Ristiinan Urheilijoiden Joonas Pulkkiselle toinen SM-kulta Espoosta

Jessica Kähärä otti kolmannen kullan kolmiloikasta. MiKV:lle parikisan hopea korkeudesta Saarijärvellä.

Sakari Kekki

RiU:n Joonas Pulkkinen voitti Espoossa myös kuulan SM-kultaa.

Ristiinan Urheilijoiden Joonas Pulkkinen otti viikonloppuna ensimmäiset SM-mitalinsa ja saman tien kaksi kirkkainta.

Lauantain kiekkokullan jatkoksi tuli sunnuntaina kultaa päälajissa kuulassa. Pulkkinen oli 16-vuotiaiden kisassa selkeä ykkönen pyörähtäen voittoon tuloksella 14,35. Kakkoseksi sijoittunut Pihtiputaan Tuiskun Joonatan Kemppainen jäi 1,44 metriä.

— Kyllä osasin voittoa odottaa, mikäli vain sinne päin saisin. Teknisesti työnnöt olivat hyviä, mutta en saanut niihin kunnolla paukkuja, Pulkkinen kommentoi.

Pulkkinen pitää lajiohjelmassaan molempia lajeja. Kuulassa Pulkkinen käyttää pyörähdystekniikkaa, joten lajin tekniikat muistuttavat paljon toisiaan.

Mikkelin Kilpa-Veikkojen Jessica Kähärä otti viikonlopun kolmannen hyppykultansa sunnuntaina kolmiloikassa. Kähärä hyppäsi vain kahdesti toisen kierroksen 12,77:n riittäessä mikkeliläiselle.

— En saanut ensimmäisellä oikein hyvää tulosta, joten pakkohan tuo oli vielä toinen kerta hypätä. Eilen nilkan sisäsyrjässä tuntui vähän korkeudessa ja samoin viime kesänä ollut kantapäävaiva hieman vaivasi. Eiköhän tämä levolla mene ohi. SM-otteluja ei minulla ole kahden viikon päästä ohjelmassa, Kähärä kertoi.

Seurakaveri Inka Puumalainen hyppäsi kauden ensimmäisessä loikkakisassaan neljänneksi jääden omasta ennätyksestään vain seitsemän senttiä lukemin 11,80. Pronssiin jäi Puumalaisella matkaa 12 senttiä.

Halonen ja Mihailov hopealle

MiKV:n Heljä Halonen ja Ronja Mihailov hyppäsivät parikilpailun hopeaa 15-vuotiaiden korkeudessa Saarijärvellä. Halonen oli henkilökohtaisen kilpailun 11:s ja Mihailov 13:s tuloksin 140 ja 130.

Kolmiloikassa mikkeliläispari Halonen ja Eevi Immonen oli parikisan kuudes. Halonen oli 15:s ja Immonen 19:s lukemin 10,23 ja 10,15.

Puumalan Virin Martti Majuri juoksi viikonlopun toisen nelossijansa 2000 metrillä. Majuri taipui tasaisessa kärkitaistelussa niukasti mitaleilta juosten uuden ennätyksensä 6.10,12. Aikaisempi ennätys kohentui 16 sekunnilla.

Kilpa-Veikkojen Veikko Korpikallio oli yhdeksäs ajalla 6.33,46.

PuVi:n Nea Luukkonen oli viides 15-vuotiaiden kiekossa. Luukkonen tempaisi parhaallaan 39,35. Haukivuoren Kisailijoiden Jarmo Eromäki oli kahdeksas 14-vuotiaiden 300 metrin alkuerissä.

Eromäen harmiksi Saarijärvellä on vain kuusi kiertävää rataa, joten finaaliin ei aika 39,59 riittänyt. Finaalipaikka jäi kolmen sadasosan päähän. Kangasniemen Kalskeen Ville Kyrönlahti juoksi sijalle 16 ajalla 42,16.

Kilpa-Veikkojen Aada Ombati oli 19:s 14-vuotiaiden 300 metrillä ajalla 45,77.

Kommentoidut