Antti-Ville Räisänen ja nuori Veeti Seppänen jatkavat MP:n riveissä — Lähipäivinä lisää pelaajauutisia

Mikkelin Palloilijoilla on koossa yhdeksän sopimusta ensi kaudeksi.

Vesa Vuorela

Antti-Ville Räisänen jatkaa MP:n keskikentällä ensi kaudella.
Antti-Ville Räisänen jatkaa MP:n keskikentällä ensi kaudella.

Jalkapallon Ykkösessä ensi kaudella pelaava Mikkelin Palloilijat on tehnyt ensi kauden mittaiset pelaajaasopimukset Antti-Ville Räisäsen ja Veeti Seppäsen kanssa.

Varkautelaislähtöinen keskikenttäpelaaja Räisänen, 21, pelasi yhtä vaille kaikki MP:n Kakkosen ottelut viime kaudella ja onnistui kahdesti myös maalinteossa. Räisänen muodosti yhdessä Filipe Mellon kanssa toimivan kaksikon MP:n keskikentän keskustassa.

— Viime kausi oli kaikin puolin onnistunut. 90 -vuotisjuhlakauden kunniaksi se suurin tavoite eli nousu saavutettiin ja pystyttiin pelaamaan koko kausi hyvällä tasolla, Räisänen toteaa MP:n tiedotteessa.

Roolia keskikentällä on tarjolla jatkossakin, sillä brasilialainen Filipe Mello ei MP:n riveissä jatka.

— Pelillisesti uskon, että tulevalla kaudella nähdään vielä paljon parempi AV kentällä. Ykkönen on ensi kaudella äärimmäisen mielenkiintoinen uuden sarjajärjestelmän sekä suuren joukkueiden vaihtuvuuden vuoksi. Tavoitteena pitää ehdottomasti olla pääsy yläloppusarjaan, koska alaloppusarjaan tuskin kukaan joukkue haluaa joutua, Räisänen ennakoi.

Ykkönen pelataan ensi kaudella 12 joukkueen sarjana, joka jaetaan kaksinkertaisen runkosarjan jälkeen kahtia. Kärkikuusikko ratkaisee Veikkausliigaan nousijan ja liigakarsijan, kun taas alemmasta kuusikosta vain kolme säilyy Ykkösessä.

Seppäsellä alla loukkaantumisia

Seppänen, 18, on myös pelipaikaltaan keskikenttäpelaaja. MP:n oma kasvatti pelasi viime kaudella Suomen cupin otteluissa täydet minuutit, mutta kesän pelejä haittasivat loukkaantumiset.

Otteluita kertyi enimmäkseen Kolmosen Savilahden Urheilijoissa, mutta myös Kakkosessa Seppänen ehti saada alle ensimmäiset peliminuutit.

— Alkukauden loukkaantumisen jälkeen pääsin pelaamaan SavU:n pelejä ja niistä sai hyvää kokemusta miesten peleistä. Kesällä tuli myös edustusjoukkueen debyytti, Seppänen kertoo MP:n tiedotteessa.

Seppänen lähtee hakemaan ensi kaudelta peliminuutteja MP:n edustusryhmässä.

— Viime kaudesta jäi hyvä fiilis ja tuntui siltä, että kehitystä tapahtui. Valmentajilta sekä joukkuekavereilta sain paljon uusia vinkkejä ja oppeja.

Seppäsen ja Räisäsen jatkojen myötä MP:llä on koossa yhdeksän sopimusta. Sinisten vahvuudessa ensi kaudella ovat myös maalivahti Sammy Ndjock ja kenttäpelaajista Vincent Bikana, Niila Forsell, Jiri Haikonen, Tomi Janhunen, Leevi Leinonen ja Olli Kilpeläinen.

Lisää uutisia tulossa

MP lupaa kertovansa lisää pelaajauutisia ”lähipäivinä”, kunhan uusia sopimuksia on saatu allekirjoitetuksi. Seuran päävalmentajana aloittanut Juha Pasoja lähtee liikkeelle siitä, että runko pysyy samana.

— Nousun Ykköseen hoitaneen joukkueen runko tulee pysymään suhteellisen samana ja sitten hätiköimättä hommataan vahvistuksia, jos ja kun tarvetta on, Pasoja toteaa tiedotteessa.

Pasojan mukaan joukkue harjoittelee tämän viikon vielä omalla porukalla.

— Joulukuussa saapuu ensimmäisiä testimiehiä näyttämään taitojaan, Pasoja toteaa.

Joukkueen lisäksi MP kokoaa parhaillaan myös joukkueen valmennus- ja taustaryhmää.

Uusimmat uutiset