Minipeli kakkosen voitto toi pisteet Mikkeliin — Kamppareille maukas voitto HIFK:sta

Kampparit selviytyi vaikeasta avausjaksosta ja nousi niukkaan voittoon sateisella Brahenkentällä.

Simo Arkko

Iisakki Kaivola viimeisteli kaksi Kampparit-osumaa. Kaksinkamppailussa toiseksi jäänyt HIFK-pelaaja Thomas Patrik Huber (jäässä) puolestaan rikkoi myöhemmin Kimmo Huotelinia rangaistuslaukauksen arvoisesti, mistä seurasi Kampparien voitto-osuma.
Iisakki Kaivola viimeisteli kaksi Kampparit-osumaa. Kaksinkamppailussa toiseksi jäänyt HIFK-pelaaja Thomas Patrik Huber (jäässä) puolestaan rikkoi myöhemmin Kimmo Huotelinia rangaistuslaukauksen arvoisesti, mistä seurasi Kampparien voitto-osuma.

Jaksot eivät ole aina veljiä keskenään. Se tuli todistetuksi sunnuntai-iltapäivällä Brahenkentällä, kun Kampparit tuuletteli helpottavaa 4—3 (1—2)-voittoa Helsingin IFK:sta.

Voitto maistui Kamppareille selvästi hyvältä. Mikkeliläisjoukkueella oli alla kaksi tappiota, eikä ottelu Kalliossa ollut missään nimessä helppo, sillä Kampparit sai taistella pisteistä viimeisille minuuteille saakka.

IFK oli terävämpi ensimmäisellä jaksolla ja johti ansaitusti, mutta onneksi he johtivat vain 2—1. — Antero Levänen

HIFK oli ottelussa pitkän aikaa kuskin paikalla, eikä kotijoukkueen voittokaan olisi ollut ottelutapahtumien kannalta vääryys. Kampparit kuitenkin sinnitteli mukana ja livahti kuin varkain rinnalle ja ohitse 88. peliminuutilla, kun Eetu Karhunen löi irtopallon verkkoon rangaistuslyönnin jälkitilanteesta.

— Tämä joukkue tarvitsee tällaisia pelejä ja voittoja. Vaikka pelaajistomme ei ole vaihtunut paljoa, niin tämä on uusi vuosi ja uusi joukkue, Kampparien päävalmentaja Antero Levänen sanoi ja jatkoi:

— Oli tärkeää saada tällainen taistelu- ja kamppailupeli, josta pystyimme nousemaan kolme kertaa takaa rinnalle ja lopulta ohitse. Se oli jatkon kannalta tärkeää.

HIFK hallitsi avausjaksoa

Kampparit oli menettää voittomahdollisuudet ottelun avauspuoliajalla, jolloin HIFK hallitsi pelitapahtumia. Helsinkiläisillä oli paikkoja jopa viiteen tai kuuteen maaliin, mutta Kampparit selvisi tilanteista osin onnekkaastikin.

Eniten Kamppareita kiusasi oma kasvatti Aku Ojanen, joka viimeisteli kulmalyönnistä ottelun avausosuman ja laukoi kymmenen minuuttia myöhemmin vain niukasti takakulmasta ohitse.

— IFK oli terävämpi ensimmäisellä jaksolla ja johti ansaitusti, mutta onneksi he johtivat vain 2—1.

Levänen myönsi, että avausjakson lopussa kulmalyönnistä tullut Iisakki Kaivolan kavennus 2—1:een oli tärkeä maali mikkeliläisille toista jaksoa ajatellen.

Kaivola oli sunnuntaina oivassa maalivireessä, sillä hän myös tasoitti pelin toisella puoliajalla 2-2:een niin ikään kulmalyönnistä. Maali oli Kaivolalle joulukuun kahdeksas ja koko kauden yhdeksäs osuma.

— Iisakki on pystynyt viimeisien viikkojen aikana nostamaan omaa tekemisen tasoa ja nyt siellä näkyy pikkuhiljaa tehojakin. Toivottavasti hän jatkaa samaa trendiä, Levänen tuumi.

Tauko venyi puoleen tuntiin

Ottelun ei voi sanoa kuvastavan joukkueiden todellisia voimasuhteita, sillä olosuhteet eivät olleet ihanteelliset jääpallolle plussakelin ja vesisateen vuoksi. Tilannetta ei helpottanut myöskään se, että ottelun tauko venyi puolen tunnin mittaiseksi, sillä jäänhoitokoneista vain yksi oli ehjänä ja ajokunnossa.

Pidempi tauko oli molempien joukkueiden tiedossa. Tosin katsojille asiaa ei kerrottu.

— Puhuimme ennen ottelua, että se tarkoittaa käytännössä kahta minipeliä. On minipeli yksi, jonka jälkeen puretaan kamat hetkeksi ja sitten on minipeli kaksi. Onneksi hävisimme minipeli ykkösen vain maalilla, niin voitimme kokonaisuuden, Levänen veisteli, mutta vakavoitui sen jälkeen:

— Mutta ei tämä ole missään tapauksessa hyvä tilanne. Näitä nyt on valitettavasti ollut tällä seudulla. Kuulin, että eilen oli ollut P17-pelissä tunnin tauko koneongelmien takia ja se on jo kohtuutonta, Levänen tiivisti.

Näin pelattiin

Maalit: 20. Aku Ojanen (Teijo Laitinen) 1—0, 41. Laitinen (Richard Laibert) 2—0, 44. Iisakki Kaivola (Ilja Sokolov) 2—1, 56. Kaivola (Sami Mikkola) 2—2, 69. Tuukka Järvinen (Patrik Thomas Huber) 3—2, 75. Ville Särkkä (Esko Liukkonen), 88. Eetu Karhunen 3—4.

Jäähyt: HIFK 2x10 min, Kampparit 2x10 min.

Erotuomarit: Mats-Olof Gustafsson (Taavi Sulander, Jukka Vauhkonen).

Yleisöä: 211.