Kampparit päätti runkosarjan voittoon — Pudotuspelien vastustajaksi "Mustat" valitsi HIFK:n

Kimmo Huotelin palasi kokoonpanoon täynnä intoa.

Jaakko Avikainen

Kimmo Huotelin toipui pelikuntoon mykoplasmasta ja poskiontelontulehduksesta.
Kimmo Huotelin toipui pelikuntoon mykoplasmasta ja poskiontelontulehduksesta.

Runkosarjassa toiseksi sijoittunut Mikkelin Kampparit aloitta Bandyliigan puolivälierät keskiviikkona kotonaan.

— Valintamme vastustajaksi on Idrottsföreningen Kamraterna, Helsingfors, Kamppareiden päävalmentaja Antero Levänen julisti.

Valinta oli hienoinen yllätys, sillä viidenneksi sijoittunut HIFK haastoi Kampparit tiukasti runkosarjaotteluissa. Kampparit voitti Helsingissä 4-1 ja kotonaan 4-3.

— Tiesimme, että runkosarjan voittanut Lappeenrannan Veiterä valitsee Botnian ja päädyimme jäljelle jäävistä vaihtoehdoista HIFK:iin. Valinnassa oli mukana faktaa, tunnetta ja fiilistä, Levänen sanoi.

Välieräpaikka irtoaa kahdella voitolla.

Ei varaa löysäillä

Sunnuntaina Oulun Luistinseuran vieraana pelattu päätöskierroksen ottelu oli Kamppareilta mainio esitys panoksettomuuteen peilaten.

— Halusimme hyviä kokemuksia vakiopermanentilla pelaamisesta, nyt kun melkein kaikki ovat vihdoinkin yhtä aikaa pelikunnossa, Levänen sanoi.

OLS:lla pudotuspeleihin pääsy ei ollut omissa käsissä ja se saattoi näkyä hieman takavuosien menestysseuran otteissa. Ottelussa ei vihelletty yhtäkään rangaistusta ja Kampparit viimeisteli näyttäviä osumia.

"Intoa täynnä kuin pikkupoika"

Joulukuun alusta saakka sivussa ollut Kamppareiden kapteeni Kimmo Huotelin palasi jäälle lauantaina LRK:n vieraana Haaparannalla ja pelasi myös Oulussa. Mykoplasma ja poskiontelotulehdus pitivät konkarin sivussa pimeimmät kuukaudet.

— Oli hienoa päästä taas pelaamaan. Nyt olen intoa täynnä kuin pikkupoika, Oulussa syöttöpisteen napannut Huotelin sanoi.

— Ja ihan selvää oli, että lähdemme pelaamaan täysillä tähän otteluun. Peruspelimme on mielestäni hyvässä kunnossa, Huotelin sanoi.

Lempinen venytteli verkkoa

Kalle Lempinen keräsi runkosarjassa pisteet 36+24=60 ja voitti pistepörssin lopulta selkeästi. Oulussa hän latoi kuusi nättiä maalia ja keräsi kolme syöttöpistettä.

– Sovimme ennen ottelua, että otamme voiton ja pelaamme Kallelle pistepörssin voiton. Hän on todella kovassa iskussa, Huotelin sanoi.

Lempinen on Kamppareiden seurahistorian toinen pistepörssivoittaja.

– Kukahan lie se ensimmäinen veijari oli, Huotelin naurahti.

Hän voitti itse samaisen tilaston viisi vuotta sitten 51 pisteellä.

Viimeksi kolme viikkoa sitten pelannut kokenut libero Alpo Kaartinen lienee myös pelikunnossa, kun puolivälierät pyörähtävät käyntiin.