Jukurit vahvisti Pereskokovin lähdön: sopimus on purettu – Julius Rantaeskola loppukaudeksi Mikkeliin

Jukurit hyötyy 1–2 pelaajan palkan verran Pereskokovin lähdöstä ja Jakovenkon vuokralta.

Taru Hokkanen

Jukureissa 46 peliä tehoin 16+18=34 pelannut Vadim Pereskokov taituroi jatkossa ulkomailla.
Jukureissa 46 peliä tehoin 16+18=34 pelannut Vadim Pereskokov taituroi jatkossa ulkomailla.

Jukurit vahvistaa, että joukkueen kultakypärä Vadim Pereskokov jättää seuran. Pereskokov keräsi tällä kaudella 46 ottelussa tehopisteet 16+18=34.

Jukurit tiedottaa purkaneensa Pereskokovin sopimuksen, sillä pelaaja on siirtymässä loppukaudeksi toiseen seuraan. Pereskokovin sopimus Jukureihin olisi loppunut tähän kevääseen ja jatkaminen Mikkelissä ei olisi tullut kysymykseen.

– Vadimilla oli pöydässään useita KHL-tarjouksia, muotoilee Jukurien urheilutoimenjohtaja Jukka Holtari.

Vaikka rahahanat KHL:ssä ovatkin kiristyneet hurjimmista vuosista, tarjoaa sarja edelleen SM-liigaa kovemman palkkatason.

Jukurien mukaan Pereskokovin uusi seura tiedottaa pelaajasta, kunhan siirron vaatimat asiakirjat ovat kunnossa. Kiekkosivusto Jatkoaika.comin mukaan Pereskokovin osoite olisi Sveitsin NLA-liigan Lausanne HC.

Keskiviikkona Sveitsiin siirtyi Jukurien puolustaja Aleksandr Jakovenko. Jakovenko pelaa loppukauden vuokralle EHC Biel-Biennessä ja palaa Jukureihin ensi kaudeksi.

– Jakovenkon ja Pereskokovin siirroilla on meille merkittävä taloudellinen vaikutus, 1–2 pelaajan palkka ensi kaudeksi, Holtari toteaa Länsi-Savolle.

Rantaeskola loppukaudeksi Jukureihin

SM-liigan siirtotakaraja umpeutuu 15. päivä. Jukurien osalta pelaajaliikenne lienee kuitenkin tässä.

– Tästä eteenpäin kynnys pelaajasiirtojen tekemiseen on erittäin korkea, Holtari lausuu.

Jukurien riveihin loppukevääksi siirtyy hyökkääjä Julius Rantaeskola. Rantaeskola on kuulunut Kuopion KalPan sopimuspelaajiin ja on pelannut osan kaudesta Mestiksen IPK:ssa.

Liigapeleissä tehopisteitä ei ole tullut, mutta Mestiksessä Rantaeskola on tehnyt 17 pelissä tehot 4+7=11. Viime kaudella Rantaeskola oli IPK:n paras pistemies 40 tehopisteellä.

Rantaeskola on Mikkelissä toista kertaa, sillä hyökkääjä tuli Jukureihin aikaisemmin kaudelle 2013–2014. Tuolloin kaksivuotinen sopimus purettiin pelaajan aloitteesta syyskuussa 2013.

Jukurit pelaa seuraavaksi perjantaina Hämeenlinnassa HPK:n vieraana. Lauantaina 15.2. Jukurit kohtaa Mikkelissä Lahden Pelicansin. Pelicans-ottelussa Jukurien maalia vartioi ensimmäisessä liigaottelussaan Eetu Randelin.