Voitot jaettiin paikallispeleissä — Passarien naisten voittoputki sai jatkoa, mutta miesten katkesi

Mikkeli-Savonlinna taistelun ensimmäinen osa päättyi tasapeliin.

Vesa Vuorela

Matti Mustonen pelasi ensimmäisen pelinsä Passarien riveissä ja oli joukkueen tehokkain. Tällä kertaa Mustosen lyönnin torjuu Simo Suppola.
Matti Mustonen pelasi ensimmäisen pelinsä Passarien riveissä ja oli joukkueen tehokkain. Tällä kertaa Mustosen lyönnin torjuu Simo Suppola.

Mikkelin ja Savonlinnan ensimmäinen taisto lentopallon 2-sarjan ylemmässä jatkosarjassa päättyi tasalukemiin 1–1.

Sunnuntaina Saimaa-stadiumille viedyissä otteluissa Passarien naiset voittivat Ajon 3–0 ja miehissä parempi oli East Volley, joka löi Passarit 3–1.

Ei pelimme mitään hirveän kaunista ollut. Tärkeintä oli kuitenkin, että voitto tuli. — Isto Heikkinen

Passarien naisille voitto Ajosta on kauden kolmas yhtä monessa ottelussa. Runkosarjassa mikkeliläiset löivät savonlinnalaiset 3–2 ja 3–0.

Tappiosta huolimatta Ajo säilytti kärkipaikkansa lohko 4:ssä. Yhden ottelun vähemmän pelannut Passarit on kolmas pisteen Ajoa perässä.

Passarien naiset kuskin paikalla

Sunnuntaina Passarit oli paria hetkeä lukuunottamatta kuskin paikalla, kun Ajon onnistui käväistä johdossa vain avauserässä. Niin siinä kuin toisessakin erässä Passarit karkasi voittoon erän puolessa välissä.

Kolmatta erää Passarit hallitsi selvemmin ja johti sitä parhaimmillaan jo 21–10. Voiton jo häämöttäessä kotijoukkueen ote kirposi ja Ajo kaunisteli lukemia 9 pisteellä. Lopulta kuitenkin Minna Partanen laittoi stopin vieraiden takaa-ajolle puolentoista tunnin pelin jälkeen.

— Ei pelimme mitään hirveän kaunista ollut. Tärkeintä oli kuitenkin, että voitto tuli, kertoi Passarien valmentaja Isto Heikkinen.

— Hallitsimme kyllä peliä koko ajan. Ajoa vastaan meidän kovat leijasyötöt ovat tepsineet ja niin kävi nytkin.

— Myös vastaanottomme toimi kohtuullisen hyvin.

Häyrinen tehokkaana

Passareista parhaiten pisteitä (14) teki Emma Häyrinen. Tiina Mustosen ja Anna Hannikaisen saalis oli 9 pinnaa.

Ajosta eniten päävaivaa Passareille oli 8 pistettä tehneestä Tiina Puurtisesta.

Seuraavaksi Passarit matkustaa Naarasleijonien 3-joukkueen vieraaksi Helsinkiin. NaLe 3 on voittanut neljästä pelistään vain yhden.

Passarien miesten voittoputki poikki

Myöhemmin iltapäivällä pelatussa miesten ottelussa näytti siltä, että mikkeliläisten juhlat jatkuvat. Passarit vei ensimmäisen erän selvästi 25–16. Seuraavat kolme erää voitti kuitenkin East Volley 25–17, 25–23 ja 25–9 ja koko ottelun 3–1.

Otteluun päättyi myös Passarien kahdentoista pelin voittoputki.

— Ensimmäisen erän jälkeen kaikki odottivat, että peli tulee meille 3–0 ja alle tunnissa, kuvaili Passarien valmentaja Mika Leinonenkin tilannetta.

Toisessa erässä kuitenkin Passarien aloitussyötöt pehmenivät, vastaanotto heikkeni, eikä parasta asetta, keskihyökkäystä päästy käyttämään.

Joskus sen tappion oli tultava

Ottelun kulminaatiopiste oli kolmas erä, jonka East Volley onnistui viemään nimiinsä Passarien hyvästä takaa-ajosta huolimatta.

Sen jälkeen neljäs erä oli enää läpihuutojuttu.

— Pallo ei kuollut, East puolusti hyvin ja kaikki heidän hyökkäyksensä jäivät meidän kenttään, sanoi Leinonen.

— Nyt se sitten on koettu. Tappio tuli. 12 peliä on kuitenkin vielä jäljellä, lohduttautui Leinonen.

Seuraavassa ottelussa vastus on kovin mahdollinen, kun kaikki kolme otteluaan voittanut Karpaasit marssii verkon taakse kotikentällään.

East Volleytä vastaan eniten pisteitä Passareista teki Matti Mustonen. Ensimmäisen ottelunsa mikkeliläisten riveissä pelanneen Mustosen saalis oli 17 (+6).

Niko Vesalaisen ja Eetu Lähteenmäen tehot olivat 10 (+7).

Parhaana kotijoukkueesta palkittiin päätöserässä jalkansa loukannut passari Jonne Väisänen.