Petri Lindqvist, Jari Suorsa (Onni Hautamäki, Samu Suurnäkki).

Yleisöä: 3 241.