Kommentti: Rataongelmiin ei ole Mikkelissä enää varaa

Mikkelin raviradan remonttia kannattaisi kiirehtiä entisestään, kirjoittaa Ville Niskanen.

Ville Niskanen

Mikkelin ravirata välttyi täydeltä katastrofilta, kun erinomaista työtä tehnyt henkilökunta paikkasi radan kilpailukuntoon. Paljon sellaista ehti jo tapahtua, mitä ei olisi kaivattu.
Viikonloppu sujui hyvin. Ravikansa nautti auringosta ja tunnelma sopivasti kohoamassa, kunnes katse kiinnittyi radan takasuoran alkuun: mitä tuolla tapahtuu?
Tapaus toi ikävästi mieleen kolme vuotta sitten keskeytyneet viikon pääravit. Lisäksi lähtö jäi pois suorasta tv-lähetyksestä.
Oli luojan lykky, että itse päätähdet järjestivät hienon näytelmän. Pihtiputaalla varttuneen Midnight Hourin voitto kansainvälisessä suurlähdössä oli mitä hienointa urheilutarinaa.
Se jätti kaikille hyvän mielen.

Viikonloppu ehti todistaa sen, että Mikkelin rata on edelleen huippunopea. Huippukuntoinen se ei enää kuitenkaan ole.
Rataremonttia kannattaisi kiirehtiä entisestään. Suunnittelurahaa sille jo on, mutta nyt on aika myös toiminnalle. Pahimmassa tapauksessa nykyinen rata on kuin tikittävä aikapommi, josta paljastuu uusia paikkausta vaativia kohtia.
St Michel on Mikkelille tärkeä matkailutapahtuma ja raviurheilulle tärkeä näyteikkuna, sillä suurkilpailut vetävät yleisöä myös ravipiirien ulkopuolelta.
Mikkeli ja St Michel ovat edelleen arvostettuja. Arvostus voi kuitenkin romahtaa nopeasti, mikäli uusia takaiskuja tulee. Nyt selvittiin säikähdyksellä, mutta yhteenkään vastaavanlaiseen ei ole enää varaa.

Ville Niskanen
@lansi-savo.fi

Kirjoitus on julkaistu alunperin Länsi-Savon printtilehdessä 17.7.

Osallistu keskusteluun

Länsi-Savo