MP piti siipirikkoisenakin AC Kajaanin kurissa

MP venyi Kajaanissa nollapeliin, vaikka se urakoi pitkään ilman toppareita.

Vesa Vuorela

MP:n päävalmentaja Juha Pasoja oli tyytyväinen, kun Kajaanista oli tuliaisina piste.
MP:n päävalmentaja Juha Pasoja oli tyytyväinen, kun Kajaanista oli tuliaisina piste.

Mikkelin Palloilijoiden avauskokoonpano AC Kajaanin vieraana Ykkösessä saattoi ihmetyttää monia. Esimerkiksi MP:n toppariosastolta maalittomassa 0-0-tasapelissä puuttuivat kauden neljännen varoituksen aiemmin saanut ja pelikieltoon joutunut Iiro Äijö sekä Vincent Bikana. Nyt puolustusta oli muokattu urakalla.

– Ihan tyytyväinen voi olla omaan peliin. Oli kivaa päästä pelaamaan pitkästä aikaa. Oli aika mielenkiintoista ja kylmää, kun vettä tuli vaakasuoraan, avaukseen Ykkösessä poissaolojen takia ensimmäistä kertaa noussut Juuso Tarvainen veisteli.

Piste tyydytti Pasojaa

Avauksen harvinaisempia nimiä kelvollisessa vieraspelissä olivat Pieksämäen miehen lisäksi Reetu Räsänen ja toinen eteläsavolainen, Mäntyharjun Niila Forsell. Kun Räsänen tuli ulos jo puolen tunnin kohdalla, oli MP:n esitys taas kerran upea vieraspeliksi. Joukkueella kun ei ollut kentällä yhtään topparia viimeisen tunnin aikana.

– Kyllä. Totta kai nollapeli on hyvä aina vieraissa. Tosiaan oli haastava lähtö peliin, oli poissaoloja. Reetukin loukkaantui. Lähdimme näiden takia muokkaamaan muotoa kolmen alakertaan. Olen tyytyväinen pisteeseen, Kajaani pysyi takana, MP:n päävalmentaja Juha Pasoja iloitsi.

MP:n peli sekosi Räsäsen menettämisen jälkeen toviksi, ja tauko vaikutti tulevan hyvään saumaan. Toisella puoliajalla kumpikin joukkue sai muutaman hyvän tontin, mutta muuten viimeiset ratkaisut olivat Kajaanin myrskyssä toivomisen varaa jättäviä. Helpot haltuunotot tai syötöt karkasivat kummallakin tonttiin normaalia enemmän.

Totta kai nollapeli on hyvä aina vieraissa. — Juha Pasoja

MP:n vahvuus, puolustaminen sen sijaan onnistui alakerran repaleisuudesta huolimatta.

Lopussa jalka painoi

Ennen keskiviikkoa Ykkösessä tällä kaudella vain neljä minuuttia pelannut Tarvainen on edustanut kesällä MP:n lisäksi Kolmosen SavUa. Pieni vastuu ei näkynyt hänellä henkilökohtaisesti esimerkiksi haparointina.

– Minulla on ollut oikeastaan koko kauden loukkaantumista. Sen kanssa on ollut vähän ongelmia. Nyt on ihan hyvä olo, ensimmäisen kerran Ykkösessä avauksessa ollut Tarvainen hymähti.

– Tare pelasi hyvän pelin, aika perusvarma. Lopussa ehkä alkoi jalka painamaan, kun ei ole tullut täysiä pelejä. Niilakin esiintyi ihan hyvin, alkoi myös vähän painamaan, Pasoja jatkoi.

Täydet minuutit maistuivat koleassa ja märässä illassa luonnollisesti vaihtopenkillä istumista ja jäätymistä paremmalle.

– Kyllä tässä ilmassa mieluummin pelaa, aika kylmä meinasi olla, Tarvainen kertoi pieni hymy kasvoillaan.

Näin pelattiin

AC Kajaani–MP 0–0

Maalit: ei maaleja.

Kokoonpanot: AC Kajaani; Deni Kaksa; Tatu Hoffren, Chiharu Kato, Sharp Räsänen, Johannes Kytilä; Geoffrey Acheampong, Hussein Mohamed, Reza Heidari, Emmanuel Appiah; Babacar Diop (87. Tomi Kult), Christopher Bibaku (78. David Popa).

MP: Jonne Uronen; Yassin Daoussi, Reetu Räsänen (30. Matti Kohonen), Juuso Tarvainen; Walid Abdelali, Antti-Ville Räisänen, Jiri Haikonen, Jonathan Dunyin, Aatu Manninen (69. Toni Tahvanainen); Dudu, Niila Forsell.

Erotuomari: Peiman Simani.

Yleisöä:148.