Akilles oli tyly isäntä Kamppareille — "En muista, koska olisimme antaneet noin paljon huonoja syöttöjä"

Kampparit jäi vähille maalipaikoille Porvoossa. Ilja Sokolovin osuma oli ainoa pelitilannemaali.

Timo Pasanen

Kampparit ja Vili Korhonen jäivät aseettomaksi Akilleksen vieraana.
Kampparit ja Vili Korhonen jäivät aseettomaksi Akilleksen vieraana.

Kampparit ei onnistunut haastamaan kovana kotijoukkueena tunnettua Porvoon Akillesta ottelun voitosta bandyliigan vierasottelussaan. Kotijoukkue vei peliä lähes koko ottelun ja Kampparien maalitilanteet jäivät vähiin.

Kampparien ensimmäinen maali syntyi rangaistuslyönnistä, jonka Santeri Laitinen laittoi sisään. Ainoan pelitilannemaalinsa mikkeliläisjoukkue onnistui saamaan vasta 64. minuutilla Ilja Sokolovin onnistuttua Kimmo Huotelinin syötöstä.

Toivotaan, että tämä peli vähän avasi paikkoja ja ollaan sunnuntaina pirteämmällä jalalla. — Kimmo Huotelin

— Vastustaja oli tänään paljon parempi ja me emme pystyneet oikein siihen. Kun oli perjantai-ilta ja vieraspeli niin jotenkin tuntui, että painoi jaloissa. Ei vain pystytty pirteään suoritukseen. Valitettavasti, summasi Kampparien kapteeni Huotelin.

Akilleksen maaleista kaksi ensimmäistä syntyi kulmalyönneistä. Tämän lisäksi heillä riitti kulmatilanteita runsaasti läpi ottelun. Akilleksen pelitilannemaaleista useampikin syntyi Kampparien harhasyötöistä omassa päässä tai keskialueella.

— En muista, koska olisimme antaneet noin paljon huonoja syöttöjä. Toki pitää antaa kunnia vastustajalle. Tulivat usealla miehellä kovaa vauhtia ja hyvin pelasivat. Harmittaa todella paljon, että meillä jäi piippuun. Yksi kymmenen minuutin jakso pelattiin tuossa toisella puoliajalla vähän niin kuin tämän pelin luonne olisi meiltä odottanut ja siinä päästiin vähän peliin mukaan, Huotelin kertaili.

Yhtä numeroa liian iso vastus

Valmentaja Antero Leväsen mukaan Akilles oli Kamppareille yhtä numeroa liian iso.

— Hyvä, että päästiinpelaamaan tämmöinenkin peli. Päästiin ottamaan vähän enemmän vastaan ja vähän nähtiin, että mihin meidän rahkeet riittää. Numerot meni oikein, eikä tuossa pelissä ollut epäselvää siitä, kumpi oli parempi. Siirrän katseet heti siihen, että tämä antaa meille taas ajattelemista ja vastauksia. En jää sillä tavalla murehtimaan. Huilataan ja matka jatkuu, Levänen kommentoi puolestaan.

Otteluun ei tullut ennakkoon pelättyä vesi- tai räntäsadetta, vaan se pelattiin ihanneolosuhteissa hyvällä jäällä.

— Kiva, että päästiin kohtaamaan Akilles näissä olosuhteissa. Tässä on kaksi viikkoa räiskitty räntäpalloa joka puolilla Suomea. Tämä oli siinäkin mielessä erittäin hyvä juttu, että nähtiin nimenomaan liukkaalla jäällä näkemään tuota peliä, Levänen totesi.

Kampparien tiukka vieraspeliputki jatkuu jo sunnuntaina Helsingissä HIFK:n vieraana.

— Toivotaan, että tämä peli vähän avasi paikkoja ja ollaan sunnuntaina pirteämmällä jalalla, Huotelin ennakoi.

Näin pelattiin

Maalit: 13. Andreas Flinck (Ville-Veikko Angeria) 1—0, 17. Rasmus Kettunen 2—0, 24. Santeri Laitinen 2—1rl, 26. Matti Vainio 3—1, 52. Denis Sadakov (Flinck) 4—1, 60. William Skog 5—1, 65. Ilja Sokolov (Kimmo Huotelin) 5—2, 80. Sadakov (Rolf Larsson) 6—2.

Jäähyt yhteensä: Akilles 4x10 min, Kampparit 4x10 min.

Erotuomarit: Harri Pietiläinen (Taavi Sulander, Ilari Hepola).

Yleisöä: 676.