Jessica Kähärä rikkoi 19-vuotiaiden EM-kisarajan kolmiloikassa

MiKV:n Jessica Kähärän tulos 12,76 on myös kauden kotimainen kärkitulos.

AOP / Vesa Pöppönen

Jessica Kähärän kilpailuvire on kohdallaan.
Jessica Kähärän kilpailuvire on kohdallaan.

Mikkelin Kilpa-Veikkojen Jessica Kähärä rikkoi kauden ensimmäisessä kolmiloikkakilpailussaan alle 19-vuotiaiden EM-kisarajan. Tulos 12,76 ylittää rajan yhdellä sentillä. Savonlinnassa Kähärä, 17, loikki tasaisen sarjan, sillä kolme pisintä tulosta mahtuivat neljän senttimetrin sisään.

— Aika väsynyttä tekemistä. Jalat ovat vielä treeneistä jumissa. On ollut treenejä ja vähän koulujuttuja eikä ole ehtinyt tai saanut hierontaa mahtumaan ohjelmaan, Kähärä ruoti SUL:n tiedotteessa.

Kilpailu oli Kähärälle ensimmäinen kolmiloikassa sitten viime elokuun alle 17-vuotiaiden SM-kilpailujen, eikä kolmiloikka ollut ohjelmassa talvellakaan.

— Ei ole ollut paljon tekniikkatreenejäkään. Piti viime kesältä muistella, että minne sen merkin laittaa, Kähärä sanoi.

Kähärä osallistui Savonlinnassa myös sadan metrin pikajuoksuun. Ajalla 12,41 Kähärä oli kolmas, kilpailun voitti Kajaanin Kipin Annika Haverinen ajalla 12,16. Aiemmin Kähärä on jo rikkonut junioreiden 100 metrin aitajuoksun EM-rajan.

Jessica Kähärän on määrä aloittaa korkeushyppykausi Lahden GP-kisassa. Ensi viikolla järjestettävässä kilpailussa mukana ovat kotimaan kärkinimet, joista Ella Junnila ylitti Tampereella 190. Kähärän ennätys on myös 190.