Jukurit aloittaa Liigan kahdella kotiottelulla

Tulevalla kaudella pelataan ennätyksellisen paljon otteluita perjantaina ja lauantaina.

Jaakko Avikainen

Jääkiekon Liiga-kausi starttaa reilun kolmen kuukauden kuluttua.

Jääkiekon Liiga-kausi starttaa reilun kolmen kuukauden kuluttua. Liigan tiistaina julkaiseman avausviikonlopun pelit mitellään perjantaina ja lauantaina 8.–9. syyskuuta.
Perjantain avauskierros käynnistyy poikkeuksellisesti jo kello 17. Savon paikallisottelulla Jukurien ja KalPan välillä Mikkelissä. Myös viime kaudella joukkueet kohtasivat jo avausviikonloppuna. Tuolloin Jukurit löi lopulta hopeaan voittaneen KalPan maalein 4–2 toisella kierroksella Mikkelissä.
Tampereen herruudesta pelataan 279. kerran, kun Ilves isännöi mestarijoukkue Tapparaa. Jyväskylässä HIFK tavoittelee revanssia kevään pronssipelille JYPiä vastaan ja Lappeenrannassa kausi alkaa Kaakon derbyllä SaiPan ja KooKoon ottaessa yhteen.
Lauantaina pelataan myös täysi seitsemän ottelun kierros. Jukurit pelaa toistamiseen kotonaan, kun vastaan asettuu Pelicans.
HIFK ja JYP, KooKoo ja SaiPa sekä Kärpät ja HPK kohtaavat toistamiseen pelipaikkakunnan vaihtuessa perjantaista..
Sport avaa kotipeliensä sarjan Lukkoa vastaan ja Ässät pelaa kauden avauspelinsä Isomäessä Ilvestä vastaan.
Illan päättää TPS:n ja Tapparan kohtaaminen.
Tarkemman runkosarjan otteluohjelman Liiga julkaisee myöhemmin tällä viikolla.

Runkosarjan otteluohjelman pelipäivät painottuvat aiempien vuosien tapaan viikonloppuihin. Kaikkiaan 58 prosenttia otteluista pelataan perjantaina tai lauantaina. Viikkopelien pääpelipäivä on tiistai, jolloin pelataan 104 ottelua (23 %). Keskiviikko (8%) ja torstai (10 %) täydentävät kalenterin. Sunnuntaille on runkosarjaohjelmassa merkitty vain yksi ottelu. Maanantaisin ei runkosarjassa pelata lainkaan.
— Tulevalla kaudella pelataan ennätyksellisen paljon otteluita perjantaina ja lauantaina. Viikonlopun otteluista on katsomokäyttäytymisen osalta tullut hyvää palautetta. Haluamme tukea tätä suuntausta ja siksi pelejä on sijoitettu entistä enemmän perjantaille ja lauantaille, Liigan kilpailutoimenjohtaja Arto I. Järvelä kertoo Liigan nettisivuilla.
Kauden erikoisuuksiin kuuluvat tuplapelit KooKoon ja Sportin välillä. Joukkueet kohtaavat lokakuussa peräkkäisinä iltoina Kouvolassa ja helmikuussa kahdesti peräkkäin Vaasassa. Joulukuussa HIFK ja Kärpät ottavat yhteen ulkoilmaottelussa Helsingin Kaisaniemessä, minne nousee 18 000—19 000 henkeä vetävä tilapäiskatsomo.
Joulutauolle joukkueet vetäytyvät tiistaina 19.12. ja pelit jatkuvat jälleen tapaninpäivänä 26.12.

Vuoden 2018 puolella kaukaloon palataan keskiviikkona 3. tammikuuta.
Olympialaiset Etelä-Korean Pyeongchangissa alkavat Leijonien osalta 14.2. Liigassa pelataan täysi kierros vielä lauantaina 17.2., jonka jälkeen käynnistyy olympiatauko. Peleihin palataan tiistaina 27. helmikuuta.
Runkosarjan päätöskierros on ohjelmassa lauantaina 10. maaliskuuta ja playoffs-pelit käynnistyvät kolme päivää myöhemmin.
Neljännesfinaalit kahdeksan parhaan kesken alkavat tiistaina 20. maaliskuuta.
Finaalisarja Suomen mestaruudesta pelataan huhtikuun 17.–28. päivä.

Avausviikonlopun ohjelma
Perjantai 8.9.: Jukurit–KalPa, HPK–Kärpät, Ilves–Tappara, JYP–HIFK, Lukko–TPS, SaiPa–KooKoo, Pelicans–Sport.
Lauantai 9.9.: HIFK–JYP, KooKoo–SaiPa, Kärpät–HPK, Jukurit–Pelicans, Sport–Lukko, Ässät–Ilves, TPS–Tappara.

Osallistu keskusteluun

Länsi-Savo