Kampparit joutui tiukille playoff-avauksessa — HIFK taipui vasta kovan taistelun jälkeen

Kampparit aloitti pudotuspelit niukalla voitolla Hänninhaudan jännitysnäytelmässä.

Vesa Vuorela

Kampparien voitto-osuma syntyi Esko Liukkosen mailasta.
Kampparien voitto-osuma syntyi Esko Liukkosen mailasta.

Mikkelin Kampparit otti ensimmäinen kiinnityksen jääpallon Bandyliigan välieräpaikkaan voittomalla Helsingin IFK:n 3—2 (2—2)-lukemin.

Ottelun ratkaisu nähtiin, kun Kampparit onnistui lopulta toisen jakson kuudennesta kulmalyönnistään. Esko Liukkonen löi Alpo Kaartisen antaman kulman maaliin.

Oli kiva kuitata vanha joukkuekaveri läpiajosta. — Juuso Tervonen

HIFK otti aikalisän, ja pian tämän jälkeen Kamppareista jäähylle joutui Ilja Sokolov. Kampparit kuitenkin kesti alivoiman ja HIFK:n loppuhetkien rynnistyksen.

— Loppu oli yksipuolista, vastustaja hakkasi pitkää palloa ja yritimme luutia mahdollisimman hyvin pois. Hyvä lopputulos, vaikka oli tiukkaa ja olimme vähän ongelmissa ensimmäisellä puoliajalla. Toiselle jaksolle parannettiin puolustusta, Kampparien maalivahti Juuso Tervonen totesi ottelun jälkeen.

Tervonen joutui urakoimaan viimeisillä minuuteilla, HIFK:n hakiessa tasoitusta ja palkittiinkin ottelussa Kampparien parhaana pelaajana. Tervonen torjui myös läpiajoon päässeen Josua Erosen mahdollisuuden hyvällä vastaantulollaan.

— Vähän mietin siinä uskallanko lähteä ja luotanko omaan nopeuteeni. Oli kiva kuitata vanha joukkuekaveri läpiajosta. Mukava, että onnistui.

HIFK:n valmentaja Juha Laitinen kehui myös Tervosen olleen ottelun ratkaisupelaaja.

— Tehtiin pääsääntöisesti niitä asioita mitä ollaan harjoiteltu Helsingin vesisateessa. Jos saisi vielä pari viikkoa treenata enemmän, mutta osoitettiin ainakin Kamppareille, että pistetään kampoihin, sanoi Laitinen.

Vesa Vuorela

Kampparit juhli Kimmo Huotelinin 2—2-tasoitusta. Arvokas maali syntyi parahiksi ensimmäisen puoliajan loppuhetkillä.
Kampparit juhli Kimmo Huotelinin 2—2-tasoitusta. Arvokas maali syntyi parahiksi ensimmäisen puoliajan loppuhetkillä.

HIFK johti kahdesti

HIFK:n sumppu piti hyvin ensimmäisellä jaksolla, varsinkin kun joukkue sai pelata ottelun alussa tulleen johtomaalin turvin.

Kampparit sai otetta pelistä ja se toi myös kaivatun tasoituksen, kun Vili Korhonen teki maalin paluupallosta. Jari Purovirta joutui kuitenkin pian maalin jälkeen jäähylle, jonka aikana HIFK onnistui kampeamaan toistamiseen johtoon.

Kimmo Huotelin onnistui viimeistelemään puoliajan loppuun todellisen pukukoppimaalin pomppujen jälkeen.

— Ensimmäisellä jaksolla näkyi, että on päästy parissa viimeisessä ottelussa aika helpolla neppaillen ja kikkailen. Onneksi saatiin pidettyä numerot kurissa, mietti Kampparien valmentaja Antero Levänen.

— Toisella jaksolle peli parani, mutta ei missään vaiheessa päästy kunnolla pelaamaan.

Levänen jakoi kiitosta vastustajalle HIFK:lle.

— Onneksi ei ihan riittänyt tänään, miten IFK:n pelaajat pelaa paidalle ja taistelee, niin siinä on kaikille joukkueille Suomessa mallia.

Neljännesvälierien toinen osaottelu pelataan perjantaina Helsingissä.

— Koetetaan keksiä keinot siihen, että ollaan Brahen kentällä valmiimpia. Vaikea nähdä, että tämä muuttuu yhtään helpommaksi, mietti Levänen.

Vesa Vuorela

Vili Korhonen avasi Kampparien maalihanat.
Vili Korhonen avasi Kampparien maalihanat.

Näin pelattiin

Maalit: 10. Josua Eronen 0—1, 30. Vili Korhonen 1—1, 39. Otso Ikävalko (Rikhard Laibert) 1—2, 45. Kimmo Huotelin 2—2, 75. Esko Liukkonen (Alpo Kaartinen) 3—2.

Jäähyt yhteensä: Kampparit 2x10 min=20 min, HIFK 1x10 min=10 min.

Erotuomarit: Mats-Olof Gustafsson (Harri Pietiläinen, Sami Kaipia).

Yleisöä: 815.