Mikkeliläislähtöinen Ida Hulkko viides Glasgow’n EM-altaassa

Mikkeliläislähtöinen Hulkko jäi mitalista vain 0,08 sekuntia.

AOP / Mauri Ratilainen

Ida Hulkko ui viidenneksi Glasgow'ssa.
Ida Hulkko ui viidenneksi Glasgow'ssa.

Mikkelistä lähtöisin oleva uimari Ida Hulkko ui viidenneksi 50 metrin rintauinnissa lyhyen radan EM-kilpailuissa Glasgow’ssa. Hulkko ui finaalissa ajan 29,95 sekuntia.

Euroopan mestariksi kauhoi vasta 14-vuotias italialainen Benedetta Pilato ajalla 29,32 sekuntia. Martina Carraro varmisti Italialle kaksoisvoiton ennen Irlannin Mona McSharrya. McSharryn aika oli 29,87.

Hulkko oli finaalin suomalaisista nopeampi, sillä vuoden 2015 Euroopan mestari ja vuoden 2017 hopeamitalisti Jenna Laukkanen oli kuudes ajalla 30,15.

— Tietysti ennätyksellä olisi päässyt mitaleille, mutta vitossija on ihan hyvä. Tämä oli ensimmäinen lyhyen radan EM-finaali minulle. kaikki muut on jo käyty, ja olisihan se kumma jos tänne ei pääsisi, sijoitukseeensa varovaisen tyytyväinen Hulkko sanoi Ylelle.

Välierissä Laukkanen ui tasan 30 sekuntiin ja Hulkko ajan 30,03. Ajat oikeuttivat neljännelle ja viidennelle sijalle.

Pilato oli myös välierien nopein ajalla 29,48.

Hulkko avasi päivän uimalla alkuerien seitsemänneksi ajalla 30,33. Laukkanen oli suomalaista nopein ajalla 30,03, kun taas Veera Kivirinnan kilpailut päättyivät alkueriiin ajalla 30,52 — EM-kisoissa vain kaksi saman maan uimaria voi päästä 16 parhaan joukkoon ja välieriin.

— Pieni painehan tässä välieräpaikasta on, kun meitä on kolme näin kovaa, ja se aiheutti minulle pientä yliyrittämistä, mutta uinti tuntui ihan hyvältä, Laukkanen lausui Uimaliiton tiedotteessa.

Tampereen Tatua edustava Hulkko oli samoilla linjoilla alkuerien jälkeen.

— Vähän samaa kuin Jennallakin, pieni pelko niskassa aamulla. Jospa iltaan saisi yhden hyvän käännöksen niin se auttaisi tuohon aikaan paljon, toinen altaanmittakin voisi sitten olla parempi.