Mikkelin Hiihtäjille viestin SM-kultaa N20-sarjassa — Maalisuoralla sain jo rennosti tuuletella, kommentoi Jasmin Kähärä

Mikkelin Hiihtäjien tavoite täyttyi tiukan kilpailun jälkeen.

Sakari Kekki

Mikkelin Hiihtäjät voittivat kultaa N20-sarjassa Jasmin Kähärän, Katariina Neuvosen ja Noora Tivisen hiihdoilla.
Mikkelin Hiihtäjät voittivat kultaa N20-sarjassa Jasmin Kähärän, Katariina Neuvosen ja Noora Tivisen hiihdoilla.

Mikkelin Hiihtäjät voitti kultaa N20-sarjan 3 x 3 kilometrin viestissä nuorten SM-hiihtojen avauspäivänä Haapajärvellä.

Viestistä odotettiin ennakkoon tasapäistä kamppailua MH:n ja Karihaaran Visan välillä ja sitä se olikin lähes maaliin asti.

Maalisuoralla sain jo rennosti tuuletella. — Jasmin Kähärä

Ankkuri Jasmin Kähärä lähti matkaan kuusi sekuntia ennen Visan maajoukkuehiihtäjä Josefiina Böökiä. Alkutalvesta Böök oli ollut Kähärää selvästi parempi, mutta viimeisen kuukauden aikana Kähärän kunto oli noussut kohisten.

— Aika paljon hermostutti, kun lähdin liikkeelle ja tajusin Josefiinan lähtevän melkein kantaan. Piti vaan silti yrittää lähteä rauhassa, ettei ihan kaikkea irtoa eka nousuun. Tiesin, että kolmosellakin voi hyytyä pahasti, jos aloittaa liian kovaa.

— Koko ajan kuulin väliaikoja ja huudettiin eron vähän kasvavan. Alkoi tulla luottavainen olo, kun tuntui, että itsellä voimia riittää. Viimeisen nousun päällä näin mutkassa Josefiinan sen verran kaukana, että tulin ihan hitaasti varmistellen viimeisen laskun mutkan, etten vaan kaadu. Maalisuoralla sain jo rennosti tuuletella, Kähärä kuvaili.

MH:n voittoa pohjusti ensimmäiseltä osuudella loistavasti hiihtänyt Noora Tivinen, joka tuli vaihtoon yhtä aikaa kärkijoukkueen kanssa ja 16 sekuntia ennen Visaa.

— Ihan hyvin meni, vaikka lähdin liian kovaa. Valmentaja kyllä sanoi ohjeeksi, että rennosti eka nousu ja sitten vasta aletaan kilpailla. Minä varmaan tein innoissani ihan päinvastoin. Sitten tulikin tiukkaa.

— Viimeisessä nousussa rupesi hyytymään, mutta jotenkin sain taisteltua vaihtoon kärjen kannassa. Taktiikka oli tehdä ero mahdollisimman iso ero Visaan. Saa nähdä riittikö, Tivinen kertoi heti vaihdon jälkeen.

Katariina Neuvonen säntäsi johtoon toisen osuuden alussa ja sai pidettyä kärkipaikan, vaikka Visa uhkaavasti lähestyikin.

— Jännitys oli kyllä kovimmillaan, kun kuulin eron kutistuvan. Siitä tuli silleen taistelu päälle, että yritin vaan lisätä omaa vauhtia. Kyllä kaikki annettiin ladulle, Neuvonen sanoi.

Mikkelin tytöt riemuitsivat yhdestä talven päätavoitteen täyttymisestä.

— Viestit on meille tosi tärkeitä. Monena vuonna on kultaa otettu ja tottakai se mielessä lähdettiin kilpailuun, kultatrio hymyili.

Mikkelin Hiihtäjien 2-joukkue sijoittui 11:nneksi joukkueella Anniina Neuvonen, Sofia Tivinen ja Hanna-Sofia Karhula.