Hyökkäyspelaamiseensa laatua saanut MP haki arvokkaan vierasvoiton Helsingin runsasmaalisesta mittelöstä

Kolmen pisteen voitolla MP nousi jaetulle kolmannelle sijalle FC Viikinkien, JäPSin ja Mypan kanssa.

Vesa Vuorela

Mikkelin Palloilijat pystyi hyödyntämään maalipaikkansa Helsingin Vuosaaressa.
Mikkelin Palloilijat pystyi hyödyntämään maalipaikkansa Helsingin Vuosaaressa.

Mikkelin Palloilijat otti arvokkaan vierasvoiton Helsingin Vuosaaressa, kun mikkeliläiset hakivat täydet kolme sarjapistettä FC Viikingeiltä lukemin 4–2 (1—1).

— Tiukka peli oli odotettavissa, mutta ehkä lukemat karkasivat ennakko-odotuksiin nähden isoiksi. Hyvä joukkue oli kyllä vastassa. Varmasti tulevat tässä sarjassa pärjäämään, MP:n päävalmentaja Janne Wilkman kommentoi.

Ottelun alku oli mikkeliläisten kannalta haasteellinen ja kotijoukkue Viikingit käyttikin tilanteensa hyödyksi. Viikingit siirtyivät 1—0-johtoon Joel Paatelaisen hyödyntäessä mikkeliläisten virheen puolustuspäässä.

Pelin edetessä myös MP pääsi ottelun tuoksintaan mukaan. 40. peliminuutilla brassi Lucas dos Santos näyttikin henkilökohtaista osaamistaan nousemalla vasemmalta laidalta kohti keskustaa ja laukomalla pallon kuudentoista takaa takakulmaan.

 Olemme saaneet hyökkäyspelaamiseemme laatua lisää ja pystyneet luomaan enemmän ja paremmin laadukkaita maalipaikkoja. — Janne Wilkman

MP ei ole viime aikoina pystynyt hyödyntämään maalipaikkojaan tehokkaasti, mutta lauantaina mikkeliläisillä oli kuitenkin sihti kohdillaan. Toisella puoliajalla Lucasin toisen maalin lisäksi maalinteossa onnistuivat Janne Kuhmonen ja Tomi Janhunen.

Illan toisen maalinsa Lucas viimeisteli rangaistuspotkusta.

— Alku oli meiltä haasteellinen, mutta toisella jaksolla pystyimme luomaan hyvin maalipaikkoja, Wilkman sanoo.

Wilkmanin mukaan suurin pelillinen kehitys on tapahtunut viime aikoina hyökkäyspelaamisessa.

— Olemme saaneet hyökkäyspelaamiseemme laatua lisää ja pystyneet luomaan enemmän ja paremmin laadukkaita maalipaikkoja.

— Täällä (Vuosaaressa) kenttä oli loistavassa kunnossa ja se mahdollisti meille monien asioiden toteuttamisen, mitä ei ole pystytty huonokuntoisella kentällä
tekemään.

MP koki ottelussa myös loukkaantumisia, kun Mikko Hiltunen ja Iiro Äijö joutuivat jättämään kentän ennen aikojaan. Hiltunen loukkaantui keskialueella tulleen taklauksen vuoksi. Äijö puolestaan kolautti päätään keskitystilanteessa.

Kolmen pisteen voitolla MP nousi jaetulle kolmannelle sijalle FC Viikinkien, JäPSin ja Mypan kanssa.

Kommentoidut