Jukurien tehot riittivät SaiPan kaatamiseen — Mika Partanen palasi heti tehokkaana kaukaloon

Mikkeliläisten kotivoitto kirjattiin maalein 4–2.

Vesa Vuorela

Mika Partanen (vas) teki heti maalin. Miika Roine, Jimi Jalonen, Mikko Kokkonen ja Turo Asplund (edessä) juhlivat maalia.
Mika Partanen (vas) teki heti maalin. Miika Roine, Jimi Jalonen, Mikko Kokkonen ja Turo Asplund (edessä) juhlivat maalia.

Mikkelin Jukurien ja SaiPan välinen avauserä kamppailtiin tasaisissa merkeissä ja peli aaltoili vauhdikkaasti päästä päähän perjantai-iltana Kalevankankaalla.

Kotijoukkue puolusti vahvasti pitäen vieraat poissa parhailta tekopaikoilta tasaviisikoin ja vaarallisimmat tilanteet mikkeliläismaalille lappeenrantalaisryhmä saikin ylivoimalla.


Erän ainoasta maalista vastasi Jukurit, kun yli kuukauden tauon jälkeen paluun kaukaloon tehnyt Mika Partanen iski Mikko Kokkosen upeasta esityöstä ylivoimalla 1-0 -osuman.

— Tietysti se mieltä lämmittää, että 1–0 -maali osui heti Partaselle, jolta niitä maaleja odotetaan. Hän tuo meille vaihtoehdon ja oli alati vaarallinen muutamassa muussakin tilanteessa, Jukurien päävalmentaja Pekka Kangasalusta kiitteli.

SaiPan puolustus vaikeuksissa

Mikkeliläisten aktiivinen pelaaminen hyökkäyspäässä tuotti läpi ottelun vaikeuksia SaiPan puolustukselle ja peli jäi syötönkatkojen seurauksena pyörimään ajoittain pidemmiksi pätkiksi lappeenrantalaispäätyyn.

SaiPalla oli vahva vaihe toisen erän alkuun, kun se ensin nousi Ville Kohon osumalla tasoihin ja pääsi kokeilemaan heti perään ylivoimansa toimivuutta.

Jukurit kuitenkin rokotti kuitenkin tylysti vahvan hetken päätteeksi, kun Markku Flinckin laukaus kimposi Frans Tuohimaan torjunnasta Teemu Henritiuksen suojuksiin ja lopulta maaliin.

Johtomaalinsa jälkeen Jukurit otti ohjat käsiinsä ja sai luotua useampia hyviä tilanteita Tuohimaan maalille, mutta maaleja erässä ei enempää nähty.

Vesa Vuorela

Jukurit juhlivat Teemu Henritiuksen tekemää toista maalia.
Jukurit juhlivat Teemu Henritiuksen tekemää toista maalia.

Jäänhoitokone hajosi

Kolmannen erän alkua viivästytti jäänhoitokoneen hajoaminen ja erä päästiin aloittamaan noin 15 minuuttia myöhässä.

Erän alku oli kuitenkin räväkkä, kun ensin Cody Kunyk iski SaiPalle tasoituksen ja heti seuraavassa vaihdossa Julius Vähätalo siirsi Jukurit uudelleen johtoon.

Toisen erän tapaan ote siirtyi Jukureille johtomaalin jälkeen ja se piti sitkeästi tasoitusta hakeneen SaiPan poissa vaarallisimmilta tekopaikoilta.
Samuli Piipponen iski lopullisen niitin tyhjään maaliin parikymmentä sekuntia ennen päätöstä.
— Ihan hyvä ja riittävä kokonaisuus ottelun voittamiseen. Meillä oli pieniä haasteita aina välillä, mutta pystyttiin ne aika hyvin tappamaan tuossa. Oltiin riittävän tehokkaitakin, vaikka vieläkin tehokkaampia olisi voitu olla.

Tänään KooKoon vieraaksi

Jukurien pelit jatkuvat lauantaina Kouvolassa KooKoon vieraana.
— Tosi kova ottelu edessä. KooKoo on isossa kotikaukalossaan hyvä joukkue ja osaa hyödyntää sen hyvin. Valmistautuminen tästä siihen peliin on kaiken a ja o. 20 tuntia kun kiekko putoaa jäähän, niin siinä meidän pitää olla valmiina.

Vesa Vuorela

Julis Vähätalo teki voittomaaliksi jääneen 3-2 -osuman.
Julis Vähätalo teki voittomaaliksi jääneen 3-2 -osuman.

Näin pelattiin

1. erä: 7.36 Mika Partanen (Mikko Kokkonen, Jimi Jalonen) 1–0 yv.
Jäähyt: 00.24 Jesper Piitulainen J 2 min, 6.18 Markus Kojo S 2 min, 16.20 Antti Jaatinen J 2 min, 18.04 SaiPa joukkuerangaistus (Tomi Iso-Mustajärvi) 2 min.

2. erä: 21.17 Ville Koho (Topi Nättinen, Jonatan Tanus) 1–1, 26.13 Teemu Henritius (Markku Flinck, Juhana Aho) 2–1 vt.
Jäähyt: 22.18 Joonas Kalliola J 2 min,27.32 Kasperi Torikka S 2 min.

3. erä: 43.18 Cody Kunyk (Tanus, Kalle Maalahti) 2–2, 43.55 Julius Vähätalo (Janne Tavi) 3–2, 59.38 Samuli Piipponen (Vadim Pereskokov, Miika Roine) 4–2 tm..
Ei jäähyjä.

Jäähyt yhteensä: Jukurit 3x2 min=6 min, SaiPa 3x2 min=6 min.  

Maalivahtien torjunnat: Juhana Aho Jukurit 8+5+6=19, Frans Tuohimaa SaiPa 5+7+6=18 (pois: 59.24-59.38).

Erotuomarit: Lassi Heikkinen, Teemu Salminen (Henri Neva, Hannu Sormunen).

Yleisöä: 3 332.

Katso ottelun maalikooste tästä: