Eteläsavolaislähtöiset eivät yltäneet mitaleille EM-kilpailuissa Glasgowissa – Finaalipaikka oli kuitenkin enemmän, mitä Liukkonen osasi odottaa

Hulkko ja Liukkonen jäivät mitalisijojen ulkopuolelle EM-uinneissa.

20161117, Vaasa. Lyhyen radan SM-Uinnit. Kuvassa Ari-Pekka Liukkonen. Harri Bragge / All Over Press

Eteläsavolaislähtöiset uimarit Ida Hulkko ja Ari-Pekka Liukkonen eivät pystyneet venymään mitaleille finaaleissa Stkolannnin Glasgowissa.

Mikkelistä kotoisin oleva Hulkko ui omassa finaalissaan viidenneksi ajalla 31,02. 19-vuotias Hulkko ei pystynyt parhaimpaan aikaansa, sillä hän ui keskiviikkona finaaliin uudella Suomen ennätyksellä, jolloin hän ui altaanmitan aikaan 30,53.

– Ei kyllä harmita, lähdin sellaisella mielellä finaaliin, että sieltä tulee mitä tulee. Kyllähän sen verryttelyssä tänään huomasi, ettei ollut sellainen tahti kuin eilen ja vähän alkaa jo painamaan. EM-viitonen ensimmäisissä pitkän radan kisoissa, niin olen tyytyväinen, Hulkko sanoi Suomen Uimaliiton tiedotteessa.

50 metrin rintauinnin voittoon ui venäläinen Julija Jefimova, joka venyi aikaan 29,81.

Pieksämäkeläislähtöinen Liukkonen puolestaan jäi 50 metrin vapaauinnissa seitsemänneksi uiden aikaan 22,11. EM-kultaa nappasi Britannian Benjamin Proud ajalla 21,34. 

– Kokonaisuuteen nähden se, että pääsi finaaliin oli iso juttu. Vähän hitaampaa mentiin, kun semifinaalissa, mutta nyt oli enemmän ehkä semmoinen oma uinti, Liukkonen sanoi Ylen haastattelussa.

Liukkosen kausi on ollut vaikea, joten siihen nähden finaalipaikka oli enemmän, mitä hän osasi odottaa.

– Tuskin kukaan oli edellä ainakaan selkävaivaisten sarjassa, Liukkonen sanoi Ylelle.

Luetuimmat

Kommentoidut