Kampparit sai kotiedun

Mikkeliläiset kohtaavat JPS:n todennäköisesti pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella.

Mikko Rahikainen

Ville Särkkä nousi ottelun ratkaisijaksi viime hetken maalillaan.
Ville Särkkä nousi ottelun ratkaisijaksi viime hetken maalillaan.

Ottelun alku oli tasainen, tarkka ja tunnusteleva, kun Mikkelin Kampparit ja jyväskyläläinen JPS pelasivat Bandyliigan pudotuspelin kotiedusta. Ville Särkkä ratkaisi ottelun Kamppareille 4–3 vain kuusi minuuttia ennen ottelun loppua.

– Jari Purovirta pelasi hyvin maalin eteen. Kyllä tuollaisesta paikasta on aina hyvät mahdollisuudet tehdä maali, totesi Särkkä ratkaisumaalistaan.

Lähes koko ottelun takaa-ajoasemassa ollut Kampparit varmisti voitollaan Bandyliigan neljännen sijan.

– Oli tosi tärkeää, että saatiin kotietu. Sen arvo nousee varsinkin viimeisimmissä peleissä, jos sinne asti mennään.

Kampparien kasvatit iskivät

Ottelun alkupuoliskolla Kampparien paras maalintekopaikka oli Eetu Karhusella, joka pääsi nokikkain JPS:n maalivahti Samuel Gerovoin kanssa. Karhunen ei kuitenkaan paikastaan onnistunut ja JPS pääsi puolestaan hyökkäykseen. JPS:n onnistui yllättämään Jasu Koljosen laukauksella Kampparien puolustuksen ja maalivahti Juuso Tervosen.

JPS karkasi avausjaksolla jo kahden maalin johtoon, kun Kampparien omat kasvatit juonivat maalin. Jaakko Manninen laukoi komeasti suoraan yläkulmaan Nikke Tuhkasen antamasta kulmalyönnistä.

Kampparit pääsi tasoittamaan vielä jakson lopussa, kun Esko Liukkonen viimeisteli lyhyestä kulmalyönnistä.

Laitinen iski kahdesti

Mikkeliläiset nousivat nopeasti toisen jakson alkuun tasoihin, kun Kimmo Huotelin syötti Santeri Laitisen karkuun, eikä Laitinen tilanteessa erehtynyt.

JPS onnistui kuittaamaan johtonsa vain kahta minuuttia myöhemmin, kun Renat Zigansin pääsi maalintekoon Kampparien puolustuksen keskeltä.

Laitinen toi illan toisellaan Kampparit jälleen tasoihin maalin edustalta.

Kyllä tuollaisesta paikasta on aina hyvät mahdollisuudet tehdä maali. — Ville Särkkä

Hyvää bandyä

Ottelun jälkeen molempien joukkueiden valmentajat totesivat ottelun olleen hyvää bandyä.

– Oltiin hyvin teemoissa kiinni, joita tähän peliin rakennettiin. Uskallettiin pysyä pallossa. Ensimmäisellä jaksolla JPS oli tehokkaampi. Toisella jaksolla meillä oli iso asia, että ei lähdetty roiskimaan ja maltettiin pelata ja hakea maalipaikat pelaamalla, sanoi Kampparien valmentaja Antero Levänen.

– Tästä on hyvä huilia pari päivää. Ei ole kummallekaan mikään yllätys, jos keskiviikkona pelataan taas.

Kamppareilta liigadebyytin teki vasta 15-vuotias Aapo Pulkkinen.

– Viime viikonlopun loukkaantumisten myötä nostettiin Aapo täksi viikoksi harjoituksiin. Halusin myös antaa palkinnon hyvästä pelaamisesta alle 21-vuotiaiden joukkueessa, totesi Levänen.

Näin pelattiin

Kampparit–JPS 4–3 (1–2)

Maalit: 22. Jasu Koljonen (Riku Hämäläinen) 0–1, 37. Jaakko Manninen (Nikke Tuhkanen) 0–2 kl, 39. Esko Liukkonen (Ilia Sokolov) 1–2 kl, 51. Santeri Laitinen (Kimmo Huotelin) 2–2, 53. Renat Zigansin (Riku Hämäläinen) 2–3, 69. Laitinen (Sokolov) 3–3, 84. Ville Särkkä (Jari Purovirta) 4–3.

Jäähyt: Kampparit -, JPS 1x6 ja 1x10=16 min.

Erotuomarit: Mats-Olf Gustafsson (Harri Pietiläinen, Jarno Eväkoski).

Yleisöä: 585.