Mikkelin Squashin menestys jatkuu — Pudotuspelit ovat edessä viikonloppuna

MiSq:n naiset ovat voittaneet Squashliigan peräti kahdeksasti. Miehillä on mestaruuksia kolme.

Jaakko Avikainen

Mikkelin Squashin Marianna Närhi, Erno Teitti ja Mira Laaksonen lähtevät jälleen pelaamaan Squashliigan mitaleista.

Viikonloppuna Helsingin Talihallissa pelattavat Squashliigan mitalipelit ovat tuttu juttu Mikkelin Squashille. MiSq:n miesten liigajoukkueelle kerta on mitalipeleissä jo 14. peräkkäinen.

MiSq:n naiset ovat voittaneet Squashliigan peräti kahdeksasti. Miehillä on mestaruuksia kolme. Viimeisimmät mestaruudet ovat tulleet vuonna 2011, jolloin Mikkelissä juhlittiin tuplaa.
Viime kausi oli naisten joukkueelle kuitenkin pettymys, joten paluu pudotuspeleihin maistuu.

— Alkukausi meni varsinkin todella hyvin pelillisesti, vaikka pelasimmekin käytännössä koko ajan kolmella pelaajalla, Marianna Närhi kertoo.

Alkukauden kolmikko Närhi-Saara Vanhanen-Susanna Vanhanen kuitenkin hajosi Susanna Vanhasen loukkaantumisen myötä. Jalkapöydän katkennut jänne pitää Vanhansen poissa pelikentiltä jonkin aikaa.

Tilalle tullut Mira Laaksonen on kuitenkin kokenut pelaaja. Jo 1990-luvulla squashliigaa pelanneella Laaksosella on takana pieni tauko peleistä.
— Onneksi Mira toipui omasta akillesjännevammastaan sopivasti kuntoon, naurahtaa Närhi.

Naisilla mitalitavoite

MiSq:n naiset toteavat suoraan mitalin olevan tavoite. Runkosarjan kolmosena MiSq kohtaa Espoo Squash Rackets Clubin ykkösjoukkueen, joka sijoittui toiseksi runkosarjassa. ESRC:n kakkosjoukkue pelaa toisessa välierässä Helsingin HSRC:tä vastaan, joten MiSq on ainoa pääkaupunkiseudun ulkopuolelta tuleva välieräjoukkue.

Naisten Squashliigaa pelataan kolmen pelaajan joukkuein. Enemmän otteluita voittanut joukkue voittaa ottelun.
— Espoon kanssa runkosarjassa voitot menivät tasan 1—1. Meillä ei ole pelaajien puolesta taktikoinnin varaa, mutta näillä mennään ja meillä on hyvä mahdollisuus menestyä, Närhi sanoo.

— Menestys ei ole kuitenkaan varma juttu, vaan parasta on pistettävä peliin, taisteltava ja tehtävä töitä. Jos Espoon kovimmat pelaajat ovat mukana, ei ottelusta tule helppoa, jatkaa Närhi.
HSRC voitti liigan runkosarjan puhtaalla saldolla.

Miehet haastajina


Miesten joukkue pääsee pudotuspeleihin haastajan otollisesta asemasta, sillä runkosarjan voittanut Kouvolan Squashkerho valitsi mikkeliläiset vastustajakseen. Toisessa ottelussa kohtaavat ESRC ja Järvenpään Squashkerho.

— Kouvola on vahvistunut paljon aiemmista vuosista. Heillä pelaa muun muassa Olli Tuominen ja pari entistä maajoukkuemiestä, MiSq:n Erno Teitti kertoo.

— Paineita meillä ei totisesti ole. Pääsemme hyvällä fiiliksellä haastamaan, eikä Kouvola täysin lyömätön ole, vaikka Olli tietysti hurjan kova vastus onkin, uskoo Teitti.
Tuominen on pelannut yhden vuoden myös Mikkelin Squashissa.

Loukkaantumiset harmina

Talvi on ollut MiSq:n miehille kuitenkin paikoin hankala. Joukkueen pelaamista ovat vaikeuttaneet loukkaantumiset.
— Pientä huolta on tälläkin hetkellä. Mitali olisi näissä olosuhteissa yllätys, mutta sitä lähdemme rakentamaan, Teitti sanoo.

Taliin lähtevä MiSq:n miesjoukkue on vahvasti paikallinen.
— Olemme melkein kaikki Mikkelin miehiä, vaikka kaikki eivät enää paikkakunnalla asukaan, toteaa Teitti.

Vahvaa työtä junioreissa

Mikkelin Squash on pystynyt kasvattamaan kautta vuosien paljon pelaajia squashliigan joukkueisiinsa. Kasvatustyö jatkuu edelleen.
— Sinä aikana kun olen Mikkelissä pelannut, on täällä tehty aina hemmetin hyvää työtä, 20 squashuransa ensimmäistä vuotta mikkeliläistä squashia ulkopuolelta katsonut Erno Teitti sanoo.

Nyt joukoissa on parisenkymmentä squashjunioria, joista suurin osa myös kilpailee aktiivisesti.
— Junioreista vanhemmat ovat juuri yläkouluun menneitä, joten liigajengiin he eivät ihan vielä nouse, Teitti sanoo.

— Juniorien kannalta on kuitenkin tärkeää, että meillä on joukkueet myös 1. ja 2. divisioonissa. Juniorit alkavat hyvin nopeasti pelata myös miesten pelejä, joten 2. divisioonassa
kovimmat junnut ovat ottaneet jo kosketuksen liigasquashiin, jatkaa Teitti.

Yhteistyössä Slicen kanssa

Huolta tosin herättää tyttöpelaajien vähäinen määrä, sillä MiSq on kunnostautunut nimenomaan naispelaajien kasvattajana. Tyttöjunioreita on nimittäin vain yksi.
— Tosin kaksi uutta on tulossa ja mielellään lisääkin otettaisiin. Muuten me joudumme pelaamaan liigasquashia aika pitkään, Marianna Närhi naurahtaa.

MiSq tekee yhteistyötä mailapeliseura Slicen kanssa. Slicen valmentaja Klaus Kerttula luotsaa myös squashjunioreita.
— Klaus on ammattivalmentajana tärkeä kaveri, sillä emme ole pelkästään vapaaehtoistyön varassa, kiittää Teitti.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet