Pistenikkari Kalle Lempisen siirto Ruotsiin ei yllättänyt Kampparien päävalmentajaa — ”Kalle on pelillisesti valmis ottamaan tämän stepin”

Lempisen lähdön lisäksi Kampparit julkisti keskiviikkona neljä jatkosopimusta.

Vesa Vuorela

Kalle Lempinen laukoi Kamppareille 36 maalia viime kauden runkosarjassa.
Kalle Lempinen laukoi Kamppareille 36 maalia viime kauden runkosarjassa.

Mikkelin Kampparit päivitti keskiviikkona sopimustilannettaan Länsi-Savolle. Bandyliigan viime kauden pistekuningas Kalle Lempinen siirtyy odotetusti Ruotsin liigaan. Lempisen uusi osoite on tukholmalainen AIK. Lempinen teki päättyneellä kaudella runkosarjassa 18 ottelussa tehot 36+24=60.

Lisäksi Kampparit tiedotti, että Iisakki Kaivola, Joni Maaranen, Jari Purovirta ja Ilia Sokolov tekivät vuoden jatkosopimukset.

Lähtö oli ajan kysymys

Kamppareissa oli jo pidemmän aikaa tiedossa, että Lempinen tähyilee pelipaikkaa länsinaapurista. Seurassa olikin varauduttu paikkaamaan hänen jättämänsä aukko.

— Kallen päätöstä odotellessa on ollut pari alustavaa viritystä meneillään, mutta ne eivät ole vielä johtaneet mihinkään. Nyt asian varmistuessa rekrytointi lähtee toden teolla käyntiin. Nimiä en voi kuitenkaan vielä sanoa, kertoi päävalmentaja Antero Levänen.

Kun liigan johtava maali- ja pistelinko lähtee, ei tämän korvaaminen käy käden käänteessä. Yksi ehdokas voisi olla Vodnikiin lainattu Artem Shekhovtsov. Leväsen mukaan Shekhovtsovin tilanne on yhä muuttumaton, eli epävarma. Kotimaahansa palanneella venäläisellä on sopimus Kampparien kanssa kevääseen 2020.

— Näillä näkymin Artem ei aloita kautta meidän riveissämme. Ei se ole kuitenkaan mitenkään kiveen hakattua.

Siirtomarkkinoiden lisäksi Levänen kohdistaa katseensa joukkueen nykyisiin hyökkääviin pelaajiin Lempisen lähdön paikkaamisessa.

— Luotan sieltä löytyvän vielä piilevää potentiaalia, jota täytyy kaivaa entistä enemmän esiin.

Keskiviikkona julkaistujen sopimusten jälkeen Levänen odottaa, että omista junioreista nousisi rinkiin vielä 2—3 pelaajaa. Myös Eetu Karhunen on aikaisemmin ilmoittanut jatkohalukkuudestaan seurassa, ja hänen sopimuksensa saatetaan julkistaa lähiaikoina.

Ruotsin liiga on Lempiselle uusi haaste

Antero Levänen ei yllättynyt Lempisen siirrosta Pohjanlahden yli. Valmentaja uskoo 22-vuotiaan hyökkääjän pärjäävän myös Suomen liigaa kovemmassa sarjassa.

— Hänen lähtönsä sinne oli vain ajan kysymys. Vuosi sitten se olisi tuntunut vielä vähän aikaiselta, mutta nyt Kalle on pelillisesti valmis ottamaan tämän stepin eteenpäin urallaan.

Tukholman AIK on Ruotsin kannatetuimpia urheiluseuroja. Jalkapallon puolella AIK on hallitseva Ruotsin mestari, ja se on esiintynyt pääsarjassa myös muun muassa jääkiekossa ja salibandyssa.

Perinteitä löytyy rutkasti myös seuran jääpallojaostolta, joka on perustettu vuonna 1905. Mestaruutta lempinimellä ”Gnaget” tunnettu AIK on juhlinut kuitenkin vain kolmesti, viimeksi vuonna 1931. Viime kaudella AIK pelasi toiseksi korkeimmalla sarjatasolla, josta se nousi pääsarjaan Elitserieniin ensi kaudeksi.

— Seurana AIK on mielenkiintoinen. Heillä on vahva visio tulla Tukholman ykköseksi ohi Hammarbyn. Veikkaan, että niiden väliset paikallispelit tulevat olemaan isoja tapahtumia, Levänen taustoittaa.

Ainakin yhden Tukholman derbyn pelipaikaksi kaavaillaan Tele 2 Arenaa, jossa urheilutapahtumien yleisökapasiteetti on yli 30 000.