Jukurit urakoi kahdessa viikossa seitsemän peliä — Perjantaina Kalevankankaalle saapuu Oulun Kärpät

Liigakausi on alkanut mikkeliläisittäin hyvin. Saldo on yksi kolmen pisteen ottelu, yksi kahden pisteen ottelu ja yksi yhden pisteen ottelu..

Vesa Vuorela

Jukurimiehistö juhli maalia kauden avauksessa HIFKiä vastaan.

Jukurien alku Liigakaudelle on ollut vahva, sillä ensimmäisistä kolmesta ottelusta matkaan on tarttunut kaksi voittoa ja kaikkiaan kuusi pistettä. Keskiviikkona joukkue kävi hakemassa vahvalla esityksellä täyden pistepotin Jyväskylästä JYPiltä 4-1-lukemin.

— Päästiin ehkä vähän onnekkaastikin 3-0-johtoon ja tiedostettiin se, että kaveri parantaa. Pystyttiin kyllä vastaamaan siihen, vaikka siellä tietysti oli paikkoja molemmin puolin isompiinkin maalimääriin. Rajaniemi hoiti maalilla tilanteet hienosti, eikä meillä kuitenkaan hätää missään vaiheessa ollut, kaksi maalia keskiviikkona iskenyt puolustaja Teemu Suhonen summasi.

Jukureille seuraavat viikot ovat työntäyteisiä, sillä se pelaa reilun kahden viikon sisään seitsemän ottelua. Pelirupeama alkaa perjantaina kotiottelulla, jolloin vieraaksi saapuu puolustava Suomen mestari Oulun Kärpät.

— Uskon, että pelaajalle tiukka pelitahti on mukava asia. Tietynlainen pelirytmi kun löytyy, niin arki sujuu paremmin, jukuriluotsi Pekka Kangasalusta totesi.

— Ammattilaisurheilussa haastavinta on nollata edellinen peli ja ladata henkiset akut. Se erottaa hyvän ja huonon joukkueen sekä yksilön. Me pystytään se fyysisesti tekemään, mutta se on sitten jokaisen korvien välistä kiinni, kuinka pystyt nollaamaan.

Kärpät on molemmissa alkukauden otteluissaan joutunut yliajalle ja tuloksina ovat olleet jatkoaikatappio KalPalle sekä voittolaukauskisavoitto TPS:stä.

Kärpät tiedetään kuitenkin haasteelliseksi vastustajaksi ja omien tilanteiden hyödyntäminen nousee keskiöön.

— Heillä ei ole sellaista toistuvuutta pelaamisessa, johon pääsisi kiinni videoiden kautta. Kärpät pelaa aika villiä jääkiekkoa. Jos lähdet sieltä yhtä juttua ottamaan pois, niin sieltä löytyy kyllä joku toinen juttu.

— Pelikirjajääkiekkoon heitä vastaan ei voi tuudittautua, vaan se on reagointia ja kamppailuiden voittamista sekä tilanteiden hyödyntämistä. Se on varmasti erityyppinen ottelu kuin montaa muuta joukkuetta vastaan.

Mikkeliläisten pelaajisto on Kärpät-ottelun alla täysin terve, joten se pääsee kamppailemaan parhaalla miehistöllä oululaisryhmää vastaan. Tiukassa pelitahdissa kuitenkin kierrätystä saatetaan kokoonpanossa nähdä.

— Tässä tulee paljon pelejä ennen marraskuun Karjala-turnausta, niin kyllä me kierrätetään jätkiä. Se ei aina tarkoita loukkaantumista, jos joku on ulkona kokoonpanosta. Halutaan vain tuoda virtaa kokoonpanoon ja ettei kenellekään tule liian pitkää taukoa peleistä, Kangasalusta kertoi.

Jukurit–Kärpät kello 18.30 Mikkelin jäähallissa.

Uusimmat uutiset