Kampparit kompuroi Oulussa – "Tämän takia niitä peilejä myydään kaupoissa"

OLS yllätti Kampparit Raksilassa. Taistelu kotiedusta vaikeutui.

Jaakko Avikainen

Ilja Sokolov iski Kampparien ainoan maalin Oulussa.
Ilja Sokolov iski Kampparien ainoan maalin Oulussa.

Mikkelin Kampparit sai lauantaina oppia joukkueurheilun lainalaisuuksista. Nöyryyden lyhyen oppimäärän lähiopetus Oulun Raksilassa kesti yhteensä 90 minuuttia yhdellä tauolla.

Pudotuspelipaikasta taisteleva Oulun Luistinseura yllätti kotietua tavoittelevan Kampparit, joka ei jostain syystä saanut kaikkea potentiaaliaan irti.

– Nöyryys puuttui, Kampparien valmentaja Antero Levänen huokaili.

Yhtä pelillistä asiaa ei voi nostaa tappion syyksi, pikemminkin tuloksen takaa löytyy puolivillaista suorittamista kautta linjan.

– Tämän takia niitä peilejä myydään kaupoissa. Meiltä saa nyt itse kukin katsella itseään siitä.

Pelin rakenteen kannalta Kampparien ei tarvitse olla huolissaan. Koko kauden tehokkaasti toiminut puolustaminen oli jälleen hyvällä tasolla, eikä pari maalia omiin ole jääpallossa iso asia. Ilman muutamaa puolustuspään virhettä OLS:n olisi voinut jäädä nollille.

– Ne olivat isoja virheitä ennen OLS:n molempia maaleja, ja kolmaskin maali virheen jälkeen oli lähellä.

Kotijoukkueen Tuomas Loponen yllätti Juuso Tervosen Kampparien maalilla jo kahden minuutin pelin jälkeen ja Saku Hartikainen iski pelin loppulukemat toisen jakson alussa.

Hyökkäyspelissä parannettava

Ilja Sokolov tasoitti pelin sopivasti juuri ennen taukoa Sami Mikkolan tarjoilemasta kulmalyönnistä. Osumasta huolimatta Kamppareilla oli parannettavaa kulmalyönneissä ja hyökkäämisessä yleensä.

Levänen ei halunnut selitellä tulosta saman päivän matkustamisella Ouluun, sillä sitä on harrastettu viime vuodet yleensä hyvällä tuloksella.

– Nyt tuli illaksi hommia, valmentaja totesi.

Se tarkoittaa pelivideoiden katselemista ja joukkuepalaveria. Joukkueen rivit on saatava suoriksi, sillä sunnuntaina joukkue kohtaa torniolaisen Länsi-Rajan Konkarit Haaparannalla.

JPS luikahti lauantain voitollaan pisteellä Kampparien ohi neljänneksi.

– Siitä neljännestä sijasta ja pudotuspelien kotiedustahan tässä on pelattu viime kierrokset. Pääsimme siihen kiinni pelaamalla hienosti Akillesta vastaan, Levänen murehti.

Ja sitten tuli mahalasku Oulussa.

– Onneksi meillä on vielä keskinäinen ottelu JPS:n kanssa, Levänen muistutti.

Ensi viikon perjantaina Mikkelissä pelattavassa Kamppareiden runkosarjan päätösottelussa saattaa olla panoksena kotietu. JPS on pelannut ottelun vähemmän, mutta kohtaa vielä kovat Narukerän ja Akilleksen.

Näin pelattiin

OLS–Kampparit

Maalit: 3. Tuomas Loponen (Atte Jämsä) 1–0, 45. Ilja Sokolov (Sami Mikkola) 1–1, 50. Saku Hartikainen (Eemi Dolk) 2–1.

Jäähyt: OLS 1x10 min, Kampparit 1x10 min.

Erotuomarit: Petri Kuusela (Jyrki Rekilä, Keijo Siniaalto)

Yleisöä: 113.