Jessica Kähärälle kaksi kultaa ennätystuloksin

Mikkelin Kilpa-Veikkojen Jessica Kähärä otti odotetusti kaksi Suomen mestaruutta nuorten SM-hallien toisena kilpailupäivänä.

Jessica Kähärän jo loistelias palkintokokoelma sai jälleen täydennystä.

Mikkelin Kilpa-Veikkojen Jessica Kähärä otti odotetusti kaksi Suomen mestaruutta nuorten SM-hallien toisena kilpailupäivänä lauantaina Turun Kupittaalla.
Ensimmäistä vuottaan 17-vuotiaissa kisaava Kähärä oli korkeudessa täysin ylivoimainen jättäen kakkoseksi sijoittunutta 13 senttiä.
Kähärä ponnisti ilmavasti yli voittokorkeudesta 179, joka on sentin yli ulkoratojen ennätyksen ja kaksi senttiä yli viikko sitten aikuisten SM-halleissa hypätyn.
Kaikkien aikojen 17-vuotiaiden hallitilastossa Kähärä kohoaa sijalle viisi ja 16-vuotiaiden epävirallisissa tilastoissa Kähärän tulos jakaa kaikkien aikojen ykköspaikkaa.
— Oli kyllä korkeus vähän yllätys, kun en pääse Mikkelissä sitä harjoittelemaan, Kähärä myönsi.
Kolmiloikassa Kähärä sai kovemman vastuksen voittomarginaalin ollessa 45 senttiä. Tulos 12,65 on hallipiiriennätys aina 22-vuotiaatkin mukaan lukien ja 17-vuotiaiden kaikkien aikojen kahdeksas Suomessa.
Vain yksi 16-sarjalainen on hypännyt aiemmin Kähärää pidemmälle.
— Ei kolmiloikan tulos sinällään ollut yllätys, kun kesältä oli jo 12,30:n yli. Eipä olisi paremmin voinut mennä. Ei ehkä pituudesta kuitenkaan ennätystä näillä jaloilla tule, Kähärä ennakoi sunnuntain kolmatta hyppylajiaan, josta tavoittelee kolmatta mestaruutta.

Jukka Laitinen

Jukka Laitinen

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Luetuimmat