Kampparien P15-nuoret lähtevät testaamaan taitonsa Ruotsiin - vastus on maailman huipulta

Mikkeliläiset matkaavaat vuotta kokeneempina jääpallon Mini World Cupiin.

Mari Ukkonen

Kampparien P15-nuoret kokoontuivat viikonloppuna Mini World Cupiin valmistautuvalle leirille.
Kampparien P15-nuoret kokoontuivat viikonloppuna Mini World Cupiin valmistautuvalle leirille.

Kampparien P15-nuoret pääsevät taas kovaan seuraan, kun he matkustavat Ruotsissa pelattavaan jääpallon Mini World Cupiin. Marraskuun alussa Bollnäsissä ulkojäällä käytyvään turnaukseen osallistuu mikkeliläisten lisäksi 15 muuta joukkuetta ikäistensä maailman huipulta.
Kamppareille paikka turnauksessa aukesi sen voitettua Suomen mestaruuden viime talvena. Suomesta Ruotsiin lähtee myös hopeajoukkue Botnia. Suomalaisten lisäksi turnaukseen osallistuvat Ruotsin, Venäjän ja Norjan parhaat joukkueet.
Vastus tulee olemaan äärettömän kova. Pystymetsästä mikkeliläiset eivät kuitenkaan turnaukseen matkusta. Kokemusta siitä, mitä tuleman pitää, on viime vuodelta kymmenellä pelaajalla nykyryhmän viidestätoista. Tuolloin Jukka Pulkkisen luotsaama Kampparit selvitti tiensä jatkoon lohkokakkosena, mutta karsiutui sen jälkeen puolivälierissä hävittyään venäläiselle Rodina Kiroville.
Tällä kertaa vastus on heti alkuun kova. Kampparit kohtaa turnauksen avauspäivänä perjantaina (3.11.) ruotsalaisen Siriuksen ja venäläisen Kuzbassin, eikä vastus huonone siitä yhtään lauantainakaan (4.11), kun vastaan luistelee ruotsalainen Edsbyn.
— Emme laita päätä pensaaseen. Lähdemme taistelemaan jatkopaikasta, sanoo Kamppareita Mika Ukkosen kanssa valmentava Lasse Pulkkinen.
Samaa mieltä on joukkueen kapteeni Aki Manninen.
— Meillä on kaikki mahdollisuudet mennä päätyyn asti, ennakoi Manninen.
— Se edellyttää kyllä sitä, että pelaamme yläkanttiin. Kaikkien on onnistuttava yli 100-prosenttisesti.
Ensimmäinen peli Siriusta vastaan on hyvin tärkeä. Viime kerralla voitto norjalaisesta avausvastuksesta Konnerudista siivitti
mikkeliläiset jatkoon.
— Avauspeli antaa suuntaa. Se meidän pitää voittaa, sillä nyt ei ole tiedossa yhtään helppoa pistettä, kertoo Pulkkinen.
Niin valmentajat, Manninen kuin matkalla general managerina toimiva Jukka Pulkkinen tietävät, millä jatkopaikka heltiää.
— Meidän pitää pelata joukkueena, puolustaa hyvin ja saada sitä kautta hyökkäyspaikkoja. Sillä mennään pitkälle. Kotoisissa sarjoissa pärjää yksilöidenkin avulla, mutta nyt ei.
Edelliskerralta Manniselle jäi mieleen venäläisten kova luistelu ja sen sekä Ruotsin hieno syöttöpeli.
— Mutta kyllä meidänkin joukkueesta löytyy taitavia ja hyvin luistelevia pelaajia, huomauttaa Manninen.
Joukkueen 15 pelaajasta kaikkiaan 12 kuuluu Lasse Pulkkisen valmentamaan Suomen 15-vuotisten ja Jukka Pulkkisen luotsaamaan 17-vuotisten maajoukkuerinkeihin.
Tasoitusta Kampparit joutuu tälläkin kertaa antamaan siinä, ettei sillä ole vielä ison jään kokemusta ruotsalaisten ja venäläisten tapaan. He ovat pelanneet isolla jäällä jo elokuusta asti.
Osa Kampparien pelaajista on toki käynyt kesällä Ruotsissa pelaamassa, mutta muutoin kauteen on voitu valmistautua luistelemalla kerran viikossa jäähallissa elokuun puolesta välistä asti.
Viikon kaksi muuta harjoitusta ovat olleet niin sanottuja kuivatreenejä. Niiden lisäksi jääaikaa on herunut osalle Etelä-Savon urheiluakatemiaan kuuluvista pelaajista.
— Ennen Mini World Cupia pääsemme kerran isolle jäälle Edsbynissä. Silloin meillä on 45 minuutin treeni ja 45 minuutin peli, kertoo Lasse Pulkkinen.
Omien pelien ohella Kampparien ohjelmaan kuuluu Ruotsin pääsarjan Elitserienin ottelun Bollnäs–Broberg seuraaminen sekä Bollnäsissä pelaavan Ville Aaltosen luento siitä, mitä vaatimuksia Ruotsissa pelaaminen edellyttää.