Jenna Laukkanen jäi niukasti MM-mitalista rintauinnissa — Ida Hulkko oli finaalissa kahdeksas

Yksi uinti muiden joukossa, en sen pettyneempi ole, Hulkko totesi tiedotteessa.

PATRICK B. KRAEMER

Mikkelin Uimaseuran kasvatti ja nykyisin Tampereen TaTua edustava Ida Hulkko oli finaalissa kahdeksas ajalla 30,45. Arkistokuva.
Mikkelin Uimaseuran kasvatti ja nykyisin Tampereen TaTua edustava Ida Hulkko oli finaalissa kahdeksas ajalla 30,45. Arkistokuva.

Suomalaisuimari Jenna Laukkanen sijoittui neljänneksi rintauinnin 50 metrillä lyhyen radan MM-kisoissa Kiinan Hangzhoussa. Keskiviikkona uidussa finaalissa Laukkasen aika oli 29,68. Hän jäi pronssista yhdeksän sadasosaa.

— No ei se mitali ihan vielä tullut, vaikka yritin kaikkeni kurottaa, mutta ei ollut ihan tarpeeksi pitkät kynnet, yhdeksän sadasosaa ei ole paljon, Laukkanen totesi Uimaliiton tiedotteessa.

—En ole todellakaan pettynyt. Mitali olisi kyllä ollut tosi villi unelma tähän hetkeen, taas jäi jotain pientä hampaankoloon.

Toinen suomalainen, Mikkelin Uimaseuran kasvatti ja nykyisin Tampereen TaTua edustava Ida Hulkko oli finaalissa kahdeksas ajalla 30,45.

— Aika samanlaista kuin kaksi edellistäkin uintia, ei oikein löydy vauhtia. Yksi uinti muiden joukossa, en sen pettyneempi ole, Hulkko totesi tiedotteessa.

Kilpailun voitti Jamaikan Alia Atkinson ajalla 29,05. Hopeaa otti Liettuan Ruta Meilute (29,38) ja pronssia Italian Martina Carraro (29,59).

Suomi ennätykseen sekaviestissä

Keskiviikon toisessa suomalaisfinaalissa, sekajoukkueiden 4x50 metrin vapaauintiviestissä Andrei Tuomola, Ari-Pekka Liukkonen, Jenna Laukkanen ja Mimosa Jallow uivat Suomen ja ja Pohjoismaiden ennätyksen 1.31,23.
Alkuerissä joukkue oli seitsemänneksi nopein, mutta loppukilpailussa Suomi jäi ennätysajastaan huolimatta viimeiseksi eli kahdeksanneksi Kiinan Hangzhoussa.
Joukkueesta parhaiten finaalissa venyi Laukkanen, jonka osuusaika 24,06 sekuntia kohentui aamun alkueristä lähes kolme kymmenystä.

— Vierelle lähti Ranomi Kromowidjojo (olympiavoittaja Hollannista), se vähän sytytti minuakin. Oli niin hyvä fiilis oman finaalin jälkeen, että mitäpä sitä uintia jarruttelemaan, Laukkanen kertoi Uimaliiton tiedotteessa.

Viestimitaliin olisi vaadittu loppuaika 1.28,73.

Torstaina ohjelmassa on jälleen sekajoukkueen viesti, nyt 4x50 metrin sekauintiviesti, jossa Suomi ui joukkueella Jallow (selkäuinti), Laukkanen (rintauinti), Riku Pöytäkivi (perhonen) ja Liukkonen (vapaauinti).

Juttua täydennetty sekaviestein osalta klo 22.13

Lue Helsingin Sanomien juttu täältä.