Jukurien tappioputki katkesi komeasti

Jukurit taisteli Hämeenlinnasta kolme pistettä itsevarmalla esityksellä

Ville Kaakinen

Julius Vähätalo ja Ville Leskinen juhlivat Jukurien toista maalia.

Jukurit katkaisi lauantaina kuuden ottelun mittaisen tappioputkensa, kun se taisteli Hämeenlinnasta täydet pisteet maalein 2–3 (1–1, 1–1, 0–1).
Ottelussa tapahtui normaalia runkosarjapeliä enemmän. Maaleja hylättiin kaksi kappaletta ja tuomareiden tuomiot herättivät keskustelua.
— Saimme pidettyä fokuksen tärkeissä asioissa. Ihan mitä vaan tapahtui, niin pystyimme jatkamaan, Jukurien hyökkääjä Teemu Henritius kommentoi.
Vaikka kummatkin joukkueet pelasivat perjantaina, se ei näkynyt ottelun vauhdissa. Päinvastoin: Jukurit sai paljon energiaa ja itseluottamusta Kärpät-ottelun loppuhetkistä. Se näkyi lauantaina Hämeenlinnassa.
— Huomasi, kuinka koko joukkue eilen syttyi ja saimme siitä tänään erittäin hyvän energian. Toivottavasti se kantaa pitkälle, Henritius kertoi.
Tasainen kamppailu heräsi eloon päätöserässä Jukurien Teemu Tallbergin laukoessa kiekon maaliin ajassa 43.14. Maalia ei kuitenkaan hyväksytty ja HPK-vahti Emil Larmi sai ansaitusti jäähyn maalin tahallisesta siirtämisestä.
Jukurit ei hylätystä maalista hätkähtänyt, vaan laukoi ylivoimalla taululle lukemat 2–3. Maalista vastasi Julius Vähätalo, joka tökkäsi kiekon sisään Ville Leskisen syötöstä.
Lauantai-iltana eniten keskustelua herätti HPK:n hylätty 3-3-tasoitusmaali kolmannen erän lopulla.
— Meillä kävi vähän onni siinä, että maali oli pois paikoiltaan ja sitä ei hyväksytty, Henritius kertoi.
Jukurit oli ottelussa heti alusta alkaen valppaana. Mikkeliläiset ottivatkin kuskin paikan jo 48 sekunnin jälkeen, kun Jesper Piitulainen alusti ja Leskinen tinttasi suoraan syötöstä ottelun avausmaalin.
Maali ruokki itseluottamusta ja Jukurit pelasi jokaisen ketjun voimin rohkeasti kohti HPK-maalille. Yllättäviä nousuja maalinedustalle tekivät avauserässä Henrik Koivisto ja Zach Budish, mutta Larmi ei ollut maalillaan helposti ohitettavissa.
HPK:n maaleista vastasivat Kristian Vesalainen ja ex-jukuri Oula Palve, joka tasoitti kamppailun toisen erän lopulla.
Jukureiden toisen osuman viimeisteli Henritius, joka venytti maaliputkensa kolmen ottelun mittaiseksi. Nelosketjun hyökkääjä luistin on liikkunut mallikkaasti ja Henritius onkin aiheuttanut vastustajan puolustajille ongelmia.
—  Onnistumisia tulee ja nautin tällä hetkellä pelaamisesta. Se on yksi syy, olen nauttinut siitä mitä teen, pohti Henritius virettään.
HPK pyöritti ottelun loppuhetkillä vahvasti mikkeliläisten alueella, mutta Jukureiden aktiivinen paineistus piti kotijoukkueen aisoissa. Jukurit sai tuulettaa pitkästä aikaa voittoa, joka oli koko kauden neljäs.

Näin pelattiin
1. erä: 00.48. Ville Leskinen (Jesper Piitulainen) 0–1 yv, 4.41 Kristian Vesalainen (Mikko Lehtonen, Joonas Lehtivuori) 1–1
Jäähyt: 00.34. Robert Leino H 2 min., 14.47. Zach Budish Ju 2 min.
2. erä: 23.04. Teemu Henritius 1–2, 32.55. Oula Palve (Otto Paajanen, Joonas Lehtivuori) 2–2.
Jäähyt: 30.51. Teemu Tallberg Ju 2 min., 33.26. Petteri Nikkilä H 2 min.
3. erä: 44.28. Julius Vähätalo (Ville Leskinen, Antti Jaatinen) 2–3 yv, vm.
Jäähyt: 43.13. Emil Larmi (Jere Innala) H 2 min., 53.15. Antti Jaatinen Ju 2 min.
Jäähyt yhteensä: HPK 3x2 min=6 min, Jukurit 3x2 min=6 min.
Maalivahtien torjunnat: Emil Larmi HPK 7+8+7=22, pois 57.45.–58.17., 58.34.–60.00., Sami Rajaniemi Jukurit 9+9+6=24
Erotuomarit: Marko Kovanen, Jari-Pekka Pajula, (Markus Hägerström, Sakari Suominen).
Yleisöä: 3 599.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet