Pereskokov nousi Jukurien sankariksi Kuopiossa — Pekka Kangasalusta kiitteli nuoria pelaajia hienoista esityksistä

Jukurien kokoonpanossa oli keskiviikkona peräti viisi 2000-luvulla syntynyttä pelaajaa.

Juha Poutanen

Vadim Pereskokov ohitti Eero Kilpeläisen voittomaalikisassa ja ratkaisi voiton Jukureille.
Vadim Pereskokov ohitti Eero Kilpeläisen voittomaalikisassa ja ratkaisi voiton Jukureille.

Ennen maajoukkuetaukoa kolmesta edellisestä ottelustaan kaksi voittanut ja myös tappiopelistä yhden sarjapisteen napannut jatkoi vahvoja otteitaan KalPan vieraana Kuopiossa. Jukurit oli päätöerässä jo 3–1-tappiolla, mutta kiipesi tasoihin ja vei kaksi pistettä voittomaalikilpailun jälkeen maalein 3–4 (2–1, 0–0, 1–2, 0–0, 0–1). KalPalle tappio oli seitsemäs perättäinen.

Jukurien sankarit Kuopiossa olivat kaksi maalia varsinaisella peliajalla laukonut ja voittomaalikilpailun onnistumisellaan ottelun päättänyt Vadim Pereskokov sekä 24 kertaa torjunut maalivahti Sami Rajaniemi.

Joukkue pelasi energistä kiekkoa ja koko porukka oli liikeellä isolla sydämellä. — Pekka Kangasalusta

— Meiltä huikean hyvä peli. Joukkueessa on paljon loukkaantumisia ja lähtökohdat olivat vaikeat, mutta joukkue pelasi energistä kiekkoa ja koko porukka oli liikeellä isolla sydämellä, Jukurien päävalmentaja Pekka Kangasalusta kiitteli.

Kalle Matikaiselle liigauran ensimmäinen peli

Jukurien riveistä puuttuivat Jesper Piitulainen, Martins Dzierkals, Valtteri Hotakainen, Kristian Tanus ja Mika Partanen. Kun lisäksi ruotsalainen Fredric Weigel palasi tauon aikana kotimaansa Björklöveniin, olivat mikkeliläiset joutuneet järjestämään hyökkäysketjunsa uusiksi. Jukurien kokoonpanossa oli keskiviikkona peräti viisi 2000-luvulla syntynyttä pelaajaa.

— Patrik Puistola tuli Tampereelta vasta yöllä. Henri Nikkanen pelasi kauden ensimmäisen pelinsä ja Kalle Matikainen ensimmäisen liigaurallaan. Upeaa tekemistä kaikilta, Kangasalusta jatkoi.

Tauon alla Teemu Henritiuksen ja Vadim Pereskokovin kanssa tehokkaan ykkösketjun muodostanut Charles Sarault oli siirtynyt kakkosen keskelle. Hänen toisella laidallaan viiletti kuukauden vuokrasopimuksella Tapparasta Mikkeliin siirtynyt 18-vuotias Puistola. Pereskokovin vauhtia ketjumuutokset eivät hidastaneet, sillä venäläistaituri oli ylivoimaisesti kentän näkyvin pelaaja.

Juha Poutanen

Vadim Pereskokov onnistui kahdesti maalinteossa varsinaisella peliajalla. Ottelun sankaria onnittelevat Teemu Henritius ja Axel Rindell.
Vadim Pereskokov onnistui kahdesti maalinteossa varsinaisella peliajalla. Ottelun sankaria onnittelevat Teemu Henritius ja Axel Rindell.

Pereskokov osui ylivoimalla

Vierasjoukkue karkasi johtoon heti ensimmäisessä ylivoimatilanteessaan. KalPan Juuso Könönen ehti istua minuutin, ennen kuin mikkeliläisten kultakypärä Pereskokov osui Henritiuksen ja Aleksandr Jakovenkon alustuksesta.

KalPan Tuomas Vartiainen tasoitti ottelun reilut puolitoista minuuttia Jukurien johto-osuman jälkeen liigauransa ensimmäisellä maalilla. Ottelu oli 23-vuotiaan hyökkääjän pääsarjauran 46:s.

Vahvasti liikkunut KalPa siirtyi avauserässä vielä johtoon, kun puolustaja Kim Nousiaisen laukaus yllätti vahvan maskin takana olleen maalivahti Sami Rajaniemen.

Jukureille tarjoutui toisessa erässä mainio paikka tasoitukseen, kun KalPan Otto Huttunen sai viisi minuuttia ja pelirangaistuksen päähän kohdistuneesta takalauksesta. Jukurit rakensi ylivoimalla hyviä tilanteita, mutta kotijoukkue puolusti uhrautuvasti ja maalivahti Eero Kilpeläinen torjui varmasti.

Jukurit kiipesi takaa tasoihin ja ohi

Päätöserässä loukaantumisen jälkeen jäille palannut Janne Keränen vei KalPan 3-1-johtoon, mutta Jukurit kiipesi väkisin takaa tasoihin ja ohi. Jakovenko kavensi ylivoimalla ja Pereskokov tasoitti vain reilut kaksi minuuttia ennen varsinaisen peliajan päättymistä.

Voittomaalikilpailussa onnistuivat vain mikkeliläisten Ville Leskinen ja Pereskokov.

Näin pelattiin

1. erä: 6.45 Vadim Pereskokov (Teemu Henritius, Aleksandr Jakovenko) 0–1 yv, 8.20 Tuomas Vartiainen (Balázs Sebok,Mikael Seppälä) 1–1, 11.40 Kim Nousiainen (Tommi Jokinen, Joona Riekkinen) 2–1.

Jäähyt: 5.40 Juuso Könönen K 2 min, 13.48 Joonas Kalliola J 2 min, 16.44 Könönen K 2 min.

2. erä: ei maaleja.

Jäähyt: 24.25 Jakovenko J 2 min, 31.21 Otto Huttunen K 20 min+ 5 min (Vartiainen), 36.37 Axel Rindell K 2 min.

3. erä: 40.29 Janne Keränen (Matti Järvinen, Alexander Ruuttu) 3–1, 41.53 Jakovenko (Rindell, Ville Leskinen) 3–2 yv , 57.54 Pereskokov (Jakovenko) 3–3.

Jäähyt: 41.46 Sebok K 2 min, 47.59 Sebok K 2 min, 50.13 Charles Sarault J 2 min.

Jatkoaika: ei maaleja.

Jäähyt: 60.26 Eero Kilpeläinen K 2 min kampitus, 64.45 Mikko Kokkonen J 2 min.

Voittomaalikilpailu: Pereskokov 3-4.

Jäähyt yhteensä: Kalpa 5x2 min + 1x5 min + 1x20 min = 35 min, Jukurit 5x2 min = 10 min.

Maalivahtien torjunnat: Eero Kilpeläinen KalPa 6+12+4+6=28, Sami Rajaniemi Jukurit 6+10+6+2=24.

Erotuomarit: Petri Lindqvist, Jani Luoma-aho (Onni Hautamäki, Samu Suurnäkki).

Yleisöä: 3 215.