MiPK haki tärkeät pisteet Lahdesta

Gerald Ben iski voittomaalin harjoitellun kuvion päätteeksi.

Jaakko Avikainen

Ben Gerald teki voittomaalin Pallo-Kissojen katkaistua tappioputkensa Lahdessa.
Ben Gerald teki voittomaalin Pallo-Kissojen katkaistua tappioputkensa Lahdessa.

Mikkelin Pallo-Kissat palasi voittokantaan jalkapallon Kakkosessa kolmen perättäisen tappion jälkeen, kun se kaatoi Reippaan sunnuntaina Lahdessa pelatussa ottelussa maalein 2–1 (1–1).

Voitollaan MiPK nousi tasaisessa A-lohkossa keskiryhmään ja kuudenneksi.

– Pelillisesti olimme jyrän alla, mutta positiivista oli, että pidimme vastustajan poissa maalimme edestä sekä boksista ja tietysti kolme pistettä. Tosi tärkeät pisteet, kertoi MiPK:n päävalmentaja Tommi Ekmark.

– Pelasimme kuten sovimme. Tarkoitus ei kyllä ollut puolustaa niin alhaalta kuin teimme.

– Aina on kiva lähteä tauolle voitolla, vaikka ei meillä mitään apinaa selässä ollut.

Ottelun avausjaksoa hallitsi Reipas. Se painoi hyökkäyksen toisensa perään vieraiden kenttäpäätyyn, mutta todella vaarallisille maalipaikoille Reipas ei päässyt MiPK:n puolustaessa hyvin paria tilannetta lukuun ottamatta.

Vastoin pelin kulkua mikkeliläiset siirtyivät 1–0 -johtoon 24. minuutilla, kun Santeri Suutari laittoi pallon maaliin kulman jälkitilanteesta sen jälkeen kun Reippaan maalivahti Joonas Meronen oli ensin torjunut Eero Karjalaisen maalintekoaikeet.

Suutarin maalin lisäksi Gerald Benillä oli kaksi tekopaikkaa, juuri ennen Suutarin osumaa ja toistamiseen puolen tunnin kohdalla.

MiPK:n johtomaalin jälkeen Reippaan painostus jatkui ja tauolle mentiin 1–1 -lukemissa, kun Pyry Lampinen pääsi puolittain läpi MiPK:n harhasyötön seurauksena. Suutari joutui kaatamaan Lampisen rangaistusalueella ja Lampinen itse laukoi pilkun varmasti ohi Kissa-vahti Tuomo Hiltusen 44. minuutilla.

Toisen jakson alussa Reippaan painostus jatkui, mutta taas Pallo-Kissat syötti katkeraa kalkkia kotijoukkueelle. Antti-Pekka Kesonen vapautti hienolla syötöllään Benin läpiajoon 59. minuutilla, eikä yhdysvaltalainen erehtynyt saatuaan maalipaikan kolmannen kerran.

– Benin voittomaali juuri sellainen, mitä olimme harjoitelleet, kertoi Ekmark.

Hetkeä myöhemmin MiPK koki takaiskun, kun Viljami Jurvanen joutui jättämään kentän silmävamman takia. Kissat pääsi kuitenkin pelaamaan yhden miehen ylivoimalla loppupelin, kun Jurvasta rikkonut Mikko Tuomi poistettiin kentältä suoralla punaisella.

Tämä tasoitti pelin kulkua ja vierailla oli pari paikkaa lisämaaleihin.

Lopussa Reipas haki vielä vahvasti tasoitusta, mutta Hiltunen ja Suutari onnistuivat torppaamaan kotijoukkueen yritykset.