MiPK:n voittoputki venyi jo neljään – Valmentaja Tommi Ekmark ei muistanut, olisiko vastaavaa tapahtunut ennen

Antti Voutilaisen kauden kolmas maali kaatoi PEPOn.

Mika Strandén

Jerry Särkän kanssa pallosta taisteleva Antti Voutilainen teki MiPK:n voittomaalin.
Jerry Särkän kanssa pallosta taisteleva Antti Voutilainen teki MiPK:n voittomaalin.

Mikkelin Pallo-Kissojen hurja tahti jalkapallon Kakkosessa jatkuu. Mikkeliläiset voittivat jo neljännen ottelunsa putkeen, kun PEPO kaatui maalein 1–0 (0–0) perjantai-iltana Lappeenrannassa.

Voittomaalin laukoi Antti Voutilainen 67. minuutilla.

Täyden pistepotin myötä Pallo-Kissat nousi lohkossaan toiseksi. Eroa sarjaa johtavaan ja yhden ottelun vähemmän pelanneeseen PK-35:teen on piste.

– Haluttiin voittaa, taisteltiin, oltiin äijiä, kommentoi Pallo-Kissojen valmentaja Tommi Ekmark peliä heti sen tauottua.

– Neljä kertaa ollaan menty tauolle tasatilanteessa, joka kerta ollaan voitettu. En tiedä mistä se johtuu.

– Oli meillä paikkoja tappaa peli aikaisemmin, mutta voitimme 1–0 ja vain se kiinnostaa.

Neljäs voitto putkeen oli historiallinenkin. Ekmark ei ainakaan muistanut, että Pallo-Kissat olisi aiemmin yltänyt vastaavaan.

– Ei varmaan koskaan. Ei ainakaan minun aikana Kakkosessa.

Ben taas lähellä maalintekoa

Neljä kertaa ollaan menty tauolle tasatilanteessa, joka kerta ollaan voitettu. — Tommi Ekmark

Ottelun alku oli kotijoukkueen painostusta ja se loi useita hyviä maalipaikkoja kuitenkaan onnistumatta niissä. Pallot joko viuhuivat ohi maalin tai niiden eteen ehti MiPK:n maalivahti Johan Pihlajamäki.

Pallo-Kissojen paras paikka osui kesken PEPOn painostuksen Gerald Benille, joka oli viimeistellä kauden kuudennen maalinsa tyypilliseen tapaansa 11. minuutilla. Benin puolittaisen läpiajon torjui kuitenkin PEPOn maalivahti Jonathan Jäntti kulmapotkuksi.

PEPOn hallinta jatkui puolisen tuntia ja Samu Suoraniemelle avautui todellinen tilanne johtomaaliin, mutta Pihlajamäki teki hienon jalkatorjunnan kellon lähetessä puolta tuntia.

Jakson loppua kohden MiPK:kin pääsi peliin paremmin mukaan ja sai hallintaa, mutta tosi vaarallisille maalipaikoille se ei päässyt.

Pihlajamäki ei ollut yllätettävissä

Toisen jakson alun puolestaan Pallo-Kissat tuli vahvasti, muttei onnistunut kahdesta hyvästä maalipaikasta.

67. minuutilla Jäntti kotijoukkueen maalilla oli kuitenkin voimaton, kun Antti Voutilainen laukoi vasemmalla jalalla vastustamattomasti alakulmaan.

Maalin jälkeen MiPK hallitsi tilanteita hienokseltaan ja Benillä oli mahdollisuus tappaa peli muutama minuutti ennen loppu. Laukaus läheltä meni kuitenkin yli maali.

Erotuomari Jonathan Mainzin antamalla lisäajalla PEPO haki sitten rajusti tasoitusta, mutta Pihlajamäki ei ollut ohitettavissa.

MiPK:n kokoonpanossa ei tälläkään kertaa nähty Samuli Kaasalaista, eikä häntä enää tulla näkemään. MiPK:n varapuheenjohtaja Jarmo Akkanen kertoi aiemmin päivällä, että Kaasalaisen pelit edustusjoukkueessa ovat pelatut. Jos Kaasalainen haluaa, hän on mahdollisuus jatkaa pelaamista Kissojen kakkosjoukkueessa Vitosessa.

Näin pelattiin

PEPO–MiPK 0–1 (0–0)

Maalit: 67. Antti Voutilainen 0–1

MiPK:n kokoonpano: Johan Pihlajamäki, Sutthirak Tama, Eero Karjalainen (v), Santeri Suutari, Jaakko Teräsranta, Antti Voutilainen, Bob Diasonama (v), Antti-Pekka Kesonen, Niko Parkkari (63. Onni Ikonen), Ali Al-Musawi (v, 85. Viljami Jurvanen), Gerald Ben (v).

Erotuomari: Jonathan Mainz.

Yleisöä: 466.