Porvoon Akilles kesytti lumisateen ja Kampparit — "Olosuhteet tekivät ottelusta hankalan"

Mikkeliläiset eivät pystyneet hyödyntämään avausjakson maalipaikkojaan.

Jaakko Avikainen

Porvoon Akilleksen Rasmus Kettunen oli omissa korkeuksissaan, kun porvoolaiset hakivat pisteet Kamppareilta ja Santeri Laitiselta.

Lumisateesta tuli yksi vastustaja Kamppareille lisää, kun joukkue palasi MM-tauolta Hänskissä pelatussa Bandyliigan ottelussa. Akilles pärjäsi paremmin lumisissa olosuhteissa ja vie pisteet Porvooseen 4—6 (2—4)-lukemin.

Voiton myötä Akilles nousi Kampparien ohi sarjataulukon kakkoseksi. Molemmilla joukkueilla on runkosarjaa vielä kahden ottelun verran jäljellä.

—Ensimmäisen jakson ekaa minuuttia ja kolme viimeistä minuuttia lukuun ottamatta pelasimme tänään ihan hyvin. Se on kuitenkin 86 minuuttia ihan hyvin tuossa kelissä, totesi Kampparien valmentaja Antero Levänen.

— Jos Akilles voittaa lauantaina Lappeenrannassa niin kärkipään voitot ovat menneet ristiin. Kertoo siitä, miten tasainen tämä sarja on.

Vierasjoukkue sai lentävän lähdön otteluun, kun pallo oli Kampparien maalissa jo ennen kuin ensimmäinen peliminuutti oli pelattu. Kotijoukkue kuitenkin toipui mukaan peliin nopeasti Esko Liukkosen viimeistelemällä tasoituksella.

Lempinen sooloili

Avausjakson valopilkku mikkeliläisittäin oli Kalle Lempisen komea soolomaali. Lempinen lähti hyökkäykseen syvältä omalta puoliskolta, pujotteli kentällisen verran Akilleksen pelaajia ja pisti pallon lopulta maaliin.

Kampparit hallitsi peliä, mutta huolimattomuus hyökkäyspäässä kostautui avauspuoliajan lopussa, kun Akilles käytti omat maalitekopaikkansa.

Ensin Sami Laakkonen sai pallon pitkän avauksen jälkeen Kamppari-maalilla. 2—3-maalissa Lempinen kaadettiin vastustajan maalin kulmalla. Tilanteesta lähti nopea hyökkäys, jonka Akilles päätti maaliin. Neljännen maalinsa Akilles teki kulmalyönnistä juuri ennen taukovihellystä.

— Siinä oli tunne, että meidän 3—1 on lähempänä kuin heidän 2—2, muutama namipaikka. Joku saattoi myös jonkun rikkeenkin nähdä, Levänen totesi.

Kampparit ei päässyt rinnalle

Liukkonen viimeisteli kavennuksen vapaalyönnistä toisen jakson alkuun ja Iisakki Kaivola teki Kampparien neljännen maalin kulmalyönnistä. Muita maalipaikkoja Kamppareille ei toisella jaksolla juuri tullutkaan.

Loppulukemat viimeisteli Andreas Flink mainion kulmalyöntikuvion päätteeksi, Kampparien kahden pelaajan istuessa jäähyllä.

— Olosuhteet tekivät ottelusta hankalan, ei mitään kaunista ja taistelua. Olosuhteet tekivät ottelusta hankalan, ei mitään kaunista ja taistelua.. Viides maali toisen jakson alkuun oli tärkeä meille, totesi Akilleksen valmentaja Antti Parviainen.

Kampparien puolustus joutui lujille ottelussa pitkien pallojen ja kokeneen Sami Laakkosen myötä. Alpo Kaartinen joutui sairastumisen myötä jättämään ottelun välistä. Levänen totesi, että puolustus selvisi ottelusta muutamaa juttua lukuun ottamatta oikein mallikkaasti.

Näin pelattiin

Maalit: 1. Ville-Veikko Angeria (Andreas Flinck) 0—1, 5. Esko Liukkonen (Santeri Laitinen) 1—1, 23. Kalle Lempinen 2—1, 42. Sami Laakkonen (Olli Lappalainen) 2—2, 43. Angeria (Flinck) 2—3, 45+1. Sami Laakkonen (Matti Vainio) 2—4, 52. Liukkonen (Joni Maaranen) 3—4, 59. Akseli Laakkonen (Flinck) 3—5, 67. Iisakki Kaivola (Maaranen) 4—5, 85. Flinck (Rasmus Lindqvist) 4—6.

Jäähyt yhteensä: Kampparit 2x10 min=20 min, Akilles 2x10 min=20 min.

Erotuomarit: Jukka Vauhkonen (Taavi Sulander, Samuli Haapalainen).

Yleisöä: 465.