Jessica Kähärä taipui niukasti mitaleilta

Kilpa-Veikkojen urheilija neljäs korkeudessa MM-rajan ylittäneellä tuloksella.

Joni Jäntti

Jessica Kähärä ylitti MM-rajan ja sijoittui neljänneksi.
Jessica Kähärä ylitti MM-rajan ja sijoittui neljänneksi.

Kaikki kolme Mikkelin Kilpa-Veikkojen urheilijaa selviytyi kahdeksan parhaan joukkoon yleisen sarjan SM-halleissa Tampereella.

Parhaiten sijoittui Jessica Kähärä, joka taipui niukasti mitalien ulkopuolelle korkeudessa. Puolustava mestari oli vielä korkeuden 182 jälkeen jaetulla kärkipaikalla puhtaalla pelillä, mutta 185 oli liikaa mitalikolmikon mennessä siitä yli.

Kähärän tulos oli kauden paras ja juuri tulosraja ensi kesän 19-vuotiaiden MM-kisoihin.

– Ihan jees ja parempaan suuntaan. Hankala kausi on ollut meneillään ja nyt viikko sitten tehtiin ratkaisu, että Juha (Isolehto) ottaa kokonaan valmennusvastuun. Ei oikein mennyt sillä tavoin kuin oli ennen kauden alkua sovittu, Vesa Rantasen valmennuksessa kautensa aloittanut Kähärä kritisoi.

Ensi viikonloppuna olisi vielä nuorten SM-hallit Helsingissä, mutta Kähärä jättää ne väliin ja aloittaa jo keskittymisen MM-kesään.

Taru Häyrisellä hieno debyytti

Kilpa-Veikkojen Taru Häyrinen debytoi erinomaisesti SM-halleissa juoksemalla kuudenneksi 3000 metrillä uudella ennätyksellään 9.57,45. Viime kesänä juostua ulkoratojen ennätystäänkin Häyrinen juoksi 11 sekuntia nopeammin.

– Tosi hyvältä tuntui, vaikka olinkin viikolla flunssassa. Tavoittelin alle kymmenen minuutin aikaa, mutta sijoituksesta olen todella yllättynyt, Häyrinen iloitsi.

31-vuotias Häyrinen on kehittynyt paljon viimeisen parin vuoden aikana.

– Olen harjoitellut enemmän ja laadukkaammin, Helsingissä asuva ja Antti Nisosen opein harjoitteleva Häyrinen kertoi yksinkertaisen reseptin kehityksen taustalla.

Lotta Kirvesniemi loikki ennätyksensä

Lotta Kirvesmies selviytyi mukaan kolmiloikan jatkokierroksille sijoittuen lopulta kahdeksanneksi omalla ennätyksellään 12,13. Sijoitus on selvästi Kirvesmiehen paras aikuisten SM-tasolla.

– Ei ollut ihan vielä sitä, mitä tavoittelin. Ennakkoon katselin, että hyvällä tuurilla voisi jatkoon päästä, ehjän harjoituskauden läpikäynyt Kirvesmies kertoi.

Mikkeliläislähtöinen Jyväskylän Kenttäurheilijoiden Viljami Kaasalainen selviytyi aikavertailun kautta 200 metrin finaaliin ajalla 21,70, muttei lähtenyt finaaliin.