Akilles karkasi Kamppareilta välieräavauksessa – "Meidän pitää jatkossa pelata tuo Akilleksen prässivaihe vain nöyremmin pois"

Porvoon Akilles otti ensimmäisen kiinnityksen välieräsarjassa. Kimmo Huotelin joutui jättämään pelin väliin.

Timo Pasanen

Kampparit ja Eetu Karhunen jäivät Porvoon Akilleksen kyydistä.
Kampparit ja Eetu Karhunen jäivät Porvoon Akilleksen kyydistä.

Kampparit aloitti bandyliigan välieräsarjansa koko sarjan ennakkosuosikki Akilleksen vieraana. Ottelu sai Kamppareiden kannalta pahimman mahdollisen alun, kun kotijoukkue onnistui maalinteossa heti alkuun kolmesti ja johti ottelua parinkymmenen minuutin kohdalla siis jo 3–0.

– Alkuun tehtiin kolme sellaista juttua, mitä ei saisi tehdä ja Akilles teki niistä tilanteista kolme maalia. Niihin pitää vain kiinnittää jatkossa huomiota. Tiedettiin ja arvattiinkin, että Akilles tulee korkealta ja kovaa alkuun. Onhan se tämän sarjan ennakkosuosikki, Kampparien päävalmentaja Antero Levänen muistutti.

Akilles vei peliä pääosin ja Kampparien hyökkäyspelaaminen oli vaikeata. Usein se tukehtui jo keskialueella.

– Meidän pitää jatkossa pelata tuo Akilleksen prässivaihe vain nöyremmin pois. Eivät he sillä tavalla yhdeksääkymmentä minuuttia tule. Toisaalta niissä tilanteissa täytyy vain hyväksyä se, että pallo ei välttämättä ole jatkuvasti meillä. Ei uskallettu pelata sillä tavalla, mitä uskallettiin HIFK:ta vastaan, Levänen näki.

Liukkonen maalasi ainokaisen

Kamppareiden ainokainen syntyi aivan ottelun lopussa kulmalyönnistä Esko Liukkosen onnistuttua hiipimään pallon kanssa aivan maalin edustalle.

Seuraava peli lähtee taas nollasta. — Antero Levänen

Jos oli Kamppareiden maalinteko tuskaa, niin joukkueen suurin onnistuja löytyi kentän toisesta päädystä. Vaikka kuusi maalia meni omiin, oli maalivahti Juuso Tervonen jälleen mies paikallaan. Hän teki useita huipputorjuntoja. Kirsikkana kakun päällä oli yksi torjuttu rangaistuslyönti.

Kampparien kapteeni Kimmo Huotelin oli ottelusta sivussa kausi-influenssan vuoksi.

– Kun perheessä on pieniä lapsia, niin tällaiset tarttuu helposti. Toivottavasti mies on mukana rivissä jo lauantaina seuraavassa ottelussa. Toisaalta emme halunneet ottaa mitään riskiä ja siksi hän ei tänään ollut mukana, Levänen kertoi.

Ottelusarja jatkuu siis lauantaina Mikkelissä ja finaalipaikkaan vaaditaan kolme voittoa. Porvoossa pelataan taas ensi keskiviikkona ja tarvittaessa sarja jatkuu ensi viikon perjantaina Mikkelissä ja sunnuntaina Porvoossa.

– Tämän ottelun tulos oli äärimmäisen reilu ja rehti. Toisaalta meidän pitää ymmärtää, että tässä on kyse ottelusarjasta, eikä yksittäisestä ottelusta. Seuraava peli lähtee taas nollasta, Levänen muistutti.

Bandyliigan toisessa välierässä Lappeenrannan Veiterä murskasi JPS:n maalein 12–1.

Näin pelattiin

Akilles-Kampparit

Maalit: 5. Denis Sadakov (Matti Vainio) 1–0, 10. Andreas Flink (Casper Hänninen) 2–0, 18. Rolf Larsson (Ville-Veikko Angeria) 3–0, 29. Juuso Johansson (Angeria) 4–0, 66. Akseli Laakkonen (Angeria) 5–0, 80. Johansson (Vainio) 6–0, 88. Esko Liukkonen (Ilja Sokolov) 6–1.

Jäähyt: Akilles 1x10 min, Kampparit 3x10 min.

Erotuomarit: Antti Malaska (Taavi Sulander, Sami Kaipia).

Yleisöä: 716.